Beste wasmachine met wifi

Wat is een wasmachine met wifi?

Een wasmachine met wifi is een wasmachine die je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon. Je kunt je wasmachine aanzetten via je telefoon, maar je krijgt ook een melding wanneer hij klaar is.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine met wifis van 2024.

Beste wasmachine met wifi van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update 24 mei 2024

Beste wasmachine met wifi van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De best geteste wasmachine met wifi van 2024 is de Samsung WW90T636ALH Autodose. De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Deze wasmachine is energiezuinig en heeft een snelle QuickPowerWash functie.

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een efficiënte en energiezuinige wasmachine die uitblinkt in zijn prestaties. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt water efficiënt over het wasgoed gesproeid, wat zorgt voor grondige reiniging met minder water- en energieverbruik.

CapDosing is een speciale functie die bescherming biedt aan delicate stoffen zoals wol en zijde door middel van wasmiddelcapsules. De QuickPowerWash functie wast een halve lading in slechts 49 minuten, ideaal voor snelle wasbeurten. Met een hoog vulgewicht van 8 kg is de machine geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Gebruikers waarderen de stille werking, vooral tijdens het centrifugeren met 1600 toeren per minuut.

Een nadeel is het ontbreken van TwinDos, waardoor je zelf de hoeveelheid wasmiddel moet doseren. De machine is aan de prijzige kant en biedt geen volledige bediening op afstand. Toch zijn gebruikers tevreden over de energiezuinigheid en de gebruiksvriendelijke app die meldingen stuurt bij een voltooide was. De wasmachine is aan te raden voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, ondanks de hogere prijs.
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Miele WWR 760 WPS blinkt uit in efficiëntie en energiebesparing met slimme doseringstechnologie.

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 en TwinDos is een geavanceerde wasmachine die ideaal is voor grote huishoudens en mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en efficiënte wasoplossing. De wasmachine beschikt over innovatieve functies zoals de TwinDos-functie voor automatische dosering van wasmiddel, de water- en energiebesparende PowerWash 2.0 technologie, en WiFiConn@ct voor bediening op afstand. Bovendien heeft het een grote vulcapaciteit van 9 kg en een duurzame koolborstelloze motor.

TwinDos zorgt voor een optimale behandeling van je wasgoed door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt wasgoed in slechts 49 minuten schoon, zelfs bij halve ladingen, en bespaart het zowel water als energie. De koolborstelloze motor zorgt voor een stillere en langdurigere werking. Gebruikerservaringen benadrukken de robuustheid, stille werking, energiezuinigheid en handige functies zoals de automatische dosering.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De wasmachine mist trommelverlichting, wat extra zichtbaarheid zou kunnen bieden, en het touchscreen kan soms traag reageren. Bovendien is er geen ingebouwde weegschaal, wat sommige gebruikers als een gemis ervaren. Desondanks wordt de Miele WWR 760 WPS over het algemeen aanbevolen voor wie een combinatie van gemak, efficiëntie en energiebesparing zoekt in een wasmachine.

Verschillende apps per merk

Wasmachines met wifi worden ook wel ‘smart wasmachines’ genoemd. Ieder wasmachinemerk dat smart wasmachines produceert, beschikt over een eigen app. Die app kan altijd geïnstalleerd worden op de smartphone, en vaak ook op de tablet. Afhankelijk van de exacte wasmachine met wifi die je hebt, kun je de app gebruiken om de wasmachine te bedienen en/of om in te zien of het wasprogramma al klaar is. Hiervan kun je ook een melding ontvangen, als je dat fijn vindt. Heel handig, vooral als je wasmachine op zolder staat!

AEG care app

Als je gaat voor een smart wasmachine van AEG, heb je de AEG Care app nodig. Deze installeer je op je smartphone of tablet om je nieuwe wasmachine te bedienen. Je kunt in de AEG Care app selecteren wat voor wasgoed je in de trommel hebt gestopt, waarna de slimme wasmachine je een suggestie geeft voor het wasprogramma. Hij kiest automatisch een energiezuinig wasprogramma dat perfect is ingesteld op het type materialen en de hoeveelheid wasgoed dat jij wilt wassen. Zo hoef je zelf niet meer over het wasprogramma na te denken.

Bosch Home Connect

Bij slimme wasmachines van Bosch hoort de Home Connect app. Deze kun je tevens gebruiken voor smart wasmachines van Siemens. Met deze app kun je vanaf de bank, je bed en zelfs je werk een wasprogramma aanzetten. De Home Connect app kan je suggesties geven voor het wasprogramma aan de hand van het type wasgoed dat je in de trommel hebt zitten. Is je wasgoed schoon? Dan krijg je hier automatisch een melding van op je telefoon of tablet.

Siemens Home Connect

De eerdergenoemde Home Connect app kan zowel gebruikt worden voor wasmachines met wifi van Bosch als Siemens. Hiermee zet je heel handig je wasmachine aan vanaf je werk, zodat het wasprogramma afgelopen is als jij thuiskomt. Hier krijg je ook gelijk een melding van. Zo blijft natte wasgoed niet onnodig lang in de trommel zitten en blijft het lekker fris ruiken. Via de Home Connect app kun je verschillende wasprogramma’s selecteren, bijvoorbeeld voor vlekken, zodat je wasgoed nauwkeurig gereinigd wordt.

LG ThinQ App

Wat de LQ ThinQ app bijzonder maakt, is de samenwerking met Google Assistant. Dit maakt het namelijk mogelijk om je slimme wasmachine te besturen aan de hand van Engelse spraakcommando’s. Zo kun je veilig en gemakkelijk je wasmachine aanzetten terwijl je aan het rijden bent. Wil je meer keuzes in wasprogramma’s met de Thinq app kun je extra wasprogramma’s voor je LG-wasmachine downloaden.

Miele@mobile app

Miele staat bekend om het leveren van kwaliteit. Wil je extra gebruiksgemak tijdens het wassen? Kies dan voor een smart wasmachine van Miele. Die kun je besturen aan de hand van de Miele@mobile app. De wasassistent ondersteunt je bij het kiezen van het juiste wasprogramma voor jouw type wasgoed, zodat het altijd zo zorgvuldig en zuinig mogelijk gewassen wordt. Heb je een Miele TwinDos wasmachine? Deze voegt automatisch wasmiddel toe aan je wasgoed, afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed dat in de trommel zit. Is je wasmiddel op? Dan krijg je hiervan tijdig een melding in de Miele@mobile app.

Samsung SmartThings app

Je gebruikt de SamsungSmartThing app om onder andere je Samsung smart wasmachine te besturen. Deze app heeft 2 functionaliteiten: Smart Check en Smart Control. Bij Samsung wasmachines met Smart Check is het alleen mogelijk om problemen op te sporen via een app, zoals een storing. Om je slimme wasmachine op bedienen via een app, neem je een Samsung wasmachine met Smart Control. Die kun je aanzetten waar je maar wilt, met behulp van wifi en de SamsungSmartThing app.

Voordelen van een wasmachine met wifi

Het verschilt per wasmachine merk (en de bijbehorende app) welke nieuwe mogelijkheden er komen kijken bij een wasmachine met wifi. Voordat je een smart wasmachine koopt, moet je je daarom goed verdiepen in de mogelijkheden die dat merk, dat model wasmachine en de bijbehorende app te bieden hebben. Vrijwel alle wasmachines met wifi komen echter met drie voornaamste voordelen: de mogelijkheid om de wasmachine te besturen op afstand, inzicht in de duur van het wasprogramma en besparen op water, energie en wasmiddel. Hieronder staan de voordelen van een wasmachine met wifi toegelicht.

Wasmachine besturen op afstand

Wat voor velen de voornaamste reden is om een wasmachine met wifi te kopen, is de mogelijkheid om waar en wanneer je maar wilt een wasprogramma aan te zetten. Dit maakt wassen een stuk makkelijker en vaak ook efficiënter. Je kunt je wasmachine namelijk aanzetten via de app wanneer je aan het afronden bent op werk, zodat je je wasgoed uit kunt laden wanneer je thuis bent. Zo blijft je wasgoed niet onnodig lang in de trommel zitten, en voorkom je dat het gaat stinken.

Inzicht in tijdsduur wasprogramma

Velen van ons kennen deze frustratie wel: tot drie keer toe naar de zolder lopen om te checken of ze wasmachine al klaar is… Als je een smart wasmachine aanschaft, is dat niet meer nodig. De meeste slimme wasmachines komen namelijk met een app met een resttijdindicator; zo kun je zien hoe lang het wasprogramma ongeveer nog nodig heeft. Andere wasmachines met wifi maken het nog makkelijker, en geven je een melding op je smartphone wanneer de wasmachine klaar is!

Besparen op water, energie en wasmiddel

Veel wasmachines met wifi, komen met een app met een ingebouwde wasassistent. Deze helpt je bij het kiezen van het mest zuinige en efficiënte wasprogramma voor het type wasgoed dat er in de trommel zit. Sommige smart wasmachines gebruiken sensoren om dit te peilen, andere gaan af op wat jij aangeeft in de app. Als je kiest voor het wasprogramma aangeraden door de wasassistent, wordt er zo min mogelijk wasmiddel, energie en water gebruikt om jouw lading wasgoed schoon te krijgen.

Wat moet je weten van een wasmachine met wifi

Je kunt je slimme wasmachine op afstand bedienen met behulp van een app op je tablet of smartphone. Zo kun je je wasmachine bedienen waar en wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld op werk of onderweg naar huis. Vaak krijg je in de app een melding wanneer je wasmachine klaar is, en kan hij suggesties geven wat betreft het wasprogramma. Wat je precies allemaal kunt met een wasmachine met wifi, is afhankelijk van het merk. Alle merken hebben namelijk een eigen app voor het besturen van hun wasmachines, en sommige bieden meer mogelijkheden dan andere.
Een wasmachine met wifi, ook wel een smart wasmachine genoemd, kun je verbinden met je smartphone of tablet via een app. Met deze technologie kun je je wasmachine of afstand bedienen. Dit maakt het mogelijk om je wasmachine aan te zetten vanaf je werk. Zo voorkom je dat je natte wasgoed gaat stinken omdat het te lang in de trommel blijft liggen. Veel wasmachines met wifi hebben ook andere mogelijkheden, zoals het melden van storingen, een notificatie wanneer je wasmachine klaar is of hulp bij het kiezen van een wasprogramma.