Een fluitje van een cent: jouw gids voor het probleemloos verhuizen van een wasmachine

Het verhuizen van een wasmachine kan vlot verlopen met de juiste voorbereiding en kennis. Dit omvat het veilig ontkoppelen van de machine van water en elektriciteit, en het legen om waterschade tijdens transport te voorkomen en het gewicht te verminderen. De machine verplaatsen kan eenvoudiger met een meubelroller, maar veilige lifttechnieken zijn nog steeds nodig. Eenmaal op de nieuwe locatie is correcte installatie belangrijk, gevolgd door een eerste wasbeurt zonder kleding of wasmiddel.
Inhoudsopgave

Het voorbereiden van de wasmachine voor verhuizing

Bij een verhuizing komt meer kijken dan je misschien denkt. Vooral als je ook nog eens jouw zware wasmachine moet meenemen. Maar maak je geen zorgen, met de juiste voorbereiding en een beetje know-how wordt het een eitje! Laten we beginnen met de eerste stappen.

De wasmachine ontkoppelen en leegmaken

Dus, je hebt besloten om je trouwe wasmachine mee te nemen naar je nieuwe stekje. Slimme keuze! Eerst moeten we de wasmachine veilig ontkoppelen. Het ontkoppelen van de stroom is vrij eenvoudig, maar denk eraan om de stekker niet te ruw uit het stopcontact te trekken. Trek altijd aan de stekker, niet aan het snoer.

Voor het water is het een kwestie van de kraan dichtdraaien en vervolgens de slang voorzichtig los te draaien. Zorg wel dat je een emmer of iets dergelijks bij de hand hebt voor het restwater dat uit de slang komt. Hetzelfde geldt voor de afvoerleiding. Draai deze los en laat het restwater in een emmer of bak lopen.

Nu je alles hebt ontkoppeld, is het tijd om je wasmachine leeg te maken. Hierdoor voorkom je niet alleen mogelijke waterschade tijdens het transport, maar het vermindert ook het vulgewicht van de machine waardoor deze gemakkelijker te tillen is. Laat de deur van de wasmachine open om deze volledig te laten drogen.

De buitenkant van de wasmachine beschermen

We willen natuurlijk geen krassen of deuken in onze wasmachine. Daarom is het essentieel om de buitenkant van de wasmachine te beschermen. Hiervoor kun je bubbeltjesplastic, dekens of andere beschermende materialen gebruiken. Wikkel dit om de wasmachine en zet het vast met tape. Zo is je wasmachine klaar voor de grote verhuizing!
Moving a washing machine mowing service and washing machine

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review

Veilig transporteren van de wasmachine

We zijn er bijna! Nu de wasmachine klaar is voor transport, zullen we het eens hebben over hoe je deze zware jongen veilig kunt verplaatsen. Geloof het of niet, er is een juiste manier om dit te doen zonder je rug te belasten of je vloer te beschadigen. En dat is nog maar het begin van de reis.

Het veilig tillen en verplaatsen van de wasmachine

Het tillen van zware objecten kan een serieuze aanslag zijn op je rug, vooral als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Dat geldt ook voor het tillen van een wasmachine. De truc? Gebruik je benen, niet je rug. Ga naast de wasmachine staan, buig je knieën en houd je rug recht terwijl je omhoog komt. Zo eenvoudig is het! Het verplaatsen van de wasmachine is een andere uitdaging. Om te voorkomen dat je vloer beschadigt, is het een goed idee om iets onder de wasmachine te leggen. Een meubelroller of dolly kan in deze situatie een echte ‘game changer’ zijn. Zo kun je de wasmachine eenvoudig naar het vervoersmiddel rollen zonder te veel moeite.

Het vervoeren van de wasmachine

Eenmaal op weg naar je nieuwe huis, wil je ervoor zorgen dat de wasmachine veilig en stabiel is. Zorg er bij het laden in een bestelwagen of ander voertuig voor dat de wasmachine niet kan bewegen. Je kunt de wasmachine het beste plat leggen, met de achterkant naar beneden. Gebruik spanbanden om deze goed vast te zetten. En vergeet niet, als je onzeker bent over iets, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen. Het is beter om veilig te zijn dan sorry. Succes met je verhuizing!

Het installeren van de wasmachine na de verhuizing

Gefeliciteerd, je hebt het zware deel van de klus geklaard en de wasmachine is veilig aangekomen op je nieuwe stek! Maar je bent er nog niet, we moeten hem nog goed aansluiten. We gaan het hebben over hoe je de wasmachine veilig en correct installeert en hoe je kunt controleren of alles goed werkt.

Het correct aansluiten van de wasmachine

Voor het veilig aansluiten van de wasmachine is het belangrijk dat je weet waar de water- en stroomaansluitingen zitten. Volg gewoon de instructies van de fabrikant, en als je twijfelt, raadpleeg dan een professional. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry!

De juiste volgorde is ook belangrijk. Begin eerst met de waterleiding, dan de afvoer en eindig met de stroomaansluiting. Zorg er altijd voor dat de stekker het laatste is dat je aansluit om elektrische schokken te voorkomen.

De eerste was na de verhuizing

Nu de wasmachine is aangesloten, ben je klaar om een eerste was te draaien. Hier zijn enkele tips. Kies een kort programma en voeg geen wasmiddel of kleding toe. Dit helpt eventueel achtergebleven vuil of stof in de machine te verwijderen na de verhuizing.

Daarnaast, let goed op de geluiden die de machine maakt. Alles klinkt normaal? Geen vreemde geluiden of trillingen? Perfect, dan ben je klaar om je kleding weer fris en schoon te krijgen in je nieuwe huis!

Nog een laatste tip, vergeet niet om te controleren of er geen lekken zijn na de eerste wasbeurt. Als je water ziet, draai dan de wateraansluiting iets strakker aan en probeer het opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, zoek dan hulp van een professional.

Klaar voor je nieuwe wasavontuur? Laten we er samen een schone start van maken!

Veelgestelde vragen

Heel eenvoudig, gebruik een trolley of een steekwagen. Zorg ervoor dat de wasmachine veilig is vastgezet voordat je begint met rijden. Het zal je rug sparen en de vloer ook!
Het korte antwoord? Dat raden we echt af. Wasmachines zijn zwaar en het is gemakkelijk om jezelf te verwonden. Een vriend inschakelen of een professional is een slimme keuze.
Schakel eerst de watertoevoer uit. Daarna kun je de slangen voorzichtig losdraaien. Wees wel voorbereid op wat water dat kan vrijkomen.
De kosten kunnen variëren, afhankelijk van de afstand en het specifieke verhuisbedrijf. Je zou kunnen rekenen op ergens tussen de €50 en €200.
Zeker, zorg ervoor dat de wasmachine rechtop staat en stevig is vastgezet om beweging tijdens het transport te voorkomen. Het is ook een goed idee om de wasmachine aan de achterkant van de verhuiswagen te plaatsen, het dichtst bij de cabine.
AEG dryer dryer in room

Energiebesparing met nieuwe wasmachine

Ontdek de magie van energiebesparing met je gloednieuwe wasmachine De nieuwste wasmachinetechnologieën, zoals borstelloze motoren, afstandsbediening en beladingsoptimalisatie, zorgen voor aanzienlijke energiebesparing en dragen bij

Lezen