Beste wasmachine met stoomfunctie

Wat is een wasmachine met stoomfunctie?

Een wasmachine met stoomfunctie is een wasmachine die het wasgoed kort stoomt aan het einde van het wasprogramma. Hierdoor hoef je minder te strijken omdat het wasgoed minder gekreukt uit de trommel komt. Daarnaast doodt de stoom bijna alle bacteriën en nare luchtjes uit de kleding.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine met stoomfuncties van 2024.

Beste wasmachine met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

2

Samsung WW90T636ALH Autodose

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

Laatste update 24 februari 2024

Beste wasmachine met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Samsung WW80T654ALX AddWash

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T534AAW Autodose

De Samsung WW90T534AAW heeft een slimme Autodose functie en is energiezuinig.

De best geteste wasmachine met stoomfunctie van 2024 is de Samsung WW90T534AAW Autodose. De Samsung WW90T534AAW Autodose is een handige en efficiënte wasmachine, ondanks het gemis van een AddWash deur en QuickDrive functie. De machine is uitgerust met een Autodose functie, grote trommelcapaciteit van 9kg, en een Steam Wash programma voor extra hygiëne. Daarnaast is er slimme connectiviteit met SmartThings en de wasmachine is energiezuinig.

Gebruikers waarderen de Autodose functie die automatisch wasmiddel en wasverzachter doseert, en de mogelijkheid om de wasmachine met hun smartphone te bedienen. Echter, sommigen merken op dat de wasmachine lawaai kan maken zonder rubbers of slipmat. Het ontbreken van de AddWash deur en QuickDrive functie wordt ook als nadeel gezien.

De Autodose functie zorgt voor een optimale dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van je kleding en besparing op wasmiddel. Met SmartThings kun je de wasmachine bedienen en de status van de was bijhouden. De energiezuinigheid van de wasmachine kan op lange termijn een besparing van ongeveer 290 euro opleveren.
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
3

Samsung WW80T654ALX AddWash

De Samsung WW80T654ALX AddWash is een energiezuinige wasmachine met slimme functies.

De Samsung WW80T654ALX AddWash is een energiezuinige wasmachine met een capaciteit van 8 kg, ideaal voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het apparaat heeft geen Autodose- en QuickDrive-functie, maar wordt wel geprezen om zijn AddWash-deur en EcoBubble-technologie.

De AddWash-deur maakt het mogelijk om tijdens een wascyclus vergeten kledingstukken toe te voegen. De EcoBubble-technologie zorgt voor een diepe reiniging van kleding op lage temperaturen, waardoor energie wordt bespaard. De wasmachine is zeer energiezuinig met een B-energielabel en heeft een stoomfunctie om bacteriën en allergenen te verwijderen. Bovendien is het apparaat compatibel met de SmartThings-app, waardoor je het op afstand kunt bedienen en gepersonaliseerde wascycli kunt instellen.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de app en het stille gebruik. Echter, sommigen vinden het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren te hoog en het ontbreken van hogere centrifugeersnelheden bij bepaalde programma's een nadeel. Desalniettemin wordt de flexibiliteit van de AddWash-deur en de efficiëntie van de EcoBubble-technologie gewaardeerd.

Voordelen van een wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met een stoomfunctie is ideaal om verschillende redenen. Zo hoef je door het gebruik van stoom je wasgoed minder te strijken, kun je eenvoudig en snel je wasgoed opfrissen, wordt je wasgoed hygiënisch schoon, slijt je kleding minder snel én bespaar je op water, energie en wasmiddel. Daarnaast zijn wasmachines met stoomfunctie meestal niet eens duurder dan wasmachines zonder. Geen reden om niet te kiezen voor een wasmachines met stoomfunctie dus! Hieronder vind je een toelichting van de verschillende voordelen van wassen met stoom.

Minder strijken

Wasmachines met een stoomfunctie voegen aan het einde van het wasprogramma stoom toe aan de trommel en je wasgoed. Dit maakt de kreukels glad, waardoor je minder hoeft te strijken. Ideaal voor bijvoorbeeld overhemden! Bepaalde kledingstukken zul je helemaal niet meer hoeven te strijken door de stoomfunctie. Niet iedere wasmachine met een stoomfunctie, heeft ook daadwerkelijk de mogelijkheid om je strijkwerk te verminderen. Dus let hier goed op voordat je een wasmachine met stoomfunctie aanschaft.

Snel opfrissen

Soms is je wasgoed nog niet vies, maar ruikt het ook niet helemaal fris meer. Ook daarvoor kun je de stoomfunctie gebruiken! Met een speciaal stoomprogramma fris je gemakkelijk en snel je kleding op. Het komt weer fris-ruikend uit de wasmachine, zonder dat je kleding is blootgesteld aan langdurige hitte, wasmiddel en water. Hierdoor gaat je kleding langer mee, maar bespaar je ook op water, energie en wasmiddel.

Hygiënisch schoon wassen

Een wasmachine met stoomfunctie is een geweldige aanschaf voor mensen die last hebben van allergieën. Met het hygiënisch stoom wasprogramma van je stoomwasmachine verwijder je namelijk allergenen zoals dierenharen, huisstofmijt of pollen. Daarnaast verwijdert de stoom bijna alle bacteriën, en kan het de vezels van je wasgoed beter doordringen dan water. Let ook hierbij op dat niet alle wasmachines met een stoomfunctie hygiënisch schoon kunnen wassen. Kijk hiervoor naar de wasprogramma’s.

Wat moet je weten van een wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met een stoomfunctie kan handig zijn om verschillende redenen;

  • Ze kunnen het strijken van je wasgoed makkelijker maken, wat tijdbesparend is;
  • Hygiënische schoon wassen, ideaal voor mensen met baby’s of allergieën;
  • Of kort en eenvoudig je kleding opfrissen, dit is water- en energiebesparend en veroorzaakt minder kledingslijtage.

Niet alle stoomwasmachines bieden al deze mogelijkheden, maar er zijn modellen die dit wél allemaal kunnen. Bedenk je daarom, voor het kopen van je wasmachine met stoomfunctie, waar jij het meeste baat bij hebt. En kies voor een stoomwasmachine die je die mogelijkheden biedt.

Wasmachines met een stoomfunctie, beschikken over een stoomaggregaat. Hier wordt water naartoe gepompt vanaf het waterreservoir. De stoomaggregaat zet het water om in stoom, wat naar de trommel geleid wordt. Tijdens dit hele proces blijft de trommel draaien, waardoor de stoom goed verspreid wordt en de vezels van je wasgoed diep doordringt. Dit kan verschillende voordelen hebben, zoals het verminderen/verwijderen van kreukels, hygiënischer wassen of – als je het stomen niet combineert met een wasprogramma – het snel opfrissen van kleding.