Veelgestelde vragen

Waarom doet een aluminium balletje wonderen in de wasdroger

Een aluminium balletje in de wasdroger kan wonderen verrichten, en dit heeft te maken met verschillende factoren. Ten eerste helpt het bij het verminderen van statische elektriciteit. Tijdens het drogen van kleding in de droger kunnen de verschillende stoffen tegen elkaar wrijven, waardoor statische elektriciteit ontstaat. Dit leidt tot het vervelende verschijnsel dat je kleren aan elkaar of aan je lijf plakken. Aluminium, dat een metaal is, geleidt elektriciteit. Daardoor kan een aluminium balletje de opgebouwde statische lading absorberen, waardoor de kleding minder statisch wordt.

Daarnaast zorgt het aluminium balletje ervoor dat je kleding sneller droogt. Dit komt doordat het balletje beweegt in de trommel, wat de warmte van de droger beter over de kleren verdeelt. Hierdoor kan de warmte gemakkelijker de vochtige delen van je kleding bereiken, waardoor deze sneller drogen.

Een ander voordeel is dat het balletje helpt om je kleding zachter te maken. Het fysieke contact van het aluminium balletje met de stof kan als een soort natuurlijke stoffenverzachter werken. Het ‘masseert’ als het ware de stof tijdens het drogen, wat kan helpen om de kleding zachter aan te laten voelen.

Tot slot kunnen aluminium balletjes ook helpen om de levensduur van je droger te verlengen. Omdat de kleding sneller droogt, hoeft de droger minder lang te draaien, wat kan leiden tot minder slijtage van de onderdelen.

Heat pump dryer or condenser dryer dryer and washer in the room

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review