Beste Asko wasmachine

Wat is de beste Asko wasmachine?

Asko is een Zweeds merk dat zich onderscheidt met minimalistisch design en hoge kwaliteit in de wasmachine markt. Hun machines hebben een laag restvochtpercentage door hoge toerentallen, zijn energiezuinig met klasse B, en bieden gebruiksgemak met diverse technologieën. Met meer dan 21 wasprogramma’s is er een programma voor elk type wasgoed. Consumenten beoordelen Asko wasmachines gemiddeld met een 8.6 en de prijzen variëren tussen €999 en €1499. De levensduur van een Asko wasmachine is ongeveer 12 jaar.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste Asko wasmachines van 2024.

Beste Asko wasmachine van 2024

Waarom is Asko het beste merk wasmachine

Asko is een witgoed merk afkomstig uit Zweden, dat onder meer wasmachines, wasdrogers, vaatwassers en koelkasten produceert. Ook al zien de meeste wasmachines er min of meer hetzelfde uit, een Asko wasmachine is toch nét iets anders. Met het minimalistische design van dit typische Scandinavische merk, krijgt je washok, badkamer of bijkeuken er een mooie, strakke toevoeging bij.

Ook al is de naam ‘Asko’ niet zo bekend, door het duurdere prijsklassement en het leveren van uitstekende kwaliteit, vormt Asko een concurrent voor marktleider Miele. Lees hier alles wat je moet weten over de wasmachines van Asko.

Scandinavisch design

Wasmachines zijn over het algemeen geen mooie apparaten; ze zijn lomp en zien er allemaal min of meer hetzelfde uit. Voor mensen met een gevoel voor design, kwaliteit en minimalisme is een Asko wasmachine een waardevolle toevoeging aan het huishouden. Strak, functioneel en toch nét even iets anders.

Laag restvochtpercentage

Alle Asko wasmachines hebben een toerental van 1600 rounds per minut (RPM) en soms zelfs 1800 RPM. Dit houdt in dat de trommel gemiddeld 1600 of 1800 rondes per minuut draait tijdens het centrifugeren. Dit is relatief snel, en zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk vocht uit het wasgoed wordt gedrukt, zodat het nog maar kort hoeft te drogen in de wasdroger of aan de lijn.

Gebruiksgemak

Asko wasmachines komen met verschillende technologieën en opties om het wassen zo makkelijk mogelijk te maken voor de gebruiker. Denk hierbij aan een resttijdindicator, startuitstel, de mogelijkheid om tussentijds wasgoed toe te voegen en een zelfreinigende wasmiddellade.

Energiezuinig

Momenteel hebben alle wasmachines van Asko energieklasse B, wat ze als ‘energiezuinige wasmachines’ kwalificeert. Energie besparen is natuurlijk goed voor het milieu, maar je kunt er ook geld mee besparen. Een energiezuinige wasmachine zorgt namelijk voor een lagere energierekening.

Voor alle soorten wasgoed

De meeste wasmachines van Asko beschikken over minimaal 21 verschillende soorten wasprogramma’s. Zo er is altijd een wasprogramma dat geschikt is voor het type wasgoed dat jij moet wassen. Denk aan standaard programma’s voor katoen, wol en synthetisch, maar ook een specifiekere wasprogramma’s voor bijvoorbeeld allergie, beddengoed, zijde en sportkleding.

Wat moet je weten van een Asko wasmachine

Consumenten die eerder een Asko wasmachine hebben gekocht hebben de wasmachine beoordeeld met een gemiddelde score van een: 8.6. In totaal zijn de Asko wasmachines 1.489 keer beoordeeld.
De gemiddelde prijs van een Asko wasmachine ligt tussen de: 999 en 1499 euro.

De gemiddelde levensduur van een wasmachine ligt tussen de 10 en 15 jaar.  De gemiddelde levensduur van een Asko wasmachine is ongeveer 12 jaar.