Beste wasmachine met stoomfunctie

Wat is een wasmachine met stoomfunctie?

Een wasmachine met stoomfunctie is een wasmachine die het wasgoed kort stoomt aan het einde van het wasprogramma. Hierdoor hoef je minder te strijken omdat het wasgoed minder gekreukt uit de trommel komt. Daarnaast doodt de stoom bijna alle bacteriën en nare luchtjes uit de kleding.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine met stoomfuncties van 2024.

Beste wasmachine met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

2

AEG LR86CB86 PowerCare

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

Laatste update 13 juni 2024

Beste wasmachine met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

AEG LR86CB86 PowerCare

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A-20%
Geluidsniveau: 75 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 71 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De best geteste wasmachine met stoomfunctie van 2024 is de Samsung WW90T636ALH Autodose. De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
2

AEG LR86CB86 PowerCare

De AEG LR86CB86 bespaart energie en tijd door zijn hoge centrifugeersnelheid en efficiëntie.

De AEG LR86CB86 PowerCare is een efficiënte wasmachine met het PowerCare-systeem voor een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel en de ProSteam stoomfunctie die het strijken vermindert. Het apparaat is energiezuinig met een A-20% label en heeft een hoge centrifugeersnelheid van 1600 tpm, waardoor wasgoed droger uit de trommel komt. Het beschikt over een snel wasprogramma van 59 minuten voor een halfvolle trommel.

Belangrijke voordelen zijn de energiebesparing die kan oplopen tot € 360 over de levensduur van de machine, en de tijdbesparing door de hoge centrifugeersnelheid. Gebruikerservaringen benadrukken de efficiëntie en de stille werking tijdens het wassen.

Echter, de machine mist de AbsoluteCare technologie en automatische wasmiddeldosering, en heeft een geluidsniveau van 75 dB bij het centrifugeren. Gebruikers hebben positieve ervaringen met de droogresultaten en de prestaties, maar een gebruiker merkte op dat er geen geur is na het stomen zonder toevoeging van geurstoffen. De wasmachine is geschikt voor kleine tot grote wasladingen en biedt flexibiliteit voor verschillende huishoudelijke behoeften.

Belangrijke overwegingen zijn het ontbreken van de AbsoluteCare technologie en handmatige wasmiddeldosering, wat voor sommigen onhandig kan zijn. Desondanks is de AEG LR86CB86 een goede investering voor wie efficiëntie en prestaties belangrijk vindt.
3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

De LG GC3V708S2 wast snel en grondig met de TurboWash 39-functie.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een efficiënte wasmachine die uitblinkt in snelheid en grondigheid, met de TurboWash 39 functie die in slechts 39 minuten een half vulgewicht schoonmaakt.

De Stoom+ cyclus verwijdert allergenen, bacteriën en vermindert kreukels, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. AI DD technologie past trommelbewegingen aan op basis van gewicht en textuur van het wasgoed, waardoor kleding minder snel slijt.

De machine is geluidsarm en energiezuinig, wat zowel financieel als ecologisch voordelen biedt. Echter, er zijn nadelen zoals het ontbreken van automatische wasmiddeldosering, geen trommelverlichting en een lawaaierige watertoevoer.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de snelheid van de TurboWash functie, de stille werking en de AI DD technologie gewaardeerd worden. Kritiek is er op het ontbreken van automatische dosering en trommelverlichting, en het geluid van de watertoevoer. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wordt aanbevolen voor zijn balans tussen efficiëntie en gebruiksgemak.

Voordelen van een wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met een stoomfunctie is ideaal om verschillende redenen. Zo hoef je door het gebruik van stoom je wasgoed minder te strijken, kun je eenvoudig en snel je wasgoed opfrissen, wordt je wasgoed hygiënisch schoon, slijt je kleding minder snel én bespaar je op water, energie en wasmiddel. Daarnaast zijn wasmachines met stoomfunctie meestal niet eens duurder dan wasmachines zonder. Geen reden om niet te kiezen voor een wasmachines met stoomfunctie dus! Hieronder vind je een toelichting van de verschillende voordelen van wassen met stoom.

Minder strijken

Wasmachines met een stoomfunctie voegen aan het einde van het wasprogramma stoom toe aan de trommel en je wasgoed. Dit maakt de kreukels glad, waardoor je minder hoeft te strijken. Ideaal voor bijvoorbeeld overhemden! Bepaalde kledingstukken zul je helemaal niet meer hoeven te strijken door de stoomfunctie. Niet iedere wasmachine met een stoomfunctie, heeft ook daadwerkelijk de mogelijkheid om je strijkwerk te verminderen. Dus let hier goed op voordat je een wasmachine met stoomfunctie aanschaft.

Snel opfrissen

Soms is je wasgoed nog niet vies, maar ruikt het ook niet helemaal fris meer. Ook daarvoor kun je de stoomfunctie gebruiken! Met een speciaal stoomprogramma fris je gemakkelijk en snel je kleding op. Het komt weer fris-ruikend uit de wasmachine, zonder dat je kleding is blootgesteld aan langdurige hitte, wasmiddel en water. Hierdoor gaat je kleding langer mee, maar bespaar je ook op water, energie en wasmiddel.

Hygiënisch schoon wassen

Een wasmachine met stoomfunctie is een geweldige aanschaf voor mensen die last hebben van allergieën. Met het hygiënisch stoom wasprogramma van je stoomwasmachine verwijder je namelijk allergenen zoals dierenharen, huisstofmijt of pollen. Daarnaast verwijdert de stoom bijna alle bacteriën, en kan het de vezels van je wasgoed beter doordringen dan water. Let ook hierbij op dat niet alle wasmachines met een stoomfunctie hygiënisch schoon kunnen wassen. Kijk hiervoor naar de wasprogramma’s.

Wat moet je weten van een wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met een stoomfunctie kan handig zijn om verschillende redenen;

  • Ze kunnen het strijken van je wasgoed makkelijker maken, wat tijdbesparend is;
  • Hygiënische schoon wassen, ideaal voor mensen met baby’s of allergieën;
  • Of kort en eenvoudig je kleding opfrissen, dit is water- en energiebesparend en veroorzaakt minder kledingslijtage.

Niet alle stoomwasmachines bieden al deze mogelijkheden, maar er zijn modellen die dit wél allemaal kunnen. Bedenk je daarom, voor het kopen van je wasmachine met stoomfunctie, waar jij het meeste baat bij hebt. En kies voor een stoomwasmachine die je die mogelijkheden biedt.

Wasmachines met een stoomfunctie, beschikken over een stoomaggregaat. Hier wordt water naartoe gepompt vanaf het waterreservoir. De stoomaggregaat zet het water om in stoom, wat naar de trommel geleid wordt. Tijdens dit hele proces blijft de trommel draaien, waardoor de stoom goed verspreid wordt en de vezels van je wasgoed diep doordringt. Dit kan verschillende voordelen hebben, zoals het verminderen/verwijderen van kreukels, hygiënischer wassen of – als je het stomen niet combineert met een wasprogramma – het snel opfrissen van kleding.