Veelgestelde vragen

Wat moet er gedaan worden bij te veel schuim in de wasmachine

Te veel schuim in de wasmachine kan een vervelend probleem zijn, maar gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het op te lossen. Eerst moet je de wasmachine uitzetten om verdere schade te voorkomen. Als het schuim overloopt, is het ook verstandig om het overtollige schuim met een doek of spons te verwijderen.

Een veel voorkomende oorzaak van overmatig schuim is het gebruik van te veel wasmiddel. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt die in de handleiding van jouw wasmachine wordt aanbevolen. Als je al te veel hebt gebruikt, kan het nodig zijn om de wascyclus opnieuw te starten met een kleinere hoeveelheid wasmiddel.

Als het probleem aanhoudt, moet je controleren of je het juiste type wasmiddel gebruikt. Sommige wasmachines vereisen een specifiek soort wasmiddel, en het gebruik van het verkeerde type kan leiden tot schuimvorming. Raadpleeg de handleiding van jouw wasmachine om te zien welk type wasmiddel geschikt is.

Het kan ook handig zijn om een wascyclus zonder kleding te draaien, met alleen water, om eventueel achtergebleven wasmiddel te verwijderen dat schuim kan veroorzaken.

Als je al deze stappen hebt gevolgd en het probleem blijft bestaan, kan het een mechanisch probleem zijn dat buiten jouw controle ligt. In dat geval is het het beste om een professionele technicus te bellen om naar jouw wasmachine te kijken. Zij hebben de expertise en de tools om het probleem op te sporen en te verhelpen.

Teveel schuim in de wasmachine is een probleem dat je vaak zelf kunt oplossen door de juiste hoeveelheid en het juiste type wasmiddel te gebruiken, en door de machine indien nodig schoon te maken. Als het probleem aanhoudt, is professionele hulp wellicht nodig.

Washing machine stinks open door in the washing machine

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review