Waarom zit er al water in je gloednieuwe wasdroger? Zo los je het op

Als je net een nieuwe wasdroger hebt en er zit al water in, is dit meestal het gevolg van fabriekstests of condensatie tijdens het transport. Maak je geen zorgen! Je kunt het water eenvoudig verwijderen door het waterreservoir leeg te maken en de afvoerslang en filters te controleren. In dit artikel zullen we verder ingaan op dit onderwerp.

Inhoudsopgave

Waarom zit er water in een nieuwe wasdroger?

Misschien heb je net een nieuwe wasdroger gekocht en je vraagt je af waarom er al water in zit voordat je zelfs maar begonnen bent met drogen. Dit is een veelvoorkomende vraag en het antwoord is simpeler dan je denkt.

Fabriekstesten

Eerst en vooral, de wasdroger is niet kapot. In de fabriek worden wasdrogers getest op verschillende functionaliteiten. Dit gebeurt om te verzekeren dat het apparaat aan alle kwaliteitsstandaarden voldoet. Tijdens deze tests wordt water gebruikt, en soms wordt dit water niet volledig verwijderd voordat de wasdroger wordt verpakt en verzonden.

Condensatie

Daarnaast kan tijdens het transport of de opslag condensatie optreden in de machine. Dit gebeurt vooral als de wasdroger wordt vervoerd of opgeslagen in koude of vochtige omstandigheden.

Overige oorzaken

Er zijn ook andere, minder gebruikelijke, redenen waarom er water in een nieuwe wasdroger kan zitten. Bijvoorbeeld, als er een lek is in de verpakking en de wasdroger tijdens het transport aan water wordt blootgesteld.

Kortom, het is meestal niets om je zorgen over te maken. Als je echter consequent problemen ondervindt met water in de machine, dan is het verstandig om contact op te nemen met de fabrikant of de winkel waar je de wasdroger hebt gekocht.

Amana dryer drum of dryer

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review

Zo leeg je het water in je nieuwe wasdroger

Oké, je hebt ontdekt dat er water in je splinternieuwe wasdroger zit en je wilt het er natuurlijk uit hebben voordat je begint met het drogen van je kleding. Geen zorgen, we hebben hier een stapsgewijze handleiding om je door het proces te leiden.

De waterreservoir legen

Begin met het zoeken naar het waterreservoir in je wasdroger. Meestal bevindt deze zich aan de onderkant of aan de voorkant van de machine. Open het klepje en verwijder voorzichtig het reservoir. Giet het water in de gootsteen en plaats het reservoir terug.

Afvoerslang controleren

Als je wasdroger een afvoerslang heeft, is het een goed idee om ook deze te controleren. Soms kan er water achterblijven in de slang, vooral als de machine op de fabrieksvloer is getest. Ontkoppel de slang en laat het water eruit lopen.

Filters inspecteren

Nu je toch bezig bent, check dan ook de filters. Soms kunnen deze vochtig zijn als gevolg van de fabriekstests. Een vochtige filter kan leiden tot een minder efficiënte droogcyclus, dus het is een goed idee om deze ook even te legen en schoon te maken.

Trommel droogvegen

Als laatste handeling, neem een droge doek en veeg de binnenkant van de trommel schoon. Hierdoor zorg je ervoor dat er geen restwater in de machine achterblijft.

Nu is je nieuwe wasdroger klaar voor gebruik! Als het probleem met het water aanhoudt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice of terug te gaan naar de winkel. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Veelgestelde vragen

Dit heeft vaak te maken met de luchtvochtigheid in de ruimte waar de wasdroger staat. Een hogere luchtvochtigheid leidt tot meer condensatie in de machine. Als het probleem aanhoudt, kan er ook iets mis zijn met het apparaat zelf.
Dit hangt af van hoe vaak je de wasdroger gebruikt en het type wasdroger dat je hebt. Bij veel modellen krijg je een melding wanneer de wateropvangbak vol is. In het algemeen is het goed om dit na elke droogbeurt te controleren.
Te veel water in de wasdroger kan problemen veroorzaken, zoals een verminderde energiezuinigheid of zelfs kortsluiting. Het is dus belangrijk om regelmatig de wateropvangbak en andere delen van de wasdroger te controleren en te legen.
Als je een verminderde droogprestatie opmerkt, kunnen de ventilatiekanalen geblokkeerd zijn. Je kunt dit controleren door de slang los te koppelen en te kijken of er een opeenhoping van pluis of ander vuil is.

Dit is meestal een teken dat er een lek is. Controleer de wateropvangbak, afvoerslang en aansluitingen om de bron van het lek te vinden. Als het probleem aanhoudt, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Ik hoop dat deze antwoorden op veelgestelde vragen je zullen helpen bij het begrijpen en gebruiken van je nieuwe wasdroger! Veel droogplezier!