Veelgestelde vragen

Wat te doen als de Bosch wasdroger problemen geeft met het reservoir

Als je een Bosch wasdroger hebt en problemen ondervindt met het reservoir, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen om dit te proberen op te lossen. Deze stappen zijn bedoeld om het meest voorkomende probleem aan te pakken, namelijk wanneer het reservoir niet goed leegt of wanneer de wasdroger aangeeft dat het reservoir vol is, terwijl dat niet het geval is.

Begin met het controleren van het reservoir zelf. Haal het uit de wasdroger en controleer of er blokkades zijn die het legen van het reservoir zouden kunnen voorkomen. Dit kan opgehoopt pluis zijn, of een object dat per ongeluk in het reservoir terecht is gekomen. Maak het reservoir schoon en zorg ervoor dat het goed leegt voordat je het terugplaatst.

De volgende stap is om te controleren of de sensor die aangeeft dat het reservoir vol is, correct werkt. Dit is een beetje ingewikkelder en het kan nodig zijn om een professional in te schakelen als je hier niet zeker van bent. Echter, als je technisch bent aangelegd, kan je online handleidingen vinden die je kunnen helpen bij het proces. Controleer of de sensor schoon en vrij van obstructies is. Soms kan pluis zich ophopen op de sensor en deze valse lezingen geven.

Het is ook een goed idee om de handleiding van je wasdroger te controleren voor specifieke instructies met betrekking tot jouw model. Sommige modellen hebben unieke functies of onderdelen die bijzondere aandacht vereisen.

Tot slot, als je deze stappen hebt gevolgd en je ondervindt nog steeds problemen, kan het nodig zijn om contact op te nemen met een professional. Hoewel dit kosten met zich mee kan brengen, kan het de enige manier zijn om ervoor te zorgen dat jouw wasdroger correct functioneert en jouw kleding goed droogt.

Bosch heat pump dryer dryer and washer in the room

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review