Beste smalle wasmachine

Wat is een smalle wasmachine?

Een smalle wasmachine is een wasmachine met een maximale breedte van 60 cm. Een smalle wasmachine is erg handig wanneer je weinig ruimte hebt.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste smalle wasmachines van 2024.

Beste smalle wasmachine van 2024

1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

2

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update 13 juni 2024

Beste smalle wasmachine van 2024

1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Deze wasmachine is energiezuinig en heeft een snelle QuickPowerWash functie.

De best geteste smalle wasmachine van 2024 is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0. De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een efficiënte en energiezuinige wasmachine die uitblinkt in zijn prestaties. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt water efficiënt over het wasgoed gesproeid, wat zorgt voor grondige reiniging met minder water- en energieverbruik.

CapDosing is een speciale functie die bescherming biedt aan delicate stoffen zoals wol en zijde door middel van wasmiddelcapsules. De QuickPowerWash functie wast een halve lading in slechts 49 minuten, ideaal voor snelle wasbeurten. Met een hoog vulgewicht van 8 kg is de machine geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Gebruikers waarderen de stille werking, vooral tijdens het centrifugeren met 1600 toeren per minuut.

Een nadeel is het ontbreken van TwinDos, waardoor je zelf de hoeveelheid wasmiddel moet doseren. De machine is aan de prijzige kant en biedt geen volledige bediening op afstand. Toch zijn gebruikers tevreden over de energiezuinigheid en de gebruiksvriendelijke app die meldingen stuurt bij een voltooide was. De wasmachine is aan te raden voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, ondanks de hogere prijs.
2

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Miele WWR 760 WPS blinkt uit in efficiëntie en energiebesparing met slimme doseringstechnologie.

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 en TwinDos is een geavanceerde wasmachine die ideaal is voor grote huishoudens en mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en efficiënte wasoplossing. De wasmachine beschikt over innovatieve functies zoals de TwinDos-functie voor automatische dosering van wasmiddel, de water- en energiebesparende PowerWash 2.0 technologie, en WiFiConn@ct voor bediening op afstand. Bovendien heeft het een grote vulcapaciteit van 9 kg en een duurzame koolborstelloze motor.

TwinDos zorgt voor een optimale behandeling van je wasgoed door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt wasgoed in slechts 49 minuten schoon, zelfs bij halve ladingen, en bespaart het zowel water als energie. De koolborstelloze motor zorgt voor een stillere en langdurigere werking. Gebruikerservaringen benadrukken de robuustheid, stille werking, energiezuinigheid en handige functies zoals de automatische dosering.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De wasmachine mist trommelverlichting, wat extra zichtbaarheid zou kunnen bieden, en het touchscreen kan soms traag reageren. Bovendien is er geen ingebouwde weegschaal, wat sommige gebruikers als een gemis ervaren. Desondanks wordt de Miele WWR 760 WPS over het algemeen aanbevolen voor wie een combinatie van gemak, efficiëntie en energiebesparing zoekt in een wasmachine.
3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Miele WSI 863 WCS combineert energiezuinigheid met gebruiksgemak en een stille motor.

De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos is ontworpen voor energie- en waterbesparing, met functies als PowerWash 2.0 en automatische dosering via TwinDos. Deze wasmachine is ideaal voor grote huishoudens dankzij het vulgewicht van 9 kg en de veelzijdige wasprogramma's. De ProfiEco motor zorgt voor een stille werking en een langere levensduur.

Voordelen van deze wasmachine zijn onder meer de energie- en waterbesparing, de automatische dosering van wasmiddel, de mogelijkheid om CapDosing capsules te gebruiken voor delicate stoffen, en de duurzame en stille motor. Echter, er zijn ook nadelen: het ontbreken van een AllWater systeem, de noodzaak om handmatig wasmiddel toe te voegen als je geen navulreservoirs gebruikt, en het gebrek aan een volledige snelle wascyclus.

Gebruikerservaringen benadrukken de automatische dosering, de grote trommelcapaciteit en de stille werking als positieve punten. Sommige gebruikers merken echter trillingen op tijdens het centrifugeren en vinden de prijs aan de hoge kant. De wasmachine wordt aanbevolen voor wie op zoek is naar een efficiënte en hoogwaardige wasoplossing. Je kunt je eigen wasmiddel gebruiken met het TwinDos systeem en de ProfiEco motor maakt de machine zeer stil. CapDosing biedt een voordeel voor het wassen van speciale stoffen.

Afmetingen van een wasmachine

Heb je een nieuwe wasmachine nodig maar heb je slechts beperkte ruimte in je washok, badkamer of bijkeuken? In zo’n geval kan een smalle wasmachine ideaal zijn. Smalle wasmachines zijn maximaal 60 cm breed, wat heel handig kan zijn als je hem bijvoorbeeld in een krappe ruimte moet plaatsen. De afmetingen van een wasmachine kunnen heel nauw luisteren, dus zorg ervoor dat je vooraf alles nauwkeurig en precies opgemeten hebt.

Hoogte wasmachine

De standaardhoogte van een wasmachine is 85 cm. Vrijwel iedere voorlader wasmachine (met de deur aan de voorzijde) is zo hoog. Als de ruimte voor een wasmachine heel nauw luistert, doe je er echter goed aan om de hoogte van het apparaat op te meten. Tussen verschillende wasmachinemerken kan er namelijk een héél klein verschil zitten in de hoogte.

Diepte wasmachine

De diepte van een voorlader wasmachine ligt altijd tussen de 60 en 70 cm. Dit is inclusief eventuele uitsteeksels. De diepte van een wasmachine staat vaak in verhouding met het vulgewicht (hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past). Over het algemeen geldt dat hoe dieper de wasmachine is, hoe meer vulgewicht hij heeft.

Breedte wasmachine

De standaardbreedte van een wasmachine is 60 cm. Er zijn echter ook wasmachines met een breedte van 65 cm of breder. Als je goed zoekt, zijn er ook wasmachines die 59 cm breed zijn, maar vaak komt het niet voor. Vrijwel alle voorlader wasmachines hebben een breedte van 60 cm.

Alternatieven voor een smalle wasmachine

Ben je er nog niet zeker van dat je een smalle wasmachine wilt kopen? Naast een smalle wasmachine zijn er ook nog een aantal andere alternatieven die je kunt overwegen. Deze alternatieven vind je hieronder:

Bovenlader wasmachine

Als je maar weinig ruimte hebt voor het plaatsen van een wasmachine, is een bovenlader wasmachine wellicht ook een optie voor jou! Deze wasmachines hebben de deur aan de bovenzijde zitten, waardoor je minder hoef te bukken om bij de trommel te kunnen. Hierdoor is de bovenlader de ideale wasmachine voor ouderen of mensen met rugklachten. 

Daarnaast zijn bovenladers qua formaat iets hoger (90 cm in plaats van 85 cm), een stuk smaller (40 cm in plaats van 60 cm) en hebben ze een standaarddiepte van 60 cm, terwijl dat bij een voorlader ook 70 cm kan zijn. Over het algemeen nemen bovenladers daarom minder ruimte in beslag dan voorlader wasmachines.

Er worden over het algemeen minder bovenlader geproduceerd dan voorladers, maar dit hoef geen nadeel te zijn. Hierdoor kun je namelijk makkelijker een keuze maken, als je eenmaal zeker weet dat je een bovenlader wasmachine wilt. Daarnaast zijn bovenladers vaak relatief eenvoudige appraten; ze hebben minder opties en programma’s dan andere moderne wasmachines, waardoor ze gemakkelijk in gebruik zijn. 

Wasdroogcombinatie

Als je krap in ruimte zit voor een wasmachine, heb je misschien ook geen plek voor een wasdroger. Als je toch graag je wasgoed in de droger stopt, kun je dan kiezen voor een smalle was-droogcombinatie. Dit is een wasmachine én droger in één. Door te kiezen voor een was-droogcombinatie bespaar je echter niet alleen ruimte, je bespaart ook geld en tijd. Onze uitleg:

Als je een nieuwe wasmachine en een nieuwe droger moet kopen, ben je waarschijnlijk meer geld kwijt dan aan een was-droogcombinatie. Het kopen van dit ene apparaat is namelijk goedkoper dan twee losse apparaten.

Daar bovenop komt ook nog eens dat je tijd kunt besparen door te kiezen voor een was-droogcombinatie. Je hoeft je net-gewassen wasgoed namelijk niet over te plaatsen naar je droger. Je wasgoed wordt schoon én droog in hetzelfde apparaat. Afhankelijk van je wasmachine en het type wasgoed, kun je vooraf instellen dat er een droogprogramma begint nadat het wasprogramma is afgelopen.

Wat moet je weten van een smalle wasmachine

Er zijn helaas geen wasmachines die 55 cm breed zijn. De standaardbreedte van een voorlader wasmachine is 60 cm. Er zijn enkele wasmachines op de markt die 59 cm zijn, maar smaller dan dat wordt het niet. Behalve als je kijkt naar bovenlader wasmachines. Die hebben namelijk een standaardbreedte van 40 cm.
Hoeveel ruimte je nodig hebt voor een wasmachine, is allereerst afhankelijk van de grootte van de wasmachine. De meeste wasmachines hebben een hoogte van 85 cm, een breedte van 60 cm en een diepte van 60 tot 70 cm. Of je je wasmachine vrij plaatst of inbouwt; zorg voor voldoet ruimte voor ventilatie rondom de wasmachine. Meet daarvoor de exacte afmetingen van de wasmachine op en zorg ervoor dat je 5 tot 10 cm ruimte achter de wasmachine vrijlaat, en 2 cm aan beide zijkanten.