Veelgestelde vragen

Wat kun je doen met water uit de wasdroger

Water uit de wasdroger, ook wel condenswater genoemd, is een bijproduct dat ontstaat wanneer je kleding droogt in een condensdroger. Het is eigenlijk het vocht dat uit je natte wasgoed is gehaald. Hoewel dit water in het algemeen niet drinkbaar is, zijn er verschillende manieren waarop je het kunt hergebruiken om energie en hulpbronnen te besparen.

Een van de dingen die je met condenswater kunt doen, is het gebruiken voor het besproeien van jouw planten. Planten hebben water nodig om te groeien, en het hergebruik van condenswater kan een efficiënte manier zijn om dit te leveren. Maar wees voorzichtig, want sommige kledingstoffen kunnen chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor planten. Het is dus een goed idee om dit eerst op een klein gebied te testen.

Je kunt het water ook gebruiken voor huishoudelijke klussen, zoals het reinigen van ramen of vloeren. Hoewel het condenswater uit de droger niet puur genoeg is om te drinken, is het meestal schoon genoeg om mee te schoonmaken. Het kan ook nuttig zijn voor het wassen van je auto of het vullen van het water in jouw strijkijzer.

Daarnaast kun je het water ook gebruiken om het toilet door te spoelen. Dit kan een effectieve manier zijn om water te besparen, vooral in gebieden waar water een schaars goed is.

Als je handig bent, kun je zelfs een systeem bedenken om het water uit de droger op te vangen en te gebruiken voor bijvoorbeeld de bewatering van je tuin of het doorspoelen van het toilet.

Het is echter belangrijk op te merken dat je het water eerst moet laten afkoelen voordat je het gebruikt, aangezien het zeer heet kan zijn direct nadat de droger is gestopt. Het is ook raadzaam om een filter te gebruiken om eventuele pluisjes te verwijderen die in het water terecht kunnen komen.

Al met al kan het hergebruik van condenswater uit de wasdroger een uitstekende manier zijn om water te besparen en een bijdrage te leveren aan een duurzamer huishouden.

How often should you empty a condenser dryer condensate container

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review