Veelgestelde vragen

Op welke stand moet de wasmachine gecentrifugeerd worden

Het is belangrijk om te weten dat de centrifugesnelheid van je wasmachine afhankelijk is van het soort wasgoed dat je wilt wassen. Niet elk kledingstuk of textiel kan op dezelfde snelheid worden gecentrifugeerd.

Bij licht en delicaat wasgoed, zoals lingerie of zijde, is het aanbevolen om de wasmachine op een lagere stand te zetten, meestal tussen de 400 en 800 toeren per minuut. Dit komt doordat deze materialen gemakkelijk kunnen beschadigen of krimpen bij te hoge snelheden.

Voor de meeste kledingstukken, zoals katoenen shirts, broeken of handdoeken, kun je de wasmachine op een gemiddelde snelheid zetten, tussen de 800 en 1200 toeren per minuut. Dit zorgt ervoor dat het meeste vocht wordt verwijderd zonder dat de kleding beschadigd raakt.

Bij zeer zwaar wasgoed, zoals beddengoed of jeans, kun je de wasmachine op de hoogste stand zetten, vaak rond de 1400 tot 1600 toeren per minuut. Dit zorgt ervoor dat het wasgoed zo droog mogelijk uit de machine komt, wat helpt om de droogtijd te verkorten.

Maar het is belangrijk dat je altijd de wasvoorschriften op het label van je kledingstukken controleert. Deze geven vaak specifieke instructies over hoe je het item moet wassen, inclusief de aanbevolen centrifugesnelheid.

Heat pump dryer or condenser dryer clothes

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review