Beste wasmachine voor een gezin

Wat is een wasmachine voor een gezin?

Een wasmachine voor een gezin is een wasmachine met een vulgewicht van 8 of 9 kg. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van een gezin. Heb je een groot gezin of zitten jouw kinderen op een sport? Kies dan voor een hoger vulgewicht.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine voor een gezins van 2024.

Beste wasmachine voor een gezin van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

2

Samsung WW90T636ALH Autodose

3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update 28 februari 2024

Beste wasmachine voor een gezin van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T534AAW Autodose

De Samsung WW90T534AAW heeft een slimme Autodose functie en is energiezuinig.

De best geteste wasmachine voor een gezin van 2024 is de Samsung WW90T534AAW Autodose. De Samsung WW90T534AAW Autodose is een handige en efficiënte wasmachine, ondanks het gemis van een AddWash deur en QuickDrive functie. De machine is uitgerust met een Autodose functie, grote trommelcapaciteit van 9kg, en een Steam Wash programma voor extra hygiëne. Daarnaast is er slimme connectiviteit met SmartThings en de wasmachine is energiezuinig.

Gebruikers waarderen de Autodose functie die automatisch wasmiddel en wasverzachter doseert, en de mogelijkheid om de wasmachine met hun smartphone te bedienen. Echter, sommigen merken op dat de wasmachine lawaai kan maken zonder rubbers of slipmat. Het ontbreken van de AddWash deur en QuickDrive functie wordt ook als nadeel gezien.

De Autodose functie zorgt voor een optimale dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van je kleding en besparing op wasmiddel. Met SmartThings kun je de wasmachine bedienen en de status van de was bijhouden. De energiezuinigheid van de wasmachine kan op lange termijn een besparing van ongeveer 290 euro opleveren.
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Miele WWR 760 WPS blinkt uit in efficiëntie en energiebesparing met slimme doseringstechnologie.

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 en TwinDos is een geavanceerde wasmachine die ideaal is voor grote huishoudens en mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en efficiënte wasoplossing. De wasmachine beschikt over innovatieve functies zoals de TwinDos-functie voor automatische dosering van wasmiddel, de water- en energiebesparende PowerWash 2.0 technologie, en WiFiConn@ct voor bediening op afstand. Bovendien heeft het een grote vulcapaciteit van 9 kg en een duurzame koolborstelloze motor.

TwinDos zorgt voor een optimale behandeling van je wasgoed door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt wasgoed in slechts 49 minuten schoon, zelfs bij halve ladingen, en bespaart het zowel water als energie. De koolborstelloze motor zorgt voor een stillere en langdurigere werking. Gebruikerservaringen benadrukken de robuustheid, stille werking, energiezuinigheid en handige functies zoals de automatische dosering.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De wasmachine mist trommelverlichting, wat extra zichtbaarheid zou kunnen bieden, en het touchscreen kan soms traag reageren. Bovendien is er geen ingebouwde weegschaal, wat sommige gebruikers als een gemis ervaren. Desondanks wordt de Miele WWR 760 WPS over het algemeen aanbevolen voor wie een combinatie van gemak, efficiëntie en energiebesparing zoekt in een wasmachine.

Vulgewicht van een wasmachine voor een gezin

Het vulgewicht is een van de belangrijkste aspecten om naar te kijken als je toe bent aan een nieuwe wasmachine. Als je wasmachine te klein is, moet je namelijk vaker dan nodig de wasmachine aanzetten. En als de wasmachine te groot is, draai je met een halflege trommel. In beide gevallen verbruik je meer water en energie dan nodig is. En dat is zonde voor het milieu én je portemonnee. Maar hoeveel vulgewicht heb jij dan precies nodig? We kunnen je vertellen dat voor een gezin van 3 tot 5 personen een vulgewicht van 8 of 9 kg wordt aangeraden.

Vulgewicht afgezet tegen het aantal personen

Als je binnenkort een nieuwe wasmachine koopt, is het vulgewicht een van de belangrijkste specificaties om naar te kijken. Dit geeft namelijk aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel van de wasmachine past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, wordt grotendeels bepaald door de grootte van je huishouden. Hieronder lees je onze aanbevelingen voor hoeveelheid vulgewicht per aantal personen in een huishouden.

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen raden we een wasmachine met 6 tot 8 kg vulgewicht aan. 
  • Als je met 3 of 4 personen bent, is 8 of 9 kg vulgewicht het beste. 
  • Ben je met 5 personen of meer? Dan raden we een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht.

Verwacht je binnenkort een gezinsuitbreiding of een nieuwe huisgenoot? Dan kan het handig zijn om een wasmachine aan te schaffen die iets groter is. Veel wasmachines gaan tegenwoordig wel 13 jaar mee, dus wees daarop voorbereid!

Wat moet je weten van een wasmachine voor een gezin

Voor een huishouden van 4 personen, zoals een gezin met 2 kinderen, raden we een wasmachine aan met 9 kg vulgewicht. In een wasmachine van deze grote kun je met gemak alle wasgoed kwijt van het hele gezin. Zijn de kinderen (en hun kleding) al wat groter, of was je vaker in verband met sport of allergieën? Dan is het wellicht handig om te kijken naar wasmachines met meer vulgewicht, maar over het algemeen is 9 kg vulgewicht voldoende voor een huishouden van 4 personen.
Een gezin van 3 a 4 personen kan het beste een wasmachine aanschaffen die 8 of 9 kg vulgewicht heeft. Bestaat jouw gezin uit 5 personen of meer? Dan raden we aan een grote wasmachine te kopen, met minimaal 9 kg vulgewicht. Ook als jullie bovengemiddeld veel wassen, bijvoorbeeld omdat jullie veel sporten of er sprake is van allergieën, kan het handig zijn om naar een iets grotere wasmachine te kijken. Zijn deze situatie niet van toepassing? Dan zijn wasmachines met 8 of 9 kg vulgewicht groot genoeg voor gezinnen van 3 of 4 personen.
Voor een gezin van 5 personen, raden we een grote wasmachine aan. Met minimaal 9 kg vulgewicht. De meeste wasmachines die momenteel verkocht worden hebben een vulgewicht van 6, 7 of 8 kg, daarom zal je niet heel veel keuze hebben in wasmachines als je een 9 kg wasmachine wilt. Dit is echter niet per se een nadeel; het maakt de keuze namelijk een stuk makkelijker! Daarnaast hebben wasmachines met 9 kg vulgewicht of groter vaak veel dezelfde functies en opties als kleinere wasmachines.