Beste Asko wasdroger

Wat is de beste Asko wasdroger?

Asko staat bekend om zijn Zweedse design, gebruiksvriendelijkheid en energiezuinige wasdrogers. De apparaten hebben sensoren voor optimale droogtijd, zijn voorzien van minimaal 10 droogprogramma’s, en zijn ontworpen met feedback van consumenten voor gebruiksgemak. Prijzen variëren van 1099 tot 1399 euro.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste Asko wasdrogers van 2024.

Beste Asko wasdroger van 2024

1

AEG T6DBC482 ProSense

2

AEG TR71CWZ84 SensiDry

3

AEG TR85CW84 AbsoluteCare

Laatste update 24 februari 2024

Beste Asko wasdroger van 2024

1

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
2

AEG TR71CWZ84 SensiDry

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A++
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG TR85CW84 AbsoluteCare

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A++
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
1

AEG T6DBC482 ProSense

De AEG T6DBC482 ProSense droogt snel, energiezuinig en is gebruiksvriendelijk.

De best geteste Asko wasdroger van 2024 is de AEG T6DBC482 ProSense. De AEG T6DBC482 ProSense is een condensdroger met een vulgewicht van 8 kg en diverse programma's voor verschillende kledingsoorten. De ProSense-technologie zorgt ervoor dat de droogtijd wordt aangepast aan de hoeveelheid was, wat de kleding beschermt en een snellere droogtijd mogelijk maakt. Het apparaat heeft een snelle droogtijd van 139 minuten en een middelzware bouwkwaliteit, wat een lange levensduur impliceert.

De droger is uitgerust met 14 veelzijdige programma's, geschikt voor diverse textielsoorten. Echter, het apparaat heeft een energielabel B, wat minder energiezuinig is dan een warmtepompdroger, en wordt geleverd zonder afvoerslang en zonder zelfreinigende condensor. Gebruikerservaringen tonen aan dat het apparaat gemakkelijk te bedienen is, energiebesparend werkt door de gewichtssensor, en snel en stil droogt. Sommige gebruikers melden dat de was soms klam aanvoelt.

De AEG T6DBC482 ProSense wordt geprezen om zijn gemakkelijke bediening, energiebesparing en stille werking. Ondanks de nadelen is het een betrouwbare en efficiënte keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een veelzijdige condensdroger.
2

AEG TR71CWZ84 SensiDry

De AEG TR71CWZ84 SensiDry droogt energiezuinig en beschermt je kleding.

De AEG TR71CWZ84 SensiDry is een energiezuinige droger met een vulgewicht van 8 kg, ideaal voor middelgrote gezinnen. Het apparaat beschikt over SensiDry-technologie die kleding op lage temperatuur droogt, wat energie bespaart en de kleding beschermt.

Met 14 veelzijdige droogprogramma's, waaronder speciale cycli voor beddengoed en delicaat wasgoed, biedt het apparaat gemak en flexibiliteit. Bovendien is er een opfriscyclus voor kleding die al even ligt. Het energielabel A++ zorgt voor een besparing tot € 130 per jaar op energiekosten.

Er zijn echter ook nadelen, zoals de basis bouwkwaliteit en een 'reguliere' snelheidsklasse, wat betekent dat het niet sneller is dan andere drogers met een vergelijkbaar vulgewicht. Een ander minpunt is dat er geen afvoerslang wordt meegeleverd, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de droogprogramma's en het gebruiksgemak. Het automatisch uitschakelen en de stille werking worden ook gewaardeerd. Enkele gebruikers merken op dat de aanschaf en installatie van een afvoerslang als nadeel wordt ervaren.

De droger is een goede keuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige droger met een groot vulgewicht en handige functies. De SensiDry-technologie en de mogelijkheid om aan te sluiten op de waterafvoer zijn significante voordelen die bijdragen aan een efficiënte wasroutine.
3

AEG TR85CW84 AbsoluteCare

De AEG TR85CW84 warmtepompdroger biedt energiezuinigheid en gebruiksgemak met slimme technologie.

De AEG TR85CW84 AbsoluteCare warmtepompdroger is een efficiënte keuze voor middelgrote huishoudens dankzij de 'snelle' snelheidsklasse en het grote vulgewicht van 8 kg. Het AbsoluteCare-systeem past de temperatuur en trommelbeweging aan om wasgoed zorgvuldig te behandelen. Met 12 verschillende programma's is de droger veelzijdig in gebruik.

Voordelen van de droger zijn onder andere het energiezuinige karakter met een A++ energielabel, de mogelijkheid om grote hoeveelheden wasgoed efficiënt te drogen, en de hogere bouwkwaliteit die de levensduur verlengt.

Echter, er zijn ook nadelen: de condensor is niet volledig zelfreinigend, wat regelmatig onderhoud vereist. De droger kan overgaan in een anti-kreuk stand die onnodig energie verbruikt als het niet tijdig wordt uitgeschakeld. Verder kan het geluidsniveau van 66 dB als relatief hoog worden ervaren.

Gebruikerservaringen tonen aan dat de droger eenvoudig te bedienen is en dat de slimme technologie helpt bij het kiezen van het optimale programma. Het onderhoud wordt als eenvoudig beschouwd, ondanks de niet volledig zelfreinigende condensor. De droger wordt geleverd met een condensafvoerslang en heeft een energiebesparend potentieel van ongeveer 1300 euro over de levensduur. Gebruiksgemak en energiezuinigheid maken de AEG TR85CW84 een waardevolle toevoeging aan de wasroutine.

Waarom is Asko het beste merk wasdroger

Asko is van oorsprong een Zweeds bedrijf dat onder andere wasmachines, wasdrogers, vaatwassers en koelkasten produceert. De wasdrogers van Asko zijn te herkennen aan het strakke en typisch Scandinavische design, en onderscheiden zich verder door hun gebruiksvriendelijkheid. Asko wasdrogers zijn modern, zowel in uiterlijk als gebruik.

Scandinavisch design

Het oog wil ook wat. Wasmachines en drogers zijn over het algemeen niet de mooiste apparaten. Als jij het belangrijk vindt dat jouw washok, badkamer of (bij)keuken er mooi en strak uitziet, zijn de wasdrogers van Asko een geweldige aanvulling. De moderne en minimalistische look van Asko wasdrogers geven de ruimte een andere feel.

Perfecte droogtijd

De drogers van Asko beschikken over sensoren die meten hoeveel vocht er nog in het wasgoed in de trommel zit. Aan de hand hiervan past hij de droogtijd van het programma aan. Hierdoor draait je Asko wasdroger niet langer dan nodig, wat goed is voor je energierekening en je wasgoed.

Energiezuinig

Asko produceert grotendeels warmtepompdrogers met energieklasse A+++ en A++. Dit zijn energiezuinige wasdrogers, wat betekent dat ze goed zijn voor het milieu en je portemonnee – ze zorgen namelijk voor een besparing op je energierekening. Asko maakt nog maar een enkele condensdroger, en die heeft energieklasse B.

Verschillende droogprogramma's

De wasdrogers van Asko hebben altijd minimaal 10 en meestal 14 verschillende droogprogramma’s. Hierdoor is er altijd een droogprogramma dat past bij het type wasgoed dat jij wilt drogen, waardoor je wasgoed zo lang mogelijk meegaat.

Wat moet je weten van een Asko wasdroger

Asko garandeert dat hun wasdrogers gemakkelijk in gebruik zijn, energiezuinig en een grote wascapaciteit hebben. Bij het ontwikkelen van hun wasdrogers, heeft Asko gesproken met een groot aantal consumenten, en hun bevindingen en wensen waar mogelijk toegepast in het design. Dit maakt Asko wasdrogers bijzonder gebruiksvriendelijk.
De gemiddelde prijs van een Asko wasdroger ligt tussen de: 1099 en 1399 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond uit 2021 blijkt dat wasdrogers gemiddeld 11 jaar meegaan. In het onderzoek staat helaas niet vermeld hoelang de wasdrogers van Asko gemiddeld meegaan. Enkel van Miele wasdrogers noemden ze dat deze gemiddeld 16 jaar meegaan – een groot verschil met de overige merken.