Beste inbouw wasmachine

Wat is een inbouw wasmachine?

Een inbouw wasmachine is een wasmachine die je kunt inbouwen in een keuken of een kast. Hierdoor gaat de wasmachine perfect op in jouw interieur.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste inbouw wasmachines van 2024.

Beste inbouw wasmachine van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update 13 juni 2024

Beste inbouw wasmachine van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De best geteste inbouw wasmachine van 2024 is de Samsung WW90T636ALH Autodose. De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Deze wasmachine is energiezuinig en heeft een snelle QuickPowerWash functie.

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een efficiënte en energiezuinige wasmachine die uitblinkt in zijn prestaties. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt water efficiënt over het wasgoed gesproeid, wat zorgt voor grondige reiniging met minder water- en energieverbruik.

CapDosing is een speciale functie die bescherming biedt aan delicate stoffen zoals wol en zijde door middel van wasmiddelcapsules. De QuickPowerWash functie wast een halve lading in slechts 49 minuten, ideaal voor snelle wasbeurten. Met een hoog vulgewicht van 8 kg is de machine geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Gebruikers waarderen de stille werking, vooral tijdens het centrifugeren met 1600 toeren per minuut.

Een nadeel is het ontbreken van TwinDos, waardoor je zelf de hoeveelheid wasmiddel moet doseren. De machine is aan de prijzige kant en biedt geen volledige bediening op afstand. Toch zijn gebruikers tevreden over de energiezuinigheid en de gebruiksvriendelijke app die meldingen stuurt bij een voltooide was. De wasmachine is aan te raden voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, ondanks de hogere prijs.
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Miele WWR 760 WPS blinkt uit in efficiëntie en energiebesparing met slimme doseringstechnologie.

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 en TwinDos is een geavanceerde wasmachine die ideaal is voor grote huishoudens en mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en efficiënte wasoplossing. De wasmachine beschikt over innovatieve functies zoals de TwinDos-functie voor automatische dosering van wasmiddel, de water- en energiebesparende PowerWash 2.0 technologie, en WiFiConn@ct voor bediening op afstand. Bovendien heeft het een grote vulcapaciteit van 9 kg en een duurzame koolborstelloze motor.

TwinDos zorgt voor een optimale behandeling van je wasgoed door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt wasgoed in slechts 49 minuten schoon, zelfs bij halve ladingen, en bespaart het zowel water als energie. De koolborstelloze motor zorgt voor een stillere en langdurigere werking. Gebruikerservaringen benadrukken de robuustheid, stille werking, energiezuinigheid en handige functies zoals de automatische dosering.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De wasmachine mist trommelverlichting, wat extra zichtbaarheid zou kunnen bieden, en het touchscreen kan soms traag reageren. Bovendien is er geen ingebouwde weegschaal, wat sommige gebruikers als een gemis ervaren. Desondanks wordt de Miele WWR 760 WPS over het algemeen aanbevolen voor wie een combinatie van gemak, efficiëntie en energiebesparing zoekt in een wasmachine.

Hoe bouw je een wasmachine in

Inbouw wasmachines plaats je in een nis in je keuken of in een kast die hier speciaal voor is gemaakt. Door je wasmachine in te bouwen, staat je wasmachine niet los ergens tegen een muur aan, maar vormt hij een geheel met de rest van je keuken, bijkeuken of badkamer. Daardoor krijgt die ruimte een nettere look and feel. Voor het inbouwen van een wasmachine is het belangrijk dat je een geschikte elektriciteitsaansluiting en een watertoe- en afvoer hebt nabij de kast of nis. Daarnaast spelen de afmetingen van de inbouw wasmachine en de nis/kast een grote rol.

Wat moet je weten van een inbouw wasmachine

Afhankelijk van het type wasmachine, is het mogelijk om een wasmachine in te bouwen. Bijvoorbeeld in een kast in je badkamer of een nis in je keuken. Je hebt hiervoor een speciale inbouw wasmachine nodig. Deze kunnen qua functionaliteiten en opties hetzelfde als andere wasmachines, maar tegelijkertijd zijn ze zó gemaakt dat je ze volledig in je meubilair kan integreren.
Je kunt een wasmachine niet ín een keukenkast plaatsen, maar je kunt hem wel inbouwen in je keuken. Zo staat de wasmachine onder het keukenblad, en wordt hij een geheel met de rest van het meubilair. Je kunt echter niet iedere wasmachine in een nis van je keuken plaatsen; hiervoor heb je een inbouw wasmachine nodig. Deze kunnen precies hetzelfde als andere wasmachines. Bij het inbouwen van je wasmachine moet je er rekening mee houden dat je achter de wasmachine 5 tot 10 cm ruimte vrijhoudt, en ongeveer 2 cm aan de zijkanten.

Weet je niet of je je wasmachine in moet bouwen of niet? Dit zijn de voordelen van een inbouw wasmachine:

  • Het staat mooier. Wasmachines zijn niet de mooiste apparaten. Door hem in een nis of kast te plaatsen, integreer je hem in de ruimte, wat netter oogt.
  • Je bespaart ruimte. Normaal plaats je een wasmachine los ergens tegen een muur, door hem in te bouwen benut je de ruimte optimaal.
  • De wasmachine wordt stiller. Omdat de wasmachine in de nis of kast minder ruimte heeft om te trillen en bewegen, maakt hij minder herrie.
Wasmachines blijven vernieuwen qua opties en prestaties, maar ze zijn nog steeds een doorn in het oog. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wasmachine te verbergen, juist als je weinig ruimte hebt. Een inbouw wasmachine werkt hiervoor het beste. Deze plaats je in een nis of een kast. Wasmachine inbouwkasten komen vaak met een deur, zodat ze de wasmachine helemaal niet ziet. Bij een nis, in bijvoorbeeld je keuken, is dit vaak geen optie. In dat geval kun je er ook een gordijntje voor hangen. Afhankelijk van de stijl van je keuken kan dat er héél leuk uitzien!