Veelgestelde vragen

Wat is een impregneerwasprogramma op een wasmachine

Een impregneerwasprogramma op een wasmachine is een specifieke wasmodus die ontworpen is om stoffen te behandelen met een waterafstotende laag, ook bekend als impregneren. Het kan bijzonder nuttig zijn voor outdoor kleding, zoals jassen, broeken, skikleding, en andere waterafstotende items.

Wanneer je je kleding wast, kan de waterafstotende coating op je outdoor kleding na verloop van tijd slijten. Het herhaaldelijk wassen van deze kleding kan leiden tot het verlies van de waterafstotende eigenschappen, wat het nut ervan in vochtige of regenachtige omstandigheden kan verminderen. Dit is waar het impregneerwasprogramma op je wasmachine van pas komt.

Het impregneerwasprogramma gebruikt een speciale techniek om de waterafstotende eigenschappen van je kleding te herstellen. Tijdens het wassen voegt het programma een impregneermiddel toe aan de wascyclus. Dit impregneermiddel wordt gelijkmatig over je kleding verspreid en hecht zich aan de vezels. Dit helpt om de waterafstotende coating te herstellen en kan de levensduur van je kleding verlengen.

Om het impregneerwasprogramma te gebruiken, moet je eerst een specifiek impregneermiddel aanschaffen dat compatibel is met je wasmachine. Dit kan je vaak vinden in outdoorwinkels of online. Je moet dan het impregneermiddel in het juiste compartiment van je wasmachine gieten voordat je het impregneerwasprogramma start.

Het is belangrijk om te onthouden dat het impregneerwasprogramma niet op alle kleding gebruikt mag worden. Het is het beste om de instructies op het etiket van je kleding te volgen voordat je het programma start. Als je niet zeker weet of je kleding geschikt is voor het impregneerwasprogramma, kan je het beste contact opnemen met de fabrikant van je kleding.

Washing machine programs control panel

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review