Beste inbouw wasmachine

Wat is een inbouw wasmachine?

Een inbouw wasmachine is een wasmachine die je kunt inbouwen in een keuken of een kast. Hierdoor gaat de wasmachine perfect op in jouw interieur.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste inbouw wasmachines van 2024.

Beste inbouw wasmachine van 2024

1

AEG LF62CS86 ProSense

2

AEG LR86CB86 PowerCare

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update 12 september 2024

Beste inbouw wasmachine van 2024

1

AEG LF62CS86 ProSense

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 75 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

AEG LR86CB86 PowerCare

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A-20%
Geluidsniveau: 75 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

AEG LF62CS86 ProSense

De AEG LF62CS86 ProSense bespaart energie en maakt je kleding zorgvuldig schoon.

De best geteste inbouw wasmachine van 2024 is de AEG LF62CS86 ProSense. De AEG LF62CS86 ProSense is een energiezuinige en gebruiksvriendelijke wasmachine die bekend staat om zijn stille werking. Deze wasmachine is uitgerust met ProSense-technologie, die de hoeveelheid wasgoed detecteert en de cyclusduur aanpast, wat zorgt voor een langere levensduur van je kleding en energiebesparing.

Het apparaat heeft een A-energielabel en een zelfreinigende wasmiddellade, wat extra gemak biedt door het schoonmaken van de lade overbodig te maken. De koolborstelloze motor zorgt voor minder geluid en trillingen, ideaal voor gebruik in appartementen of 's nachts.

De wasmachine heeft een stoomfunctie die helpt bij het verwijderen van bacteriën en allergenen, hoewel het niet helpt bij het verminderen van strijkwerk. Ondanks deze handige functies, ontbreekt het de AEG LF62CS86 ProSense aan een volledige snelle wascyclus en een automatische wasmiddelvoeding. Gebruikerservaringen tonen aan dat de machine zeer stil is, zelfs bij een hoge centrifugesnelheid van 1600 rpm, en dat de grote trommel het laden van grote items vergemakkelijkt.

De wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg en biedt korte programma's voor snellere wasbeurten. Hoewel er handmatig wasmiddel moet worden toegevoegd, is de AEG LF62CS86 ProSense een goede aanbeveling voor wie een stille en efficiënte wasmachine zoekt.
2

AEG LR86CB86 PowerCare

De AEG LR86CB86 bespaart energie en tijd door zijn hoge centrifugeersnelheid en efficiëntie.

De AEG LR86CB86 PowerCare is een efficiënte wasmachine met het PowerCare-systeem voor een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel en de ProSteam stoomfunctie die het strijken vermindert. Het apparaat is energiezuinig met een A-20% label en heeft een hoge centrifugeersnelheid van 1600 tpm, waardoor wasgoed droger uit de trommel komt. Het beschikt over een snel wasprogramma van 59 minuten voor een halfvolle trommel.

Belangrijke voordelen zijn de energiebesparing die kan oplopen tot € 360 over de levensduur van de machine, en de tijdbesparing door de hoge centrifugeersnelheid. Gebruikerservaringen benadrukken de efficiëntie en de stille werking tijdens het wassen.

Echter, de machine mist de AbsoluteCare technologie en automatische wasmiddeldosering, en heeft een geluidsniveau van 75 dB bij het centrifugeren. Gebruikers hebben positieve ervaringen met de droogresultaten en de prestaties, maar een gebruiker merkte op dat er geen geur is na het stomen zonder toevoeging van geurstoffen. De wasmachine is geschikt voor kleine tot grote wasladingen en biedt flexibiliteit voor verschillende huishoudelijke behoeften.

Belangrijke overwegingen zijn het ontbreken van de AbsoluteCare technologie en handmatige wasmiddeldosering, wat voor sommigen onhandig kan zijn. Desondanks is de AEG LR86CB86 een goede investering voor wie efficiëntie en prestaties belangrijk vindt.
3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Miele WSI 863 WCS combineert energiezuinigheid met gebruiksgemak en een stille motor.

De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos is ontworpen voor energie- en waterbesparing, met functies als PowerWash 2.0 en automatische dosering via TwinDos. Deze wasmachine is ideaal voor grote huishoudens dankzij het vulgewicht van 9 kg en de veelzijdige wasprogramma's. De ProfiEco motor zorgt voor een stille werking en een langere levensduur.

Voordelen van deze wasmachine zijn onder meer de energie- en waterbesparing, de automatische dosering van wasmiddel, de mogelijkheid om CapDosing capsules te gebruiken voor delicate stoffen, en de duurzame en stille motor. Echter, er zijn ook nadelen: het ontbreken van een AllWater systeem, de noodzaak om handmatig wasmiddel toe te voegen als je geen navulreservoirs gebruikt, en het gebrek aan een volledige snelle wascyclus.

Gebruikerservaringen benadrukken de automatische dosering, de grote trommelcapaciteit en de stille werking als positieve punten. Sommige gebruikers merken echter trillingen op tijdens het centrifugeren en vinden de prijs aan de hoge kant. De wasmachine wordt aanbevolen voor wie op zoek is naar een efficiënte en hoogwaardige wasoplossing. Je kunt je eigen wasmiddel gebruiken met het TwinDos systeem en de ProfiEco motor maakt de machine zeer stil. CapDosing biedt een voordeel voor het wassen van speciale stoffen.

Hoe bouw je een wasmachine in

Inbouw wasmachines plaats je in een nis in je keuken of in een kast die hier speciaal voor is gemaakt. Door je wasmachine in te bouwen, staat je wasmachine niet los ergens tegen een muur aan, maar vormt hij een geheel met de rest van je keuken, bijkeuken of badkamer. Daardoor krijgt die ruimte een nettere look and feel. Voor het inbouwen van een wasmachine is het belangrijk dat je een geschikte elektriciteitsaansluiting en een watertoe- en afvoer hebt nabij de kast of nis. Daarnaast spelen de afmetingen van de inbouw wasmachine en de nis/kast een grote rol.

Wat moet je weten van een inbouw wasmachine

Afhankelijk van het type wasmachine, is het mogelijk om een wasmachine in te bouwen. Bijvoorbeeld in een kast in je badkamer of een nis in je keuken. Je hebt hiervoor een speciale inbouw wasmachine nodig. Deze kunnen qua functionaliteiten en opties hetzelfde als andere wasmachines, maar tegelijkertijd zijn ze zó gemaakt dat je ze volledig in je meubilair kan integreren.
Je kunt een wasmachine niet ín een keukenkast plaatsen, maar je kunt hem wel inbouwen in je keuken. Zo staat de wasmachine onder het keukenblad, en wordt hij een geheel met de rest van het meubilair. Je kunt echter niet iedere wasmachine in een nis van je keuken plaatsen; hiervoor heb je een inbouw wasmachine nodig. Deze kunnen precies hetzelfde als andere wasmachines. Bij het inbouwen van je wasmachine moet je er rekening mee houden dat je achter de wasmachine 5 tot 10 cm ruimte vrijhoudt, en ongeveer 2 cm aan de zijkanten.

Weet je niet of je je wasmachine in moet bouwen of niet? Dit zijn de voordelen van een inbouw wasmachine:

  • Het staat mooier. Wasmachines zijn niet de mooiste apparaten. Door hem in een nis of kast te plaatsen, integreer je hem in de ruimte, wat netter oogt.
  • Je bespaart ruimte. Normaal plaats je een wasmachine los ergens tegen een muur, door hem in te bouwen benut je de ruimte optimaal.
  • De wasmachine wordt stiller. Omdat de wasmachine in de nis of kast minder ruimte heeft om te trillen en bewegen, maakt hij minder herrie.
Wasmachines blijven vernieuwen qua opties en prestaties, maar ze zijn nog steeds een doorn in het oog. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wasmachine te verbergen, juist als je weinig ruimte hebt. Een inbouw wasmachine werkt hiervoor het beste. Deze plaats je in een nis of een kast. Wasmachine inbouwkasten komen vaak met een deur, zodat ze de wasmachine helemaal niet ziet. Bij een nis, in bijvoorbeeld je keuken, is dit vaak geen optie. In dat geval kun je er ook een gordijntje voor hangen. Afhankelijk van de stijl van je keuken kan dat er héél leuk uitzien!