Beste grote wasmachine

Wat is een grote wasmachine?

Een grote wasmachine is een wasmachine met een vulgewicht van minimaal 9 kg. Door dit hoge vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasmachine, groter. Een grote wasmachine is geschikt voor een huishouden met 5 of meer personen.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste grote wasmachines van 2024.

Beste grote wasmachine van 2024

1

Bosch WGB256A5NL i-DOS

2

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

3

Siemens WG56B205NL

Laatste update 14 juni 2024

Beste grote wasmachine van 2024

1

Bosch WGB256A5NL i-DOS

Vulgewicht: 10 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

Vulgewicht: 10 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Siemens WG56B205NL

Vulgewicht: 10 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

Bosch WGB256A5NL i-DOS

De Bosch WGB256A5NL i-DOS bespaart energie en maakt was efficiënt schoon.

De best geteste grote wasmachine van 2024 is de Bosch WGB256A5NL i-DOS. De Bosch WGB256A5NL i-DOS is een geavanceerde wasmachine met functies zoals automatische dosering en stoomfunctie om kreuken te verminderen. Het apparaat heeft ook een anti-vlekken systeem en is energiezuinig, wat een besparing van 290 euro kan opleveren. Het grote vulgewicht van 10 kg maakt het mogelijk om veel was in één keer te doen.

De wasmachine is echter niet perfect; de stoomfunctie is niet geschikt voor het opfrissen van muf wasgoed, het apparaat is vrij groot en kan lawaaierig zijn tijdens het centrifugeren. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de gebruiksvriendelijkheid en de efficiënte reinigingsprestaties. Toch zijn er opmerkingen over de grootte en het geluidsniveau.

De Bosch WGB256A5NL i-DOS is gebruiksvriendelijk, met een snel wasprogramma voor als je haast hebt. De energiezuinigheid is een pluspunt, maar het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren.
2

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

De Siemens WG56B2A7NL bespaart tijd en energie met slimme dosering en snelle cycli.

De Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing is een energiezuinige wasmachine met geavanceerde functies zoals intelligente dosering, een snelle wascyclus en een slimme stoomfunctie. Deze functies maken het wasproces efficiënter en kunnen tijd besparen.

Intelligente dosering zorgt voor een efficiënt gebruik van wasmiddel en verlengt de levensduur van kleding. De powerSpeed 59'-functie wast een halfvolle trommel in slechts 59 minuten. De smartFinish stoomfunctie vermindert kreukels, wat strijktijd bespaart. Met een vulgewicht van 10 kg is de machine ideaal voor grote gezinnen of voor het wassen van grote hoeveelheden wasgoed in één keer.

Er zijn echter ook nadelen. De stoomfunctie is niet geschikt voor het opfrissen van muffe was en de bediening op afstand via de HomeConnect-app vereist een stabiele internetverbinding. Daarnaast heeft de machine een hogere prijs dan sommige andere modellen. Gebruikerservaringen tonen aan dat de intelligente dosering en de snelle wascyclus zeer gewaardeerd worden, maar er zijn ook frustraties over de beperkingen van de stoomfunctie en de app bij onstabiele internetverbindingen. De machine is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte wasroutine en geavanceerde functies kunnen waarderen.
3

Siemens WG56B205NL

De Siemens WG56B205NL combineert gebruiksgemak met energiezuinigheid en geavanceerde wasfuncties.

De Siemens WG56B205NL is een innovatieve wasmachine die gericht is op gebruiksgemak en efficiëntie. Het apparaat heeft verschillende geavanceerde functies zoals de Home Connect-app, powerSpeed 59' snelle wascyclus, en smartFinish stoomfunctie. Met een vulgewicht van 10 kg en een A energielabel is het een ideale keuze voor grote huishoudens die energie willen besparen.

Gebruikers waarderen de stille werking, het moderne design en de handige functies. Echter, het ontbreken van intelligentDosing en de beperking van de stoomfunctie, die niet geschikt is voor het opfrissen van muffe was, worden als nadelen gezien. Positieve recensies benadrukken de veelzijdigheid en het gebruiksgemak, terwijl negatieve ervaringen wijzen op de complexiteit van de vele wasprogramma's.

Met de Home Connect-app kun je de wasmachine bedienen via je smartphone, wat bijdraagt aan het gemak. De powerSpeed 59' optie biedt een snelle wascyclus voor wanneer je weinig tijd hebt. De smartFinish stoomfunctie helpt bij het verminderen van kreukels, waardoor je minder tijd kwijt bent aan strijken. De wasmachine is energiezuinig, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook een besparing op de energiekosten kan opleveren.

Vulgewicht van een grote wasmachine

Al ga je een nieuwe wasmachine kopen, is het vulgewicht een van de belangrijkste punten. Dit geeft namelijk aan hoeveel wasgoed er in de trommel past. Als je een groot huishouden hebt, heb je een grote wasmachine nodig met veel vulgewicht. Voor huishoudens van 5 personen en meer raden we daarom een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht. Deze geeft je genoeg ruimte voor het wasgoed van het hele gezin. Een wasmachine met deze hoeveelheid vulgewicht is niet veel groter dan andere wasmachines. Qua breedte en hoogte zijn ze ongeveer gelijk, ze zijn vaak alleen iets dieper.

Vulgewicht per huishouden

Je wilt geen wasmachine die te klein is, maar ook niet te groot. In beide gevallen verbruik je namelijk onnodig veel energie. Om die reden is het heel belangrijk om de juiste hoeveelheid vulgewicht van je nieuwe wasmachine te bepalen voor je er één aanschaft. Dit zijn onze aanbevelingen:

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen raden we een kleine wasmachine aan met 7 of 8 kg vulgewicht.
  • Als je met 3 of 4 personen bent, is 9 kg vulgewicht het beste.
  • Ben je met 5 personen of meer? Dan raden we een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht.

Wat moet je weten van een grote wasmachine

Als je een groot gezin hebt, van 5 personen of meer, kun je het beste een grote wasmachine aanschaffen. We spreken van een ‘grote wasmachine’ als hij minimaal 9 kg vulgewicht heeft. Dit geeft over het algemeen genoeg ruimte voor het wasgoed van een groot gezin met 5 personen of meer. Was je veel? Bijvoorbeeld omdat jullie veel sporten of in verband met allergieën? Dan kun je ook voor een grotere wasmachine kiezen. Er zijn wasmachines beschikbaar met een vulgewicht tot 12 kg, en een enkele uitzondering met 17 kg vulgewicht.
De standaardafmetingen van een wasmachine zijn 85 cm hoog, 60 cm breed en 60 tot 70 cm diep. Dit geldt voor een normale voorlader wasmachines, waarvan de deur aan de voorzijde van de trommel zit. Hoe diep de wasmachine precies is, staat vaak in verhouding met het vulgewicht. Wasmachines met veel vulgewicht hebben een grotere trommel en zijn daarom vaak iets dieper. Er zijn ook bovenlader wasmachines, met de deur aan de bovenkant. Bovenladers zijn 90 cm hoog, 40 cm breed en 60 cm diep. Hierdoor hebben bovenlader wasmachines vaak een kleiner vulgewicht.