Veelgestelde vragen

Op welke stand moet ik de wasmachine zetten voor het wassen van beddengoed

Om je beddengoed op de juiste manier te wassen, is het belangrijk om eerst te kijken naar het waslabel op je beddengoed. Dit label bevat specifieke instructies over de temperatuur en de wascyclus die je moet gebruiken. Als algemene richtlijn kun je de volgende stappen volgen:

Sorteer je beddengoed: scheid wit beddengoed van gekleurd beddengoed om verkleuring te voorkomen.

Kies de juiste temperatuur: voor wit katoenen beddengoed kun je meestal een temperatuur van 60 graden Celsius kiezen. Voor gekleurd beddengoed is het beter om een lagere temperatuur te gebruiken, zoals 40 graden Celsius, om de kleuren te behouden.

Selecteer het programma: veel wasmachines hebben een speciaal programma voor beddengoed. Als je wasmachine deze optie heeft, kun je deze gebruiken. Zo niet, dan is een normale wascyclus met een gemiddelde draaisnelheid meestal geschikt.

Voeg wasverzachter toe: dit helpt om je beddengoed zacht en comfortabel te houden.

Controleer de lading: overbelast je wasmachine niet. Beddengoed kan veel ruimte innemen, en het kan nodig zijn om de lading te splitsen.

Droog je beddengoed: volg de drooginstructies op het waslabel. Als je het buiten droogt, zorg dan dat het beddengoed volledig droog is voordat je het opvouwt en opbergt.

Kortom, de juiste stand voor het wassen van beddengoed hangt af van het materiaal en de kleur van je beddengoed. Raadpleeg altijd het waslabel en volg deze algemene richtlijnen om ervoor te zorgen dat jouw beddengoed schoon en in goede staat blijft.

Washing machine small family washing machine and basket with clothes in the room 1

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review