Beste Whirlpool wasdroger

Wat is de beste Whirlpool wasdroger?

Whirlpool wasdrogers worden gewaardeerd om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn relatief goedkoop. Ze zijn energiezuinig, met modellen die energieklasse A++ of A+++ hebben, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen. Deze drogers zijn stil (<64 dB) en hebben instelbare droogvoorkeuren. De 6th SENSE technologie zorgt voor een aangepaste droogcyclus, energiebesparing en zorg voor stoffen. Extra functies zoals SteamCare verfrissen kleding met stoom. Ondanks een gemiddelde beoordeling van 7,6 bij de Consumentenbond, scoren ze goed op prijs-kwaliteit.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste Whirlpool wasdrogers van 2024.

Beste Whirlpool wasdroger van 2024

1

Whirlpool FFT M22 9X3BX BE

2

Whirlpool FFT M11 82 BE

3

Whirlpool FFT M11 8X3B BE

Laatste update 24 februari 2024

Beste Whirlpool wasdroger van 2024

1

Whirlpool FFT M22 9X3BX BE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Whirlpool FFT M11 82 BE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
3

Whirlpool FFT M11 8X3B BE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
1

Whirlpool FFT M22 9X3BX BE

De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE is zuinig, stil en ideaal voor grote gezinnen.

De best geteste Whirlpool wasdroger van 2024 is de Whirlpool FFT M22 9X3BX BE. De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE is een energiezuinige warmtepompdroger met A+++ label en innovatieve 6th Sense sensoren voor een efficiënte droging. Het apparaat heeft een groot vulgewicht van 9 kg, wat het geschikt maakt voor grote gezinnen. Bovendien zorgt de FreshCare+ functie ervoor dat wasgoed tot 6 uur na de cyclus fris blijft. Met een geluidsproductie van slechts 64 dB is deze droger relatief stil.

Er zijn enkele nadelen: de condensor is niet volledig zelfreinigend, de meegeleverde afvoerslang is kort en de droogtijden kunnen langer zijn dan bij traditionele drogers. Gebruikerservaringen tonen aan dat de droger zeer energiezuinig en betrouwbaar is, hoewel sommigen opmerken dat de was niet altijd 100% droog is en de programma's lang kunnen duren. Desondanks is de Whirlpool FFT M22 9X3BX BE een sterke kandidaat voor wie een energiezuinige en kledingvriendelijke droger zoekt.

Belangrijke kenmerken: Energiezuinigheid, groot vulgewicht, FreshCare+ functie, stille werking, en 6th Sense sensoren. Nadelen zijn onderhoud van de condensor, korte afvoerslang en potentieel langere droogtijden.
2

Whirlpool FFT M11 82 BE

De Whirlpool FFT M11 82 BE is een stille, energiezuinige wasdroger met slimme technologieën.

De Whirlpool FFT M11 82 BE is een stille en energiezuinige wasdroger met geavanceerde functies zoals 6th Sense technologie, SoftMove droogtechnologie en het FreshCare+ systeem. Deze technologieën bieden het voordeel van automatische droogcycli, zorgvuldige behandeling van kleding en het fris houden van wasgoed tot 6 uur na de cyclus.

Ondanks de innovatieve functies, zijn er enkele nadelen zoals de niet volledig zelfreinigende condensor, een korte afvoerslang, en een maximaal vulgewicht van 8 kg, wat voor sommige huishoudens te klein kan zijn. Gebruikerservaringen tonen aan dat het apparaat zuinig en eenvoudig te bedienen is, met overwegend positieve feedback.

De droger is met een geluidsniveau van 64 dB relatief stil, wat het geschikt maakt voor plaatsing in woonruimtes. Het energielabel A++ duidt op een hoge energie-efficiëntie, wat kan leiden tot een besparing van ongeveer €130 per jaar. Het apparaat is aan te bevelen voor wie op zoek is naar een slimme en zuinige droger met goede droogprestaties.
3

Whirlpool FFT M11 8X3B BE

De Whirlpool FFT M11 8X3B BE warmtepompdroger biedt energiezuinigheid met geavanceerde 6th Sense technologie.

De Whirlpool FFT M11 8X3B BE warmtepompdroger combineert innovatieve technologie met energie-efficiëntie. Het apparaat is voorzien van 6th Sense technologie die de droogtijd aanpast op basis van de vochtigheid in de trommel, wat zorgt voor een tijds- en energiebesparing.

De SoftMove droogtechnologie past de trommelbewegingen aan het type wasgoed aan, waardoor kleding minder snel slijt. Dit maakt de droger ideaal voor delicate stoffen. Met een energielabel A+++ is de droger zeer zuinig en kan het jaarlijks tot € 154 aan energiekosten besparen.

Dankzij de FreshCare+ technologie blijft wasgoed tot 6 uur na het einde van de cyclus fris. Het apparaat heeft een vulgewicht van 8 kg, perfect voor huishoudens van 2 tot 3 personen.

Er zijn enkele nadelen, zoals een niet volledig zelfreinigende condensor, een korte afvoerslang, en de eco katoen instelling die niet optimaal droogt volgens sommige gebruikers. Echter, de stoffilters zijn eenvoudig schoon te maken en de droger wordt geprezen om zijn stille werking.

Gebruikerservaringen benadrukken de aanpassing van de droogtijd aan het wasgoed, de energiezuinigheid en de stille werking als positieve punten, terwijl sommigen de eco katoen instelling en de korte afvoerslang als verbeterpunten zien. De combinatie van geavanceerde technologieën maakt de Whirlpool FFT M11 8X3B BE een waardevolle toevoeging aan elk huishouden.

Waarom is Whirlpool het beste merk wasdroger

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat ooit begon met het maken van ‘elektrische was- en wringmachines met motoraandrijving’. Nu beter bekend als wasmachines en wasdrogers. Whirlpool staat niet bekend als het beste merk voor wasdrogers – uit onderzoek van de Consumentenbond bleken gebruikers van Whirlpool wasdrogers niet heel tevreden. Echter waren zij wel erg te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding, en daar valt ook wat voor te zeggen! Lees hieronder meer over de wasdrogers van Whirlpool.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Uit onderzoek van de Consumentenbond naar de tevredenheid over specifieke wasdrogermerken, bleek dat Whirlpool uitzonderlijk goed scoort op de prijs-kwaliteitverhouding. Ruim 29% van de consumenten waren daar tevreden over, wat bovengemiddeld is. Dit komt waarschijnlijk doordat Whirlpool wasdrogers relatief goedkoop zijn.

Energiezuinig

De meeste Whirlpool wasdrogers zijn warmtepompdrogers. Dit zijn energiezuinige drogers met energieklasse A++ of A+++ (het allerbeste). Een energiezuinige wasdroger is goed voor het milieu, maar ook je portemonnee. Dat komt doordat ze je energierekening laag houden. Met een Whirlpool wasdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel €1735 besparen over de hele levensduur. Voor modellen met energieklasse A++ tot €1465.

Stille wasdroger

Bijna alle wasdrogers van Whirlpool hebben het geluidsniveau ‘stil’, wat betekent dat ze tijdens het drogen niet meer dan 64 decibel (dB) aan produceren. Stille wasdrogers maken nog wel geluid, maar dit is niet overheersend. Meestal niet eens storend. Je kunt een stille wasdroger gerust in de keuken zetten of in een ruimte naast je slaapkamer.

Speciale droogvoorkeuren

Bij het instellen van je droogprogramma, kun je vaak nog specifieke droogvoorkeuren aangeven. Afhankelijk van je wasdroger, kun je er op die manier voor zorgen dat je wasdroger bijvoorbeeld sneller of zuiniger droogt. Alle Whirlpool wasdrogers geven de droogvoorkeuren sneller en energiezuinig drogen. Bij enkele modellen kun je ook kiezen voor de droogvoorkeur ‘vermindert slijtage’.

Merkspecifieke functies van een Whirlpool wasdroger

In de wereld van huishoudelijke apparaten staat Whirlpool bekend om zijn innovatieve technologieën die het dagelijks leven vereenvoudigen. Een van de meest opvallende kenmerken van Whirlpool wasdrogers is de 6th SENSE technologie. Deze slimme technologie past de droogcyclus automatisch aan op basis van de soort stof en de vochtigheid van de lading. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie.

Energiebesparing met 6th SENSE

De 6th SENSE sensoren meten de temperatuur en vochtigheidsgraad in de wasdroger. Op basis van deze informatie bepalen ze hoe lang het droogprogramma moet duren. Je hoeft dus niet zelf te gokken hoe lang je kleding nodig heeft om te drogen en je vermijdt het risico op overdrogen, wat energieverspilling en slijtage aan je kleding kan veroorzaken.

Zachte zorg voor stoffen

Een ander voordeel van de 6th SENSE technologie is de zachte behandeling van je kleding. De wasdroger kiest automatisch de meest geschikte droogcyclus voor elke stofsoort. Of je nu zijde, katoen of synthetische stoffen wilt drogen, je kunt erop vertrouwen dat je kleding met zorg wordt behandeld en dat de kwaliteit behouden blijft.

Intuïtieve gebruikersinterface

Wasdrogers met 6th SENSE technologie zijn uitgerust met een intuïtieve gebruikersinterface. Deze maakt het eenvoudig om het juiste programma te selecteren en geeft je inzicht in het droogproces. De interface is zo ontworpen dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot alle functies, wat bijdraagt aan een probleemloze waservaring.

Frisse kleding dankzij SteamCare

Sommige Whirlpool wasdrogers beschikken over de SteamCare-functie, die gebruikmaakt van stoom om kleding op te frissen en kreukels te verminderen. Deze functie is ideaal voor mensen die hun kleding snel willen opfrissen zonder een volledige wascyclus te doorlopen.

Innovatie in elke cyclus

Whirlpool blijft innoveren met functies zoals de 6th SENSE technologie om ervoor te zorgen dat elke droogcyclus zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk is. Het resultaat is een wasdroger die niet alleen zorgt voor je kleding, maar ook voor je portemonnee en het milieu.

Wat moet je weten van een Whirlpool wasdroger

In een onderzoek van de Consumentenbond naar de merktevredenheid van consumenten over bepaalde wasdrogermerken, kwam Whirlpool niet geweldig uit de test. Met een gemiddelde beoordeling van een 7,6 raakte Whirlpool op de laatste plaats van alle onderzochte merken. Daartegenover staat echter wel een lichtpuntje: op de prijs-kwaliteitverhouding scoorde Whirlpool bovengemiddeld! Whirlpool wasdrogers zijn relatief goedkoop in aanschaf, en dat zorgde voor een relatief positieve beoordeling over de prijs-kwaliteitverhouding.
De gemiddelde prijs van een Whirlpool wasdroger ligt tussen de: 549 en 789 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond uit 2021 blijkt dat wasdrogers gemiddeld 11 jaar meegaan. In het onderzoek staat helaas niet vermeld hoelang de wasdrogers van Whirlpool gemiddeld meegaan. Enkel van Miele wasdrogers noemden ze dat deze gemiddeld 16 jaar meegaan – een groot verschil met de overige merken.