Beste wasmachine voor 1 persoon

Wat is een wasmachine voor 1 persoon?

Een wasmachine voor 1 persoon is een wasmachine met een vulgewicht van 6 of 7 kg. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van 1 persoon. Zo verspil je geen water en energie omdat je niet met een halfvolle trommel een was draait.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine voor 1 persoons van 2024.

Beste wasmachine voor 1 persoon van 2024

1

Hoover H3WP4474TAM6/1-S

2

Siemens WM14N076NL

3

Beko B3WFU57411W IronFast

Laatste update 13 juni 2024

Beste wasmachine voor 1 persoon van 2024

1

Hoover H3WP4474TAM6/1-S

Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: A-10%
Geluidsniveau: 77 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Siemens WM14N076NL

Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 75 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
3

Beko B3WFU57411W IronFast

Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Hoover H3WP4474TAM6/1-S

Deze wasmachine biedt gemak met de hOn app en een snelle, energiezuinige wascyclus.

De best geteste wasmachine voor 1 persoon van 2024 is de Hoover H3WP4474TAM6/1-S. De Hoover H3WP4474TAM6/1-S is een wasmachine die gemak en efficiëntie samenbrengt met features zoals de hOn app en een snelle wascyclus. De All in one 59' functie maakt het mogelijk om in een uur tijd de helft van de trommel te wassen, ideaal voor wie snel schone kleding nodig heeft.

Met de hOn app kan je eenvoudig het waslabel scannen en de juiste wascyclus selecteren, wat giswerk uitsluit en je kleding beschermt. De KG Plus-modus zorgt voor energie-efficiënt wassen door de cyclusduur aan te passen aan de hoeveelheid wasgoed, wat zowel het milieu als je portemonnee ten goede komt. Je kunt tot €320 besparen over de levensduur van het apparaat dankzij het A-10% energielabel.

De wasmachine kan op afstand bediend worden via je smartphone, wat extra gemak biedt. Echter, er zijn ook nadelen zoals een geluidsniveau van 77 dB, wat als luid kan worden ervaren, vooral in kleinere woningen. Daarnaast zijn er plaatsingsbeperkingen door het geluid en het gebrek aan een automatische wasmiddeltoevoer.

Gebruikerservaringen zijn grotendeels positief, met name over de efficiëntie en de stille werking. De "All in one 59'" functie wordt als zeer handig ervaren. Toch zijn er opmerkingen over het missen van bepaalde functies en het geluidsniveau. De Hoover H3WP4474TAM6/1-S blijft desondanks een aantrekkelijke optie voor een moderne en energiezuinige wasmachine.
2

Siemens WM14N076NL

De Siemens WM14N076NL bespaart energie en biedt een snelle, hygiënische was met slimme sensortechnologie.

De Siemens WM14N076NL is een energiezuinige wasmachine met een B energielabel. Het apparaat is uitgerust met iSensoric sensoren die de vervuilingsgraad van de was meten en het water- en energieverbruik daarop aanpassen. De varioSpeed functie zorgt ervoor dat je tot 60% sneller kunt wassen, terwijl de hygiëne cyclus zorgt voor een extra schone was. Het vulgewicht van 7 kg maakt het apparaat geschikt voor kleine huishoudens.

Echter, de wasmachine mist een aantal functies zoals intelligentDosing en powerSpeed 59', wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Ook is er beperkte regeling van wasprogramma's, wat de wasresultaten kan beïnvloeden. Gebruikerservaringen wijzen op een gemakkelijke bediening, ondanks beperkingen zoals een beperkte centrifugesnelheid en gebrek aan temperatuurregeling.

Gebruiksgemak wordt als positief ervaren, ondanks de genoemde nadelen. De machine is eenvoudig te bedienen en past met een diepte van 60 cm in de meeste ruimtes. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is 75 dB. Over de levensduur van de wasmachine kan ongeveer 230 euro bespaard worden op energiekosten, dankzij de energiezuinigheid van het apparaat. Met een capaciteit van 7 kg is de Siemens WM14N076NL een goede keuze voor wie een efficiënte en gebruiksvriendelijke wasmachine zoekt.
3

Beko B3WFU57411W IronFast

De Beko B3WFU57411W IronFast is zuinig, stil en maakt strijken bijna overbodig.

De Beko B3WFU57411W IronFast is een energiezuinige wasmachine met een A energielabel en een stille ProSmart motor. Het apparaat is speciaal ontworpen voor kleinere huishoudens met een laadcapaciteit van 7 kg.

Voordelen van de Beko B3WFU57411W IronFast omvatten de IronFast stoomfunctie die de noodzaak om te strijken vermindert, de StainExpert functie die tot 24 soorten vlekken kan verwijderen, en de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via de HomeWhiz app. Deze functies dragen bij aan het gebruiksgemak en de efficiëntie van de wasmachine.

Er zijn echter ook nadelen, zoals de beperkte laadcapaciteit, het ontbreken van een automatische wasmiddeldispenser en het feit dat de wasmachine vanwege zijn afmetingen alleen geschikt is voor kleinere ruimtes.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de stille werking en de efficiëntie van het apparaat worden geprezen. Toch kan de laadcapaciteit voor grotere gezinnen te beperkend zijn.

Vragen zoals de bediening op afstand, de efficiëntie van de stoomfunctie, de energiezuinigheid en het geluidsniveau tijdens het centrifugeren worden bevestigend beantwoord, wat de veelzijdigheid en de aantrekkelijkheid van de Beko B3WFU57411W IronFast onderstreept.

Vulgewicht van een wasmachine voor 1 persoon

De ideale hoeveelheid vulgewicht voor een eenpersoonshuishouden is 6 of 7 kg. Een wasmachine van deze grootte krijg je makkelijk in je eentje vol zonder dat je wasgoed hoeft op te sparen om de trommel vol te krijgen. Het is van groot belang om een wasmachine met het juiste vulgewicht te kopen, omdat je onnodig veel water en energie verbruikt als je wasmachine te groot óf te klein is. Om zo zuinig mogelijk te wassen, kun je daaro als single het beste kiezen voor een energiezuinige wasmachine met 7 of 8 kg vulgewicht.

Vulgewicht per huishouden

Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, is de hoeveelheid vulgewicht een van de belangrijkste specificaties om in de gaten te houden. Als je wasmachine te groot is, krijg je namelijk nooit de trommel vol. En als hij te klein is, past niet al je vuile was in de trommel en zal je je wasmachine vaker aan moeten zetten. Dit zijn onze aanbevelingen voor vulgewicht op basis van je de grootte van je huishouden:

  • Voor een huishouden met 1 of 2 personen raden we een wasmachine met 6 tot 8 kg vulgewicht aan.
  • Als je met 3 of 4 personen bent, is 9 kg vulgewicht het beste.
  • Ben je met 5 personen of meer? Dan raden we een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht.

Alternatieven voor een wasmachine voor 1 persoon

Meestal zijn wasmachines voor 1 persoon gewone voorlader wasmachines. Maar er zijn ook alternatieven. Zo kun je ook kleine wasmachines vinden die de deur aan de bovenzijde hebben zitten. Dit noemen we ook wel bovenlader wasmachines. En als je niet zoveel ruimte in je huis hebt, kan een was-droogcombinatie ook een fijne optie zijn. Daarmee haal je namelijk zowel een wasmachine als een droger in huis, zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt. We vertellen je hier alles wat je moet weten over de alternatieven van een wasmachine voor 1 persoon.

Bovenlader wasmachine

De bovenlader wasmachine is net als iedere wasmachine, alleen zit de deur naar de trommel aan de bovenzijde in plaats van de voorzijde. Dit maakt dat je minder hoeft te bukken om je wasgoed in- en uit te laden. Dit maakt de bovenlader een heel geschikt wasmachinemodel voor ouderen of mensen met rugklachten.

Daarnaast verschillen de afmetingen van de bovenlader iets van de voorlader. Bovenladers zijn iets hoger, 90 cm in plaats van 85 cm, wat het nóg makkelijk maakt om bij de trommel te kunnen. Bovenladers zijn ook iets smaller, 40 cm in plaats van 60 cm, waardoor je hem veel makkelijker kwijt kunt in krappe ruimtes, zoals de badkamer of een klein washok. Qua diepte kan een voorlader 60 tot 70 cm zijn, terwijl een bovenlader altijd 60 cm diep is.

Er zijn een stuk minder bovenladers dan voorladers, wat het makkelijker maakt om een wasmachine te kiezen. Daarnaast hebben ze minder poespas; minder verschillende opties en programma’s, waardoor ze eenvoudig zijn in gebruik.

Wasdroogcombinatie

Als je alleen woont, heb je niet altijd genoeg ruimte voor een wasmachine én een droger. Als je toch graag van beide apparaten profiteert, kun je ook kiezen voor een was-droogcombinatie. Met dit ene apparaat kun je namelijk zowel wassen als drogen. Een was-droogcombinatie komt met verschillende voordelen.
Allereerst bespaar je ruimte, zoals eerder genoemd. Wasmachines en drogers zijn grote apparaten, en een was-droogcombinatie neemt daarvan slechts de helft in beslag.

Daarnaast bespaar je meestal ook geld met de aanschaf van een was-droogcombinatie. Dit komt doordat een losse wasmachine en droger in aanschaf meestal duurder zijn dan één was-droogcombinatie.

En ten slotte kan een was-droogcombinatie je ook tijd besparen. Je hoeft je net-gewassen wasgoed namelijk niet over te plaatsen naar je droger. Je wasgoed wordt schoon én droog in hetzelfde apparaat. Afhankelijk van je wasmachine en het type wasgoed, kun je vooraf instellen dat er een droogprogramma begint nadat het wasprogramma is afgelopen.

Wat moet je weten van een wasmachine voor 1 persoon

Als alleenstaande kun je het beste kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht van 6 of 7 kg. Hierin kun je al de vuile was kwijt, zonder dat je wasgoed op hoeft te sparen om de trommel vol te krijgen. Door met een volle trommel te wassen, haal je het optimale uit je wasprogramma en het water- en energieverbruik. Zodoende was je energiezuinig wanneer je gebruikmaakt van een wasmachine met het juiste vulgewicht voor de grootte van jouw huishouden; 6 of 7 kg voor 1 persoon.

Er zijn niet veel cijfers bekend over hoe vaak men in Nederland de was doet. CBS deed hier voor het laatst onderzoek naar in 2016. Toen stelden zij dat Nederlanders gemiddeld 0,24 keer per persoon, per dag een wasje draaien. Voor een eenpersoonshuishouden is dat 1,68 keer per week; dus 1 a 2 keer per week. Was jij vaker of minder vaak dan het gemiddelde?