Veelgestelde vragen

Op welke stand moet de wasmachine worden gezet voor het wassen van handdoeken

Het wassen van handdoeken in de wasmachine kan soms verwarrend zijn, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig als je eenmaal weet welke instellingen je moet gebruiken. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het correct wassen van jouw handdoeken.

Sorteer jouw handdoeken: scheid jouw handdoeken op kleur om te voorkomen dat kleuren door elkaar lopen. Witte handdoeken kunnen beter apart worden gewassen van gekleurde.

Kies het juiste wasmiddel: gebruik een wasmiddel dat geschikt is voor jouw type handdoeken. Er zijn wasmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor handdoeken om hun zachtheid en absorptievermogen te behouden.

Stel de temperatuur in: voor witte handdoeken kun je een hogere temperatuur instellen, meestal rond de 60°C. Voor gekleurde handdoeken is een temperatuur van 40°C vaak voldoende. Het wassen op een hogere temperatuur helpt bij het doden van bacteriën en het verwijderen van vlekken.

Kies het juiste wasprogramma: veel wasmachines hebben een specifieke instelling voor handdoeken. Als die er niet is, kies dan voor het katoenprogramma. Dit zorgt voor voldoende beweging en spoeling om jouw handdoeken schoon te krijgen.

Voeg wasverzachter toe (optioneel): als je wilt dat jouw handdoeken zacht aanvoelen, kun je een beetje wasverzachter toevoegen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid.

Droog jouw handdoeken: na het wassen kun je jouw handdoeken in de droger doen of ze ophangen om aan de lucht te drogen. Als je een droger gebruikt, kies dan voor een lage tot gemiddelde hitte om krimp te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat jouw handdoeken goed worden gewassen en dat ze hun zachtheid en absorptievermogen behouden. Als je nog twijfelt, controleer dan altijd het waslabel op de handdoeken voor specifieke instructies die van toepassing zijn op het materiaal en de stof van jouw handdoeken.

Washing machine with steam function woman with clean towels

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review