Beste Samsung wasdroger

Wat is de beste Samsung wasdroger?

Samsung wasdrogers scoren gemiddeld een 8,2 voor merktevredenheid volgens de Consumentenbond en vallen op door hun energiezuinige warmtepompdrogers met energieklasse A+++ of A++. Het merk biedt een breed assortiment aan modellen die stil, gebruiksvriendelijk en innovatief zijn, zoals AI Control en OptimalDry voor een efficiënte droogervaring. Functies als Air Wash en Hygiene Care zorgen voor extra zorg voor je kleding.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste Samsung wasdrogers van 2024.

Beste Samsung wasdroger van 2024

1

Samsung DV80T7220BH

2

Samsung DV80T6220LX/S2

3

Samsung DV90T5240AW

Laatste update 16 juli 2024

Beste Samsung wasdroger van 2024

1

Samsung DV80T7220BH

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 63 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80T6220LX/S2

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 63 dB
Bekijk review
3

Samsung DV90T5240AW

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 63 dB
Bekijk review
1

Samsung DV80T7220BH

Deze warmtepompdroger biedt slimme technologie voor optimaal droogresultaat en gebruiksgemak.

De best geteste Samsung wasdroger van 2024 is de Samsung DV80T7220BH. De Samsung DV80T7220BH warmtepompdroger staat bekend om zijn kwaliteit en gebruiksgemak. De droger is uitgerust met Sensor Dry en AI Control technologieën voor een efficiënte en gepersonaliseerde droogervaring. Ondanks dat de droger onderhoud nodig heeft en niet de stilste is, zijn de voordelen significant.

De droger heeft een vulgewicht van 8 kg en biedt de mogelijkheid tot bediening op afstand via de SmartThings app. Het OptimalDry systeem beschermt kleding tegen krimp en de AI Control technologie kiest automatisch de juiste droogcyclus. Ook is het mogelijk de droger op de waterafvoer aan te sluiten.

Enkele nadelen zijn dat de condensor niet volledig zelfreinigend is, de droger niet de meest energiezuinige op de markt is en het maximale geluidsniveau voor sommigen storend kan zijn. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij men de energiezuinigheid, het design en de functionaliteit prijst. Kritiekpunten zijn onderhoud van de condensor en het geluidsniveau.

De droger heeft een Sensor Dry functie die de vochtigheid van kleding meet en de droogtijd aanpast. Het is een warmtepompdroger, wat betekent dat het energiezuiniger is dan traditionele drogers. Met een vulgewicht van 8 kg is de droger geschikt voor grotere wasjes. De AI Control technologie optimaliseert de droogcycli op basis van gebruikersgewoonten.
2

Samsung DV80T6220LX/S2

De Hygiene Care-cyclus elimineert effectief bacteriën en allergenen tijdens het drogen.

De Samsung DV80T6220LX/S2 is een warmtepompdroger met het energielabel A+++, wat het een van de meest energiezuinige opties maakt. Deze droger kan je op termijn tot 1545 euro besparen en is daarmee zowel goed voor je portemonnee als voor het milieu.

De Hygiene Care-cyclus is een speciale functie die bacteriën en allergenen elimineert door op hoge temperatuur te drogen, ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Je kunt de droger ook aansluiten op de waterafvoer, wat het legen van het condensreservoir overbodig maakt en het gebruiksgemak verhoogt.

Met 16 droogcycli biedt de Samsung DV80T6220LX/S2 veel flexibiliteit voor verschillende soorten wasgoed. De Sensor Dry-technologie beschermt je kleding tegen overdrogen door de droogtijd aan te passen op basis van de vochtigheid.

Ondanks deze voordelen heeft de droger ook nadelen: een relatief lange droogtijd van bijna 3,5 uur en het ontbreken van een zelfreinigende condensor, wat extra onderhoud vergt. Ook lijkt de Sensor Dry-technologie niet altijd de droogtijd te verkorten, wat kan leiden tot hogere energiekosten.

Gebruikers waarderen de bediening op afstand via een app en de stille werking van de droger. De grote trommel maakt het vullen gemakkelijk. Echter, de langere droogtijd en beperkingen van de Sensor Dry-technologie zijn punten van kritiek. Desondanks blijft de Samsung DV80T6220LX/S2 een aanbevolen keuze voor wie een energiezuinige en functionele droger zoekt.
3

Samsung DV90T5240AW

De Samsung DV90T5240AW droger is zuinig, slim en ideaal voor grote gezinnen.

De Samsung DV90T5240AW is een intelligente en energiezuinige droger met een A+++ energielabel, wat een aanzienlijke besparing op de energierekening kan opleveren. Met een vulgewicht van 9 kg is het apparaat ideaal voor grote huishoudens. Het beschikt over het OptimalDry systeem en AI Control, wat het droogproces optimaliseert en het gebruiksgemak verhoogt.

Hoewel het apparaat zeer efficiënt is, heeft het een paar nadelen, zoals een condensor die onderhoud nodig heeft en het ontbreken van een koolborstelloze motor, wat het mogelijk iets minder stil maakt. De bediening op afstand is alleen mogelijk via een app, wat als een nadeel kan worden gezien voor minder technisch onderlegde gebruikers.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij men de handige functies en het stille functioneren waardeert. Echter, de noodzaak tot onderhoud van de condensor en de app-afhankelijke bediening worden als minpunten genoemd. Desondanks wordt de Samsung DV90T5240AW droger aanbevolen voor wie op zoek is naar een energiezuinige en slimme droger.

Waarom is Samsung het beste merk wasdroger

Samsung is een van de grootste wasdroger merken. Het is een grote naam, dus een betrouwbaar merk. Dat blijkt in ieder geval uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond. Daarin gaven gebruikers van Samsung wasdroger het merk namelijk gemiddeld een 8,2 voor merktevredenheid. Lees hieronder meer over de wasdrogers van Samsung.

Energiezuinig

Samsung kiest voor energiebewust, en maakt daarom alleen nog maar warmtepompdrogers. Dit type droger verwarmt door middel van een warmtepomp en een koelmiddel in plaats van een elektrisch verwarmingselement. Hierdoor verbruikt de warmtepompdroger veel minder energie dan andere type drogers. Bijna alle Samsung wasdrogers hebben energieklasse A+++ (het allerbeste), slechts een enkele heeft energieklasse A++.

Breed assortiment

Samsung heeft een wasdroger voor iedereen. Omdat ze veel verschillende wasdrogers hebben, zit er altijd wel een model tussen dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Ze hebben wasdrogers in verschillende prijklassen (circa €519 – €1099) en van verschillende groottes (7, 8 en 9 kg vulgewicht).

Stille wasdrogers

Wasdrogers maken over het algemeen een stuk minder herrie dan wasmachines, maar dan kan het geluid van een wasdroger alsnog storend zijn. Bijvoorbeeld als je graag ’s nachts de droger aanzet, of als je washok naast een babykamer of het thuiskantoor staat. In deze gevallen is een stille wasdroger van Samsung een mooie optie. De meeste wasdrogers van Samsung produceren namelijk niet meer dan 64 decibel (dB), en mogen daarom stil genoemd worden.

Gebruiksgemak

Samsung wil het drogen van je was zo makkelijk mogelijk maken. Om die reden hebben ze allerlei functies en opties in hun wasdrogers ingebouwd die het gebruiksgemak vergroten. Zo hebben alle Samsung wasdrogers een antikreukfase, automatisch uitschakelen, een kledingbeschermende trommel, startuitstel en een vochtigheidssensor. Andere modellen beschikken ook over opties als bediening via de app, trommelverlichting en een anti-vibratiefunctie.

Merkspecifieke functies van een Samsung wasdroger

Samsung staat bekend om zijn innovatieve technologieën die het dagelijks leven vergemakkelijken. In het assortiment van Samsung wasdrogers vind je verschillende merkspecifieke functies die zorgen voor een efficiënte en gebruiksvriendelijke droogervaring. Deze functies zijn ontworpen om jouw wasroutine te optimaliseren en je kleding met zorg te behandelen. Hieronder lichten we de unieke functies van Samsung wasdrogers toe.

Samsung AI Control

AI Control, oftewel Kunstmatige Intelligentie Controle, past de manier waarop je jouw wasdroger gebruikt aan. Met deze slimme technologie wordt het gebruiksgemak naar een hoger niveau getild. Je wasdroger leert van jouw drooggewoontes en stelt automatisch het optimale droogprogramma voor. Dankzij de verbinding met de SmartThings-app kun je de wasdroger ook op afstand bedienen en krijg je advies over de beste droogcyclus voor jouw was.

Samsung OptimalDry

OptimalDry is een systeem dat gebruikmaakt van vocht- en temperatuursensoren om de droogtijd en het energieverbruik te optimaliseren. Het past de droogtijd automatisch aan op basis van de vochtigheid van de was, waardoor overdrogen voorkomen wordt en je kleding langer mooi blijft. Dit slimme systeem zorgt niet alleen voor een betere zorg voor je kleding, maar helpt je ook energie te besparen.

Samsung AI Wash

AI Wash is een intelligente functie die de hoeveelheid was en de mate van vervuiling detecteert. Vervolgens doseert de wasdroger automatisch de juiste hoeveelheid water en wasmiddel. Dit zorgt voor een optimaal wasresultaat zonder dat je zelf hoeft na te denken over de hoeveelheid wasmiddel die je moet toevoegen. Het resultaat is een efficiënte wasbeurt waarbij zowel water als wasmiddel wordt bespaard.

Samsung Air Wash

Air Wash is een technologie die kleding verfrist zonder het gebruik van water of wasmiddel. Deze functie gebruikt verwarmde lucht om onaangename geuren te verwijderen en bacteriën te doden. Het is de perfecte oplossing voor het opfrissen van kledingstukken die niet gewassen hoeven te worden, zoals jassen of dekens.

Samsung Hygiene Care

De Hygiene Care-functie gebruikt een combinatie van verwarming en hoge snelheid centrifugeren om kleding grondig te reinigen en te desinfecteren. Deze functie is ideaal voor huishoudens met kleine kinderen of mensen met allergieën, omdat het 99,9% van de bacteriën doodt en zorgt voor een hygiënische was.

Samsung Silent Dry

Silent Dry is een functie die het geluidsniveau van de wasdroger aanzienlijk vermindert. Dit wordt bereikt door een geavanceerd ontwerp van de motor en isolatiematerialen die trillingen en geluid absorberen. Zo kun je op elk moment van de dag de wasdroger gebruiken zonder overlast te veroorzaken.

Samsung SuperSpeed

Met de SuperSpeed-functie kun je jouw was in recordtijd drogen. Deze snelle droogcyclus is perfect voor als je haast hebt en snel je favoriete outfit droog wilt hebben. Ondanks de snelheid wordt de kwaliteit van het drogen niet ingeleverd, waardoor je kleding zorgvuldig en efficiënt wordt gedroogd.

Wat moet je weten van een Samsung wasdroger

Consumenten die eerder een Samsung wasdroger hebben gekocht hebben hun wasdroger beoordeeld met een gemiddelde score van 8.2 volgens de Consumentenbond. Daarmee staat Samsung in de top 5 wasdroger merken, samen met Miele, Bosch, Siemens en AEG.

De gemiddelde prijs van een Samsung wasdroger ligt tussen de: 519 en 1099 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond uit 2021 blijkt dat wasdrogers gemiddeld 11 jaar meegaan. In het onderzoek staat helaas niet vermeld hoelang de wasdrogers van Samsung gemiddeld meegaan. Enkel van Miele wasdrogers noemden ze dat deze gemiddeld 16 jaar meegaan – een groot verschil met de overige merken.