Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn AirPods in de wasmachine zijn beland

Het is een ongeluk dat iedereen kan overkomen: je AirPods belanden in de wasmachine. Het is zeker niet ideaal, maar er zijn stappen die je kunt volgen om te proberen je AirPods te redden.

Als je merkt dat je AirPods nog in de wasmachine zitten en het programma nog niet is gestart, haal ze er dan onmiddellijk uit. Als ze echter al in een draaiende wasmachine zijn beland, wacht dan tot het programma is voltooid. Probeer niet de wasmachine te openen terwijl deze draait, aangezien dit zowel je AirPods als de wasmachine kan beschadigen.

Als de wasbeurt is voltooid, neem de AirPods eruit en dep ze voorzichtig droog met een zachte doek. Het is belangrijk om ze niet krachtig te schudden om het water eruit te krijgen, omdat dit het water dieper in de elektronica kan duwen. Vermijd ook het gebruik van een haardroger of andere warmtebronnen om de AirPods te drogen, omdat overmatige hitte de elektronica kan beschadigen.

Nadat je ze hebt gedroogd, plaats je de AirPods op een droge en warme plek, bij voorkeur samen met wat silicagel zakjes, die vocht kunnen absorberen. Wacht minstens 24 tot 48 uur voordat je probeert ze weer te gebruiken.

Houd er rekening mee dat schade door water en vocht niet onder de garantie van Apple valt. Als je AirPods na deze stappen nog steeds niet werken, kun je contact opnemen met de klantenservice van Apple voor eventuele reparatie- of vervangingsmogelijkheden.

Wees in de toekomst voorzichtig en controleer je zakken altijd voordat je kleding in de wasmachine doet om dergelijke incidenten te voorkomen.

Washer dryer combo experiences tired woman with clothes

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review