Beste Whirlpool wasmachine

Wat is de beste Whirlpool wasmachine?

Whirlpool wasmachines zijn bekend om hun 6TH SENSE technologie en het FreshCare+ systeem. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn energiezuinig met klassen A en B. Beschikbaar voor verschillende gezinsgroottes, hebben ze een hoog toerental voor droger wasgoed. Consumenten beoordelen ze gemiddeld met een 9.4 en ze gaan gemiddeld 10,9 jaar mee.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste Whirlpool wasmachines van 2024.

Beste Whirlpool wasmachine van 2024

1

Whirlpool W8 W946WB BE

2

Whirlpool FFD 9469E BV BE

3

Whirlpool FFB 8469 BV BE

Laatste update 18 juli 2024

Beste Whirlpool wasmachine van 2024

1

Whirlpool W8 W946WB BE

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 71 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Whirlpool FFD 9469E BV BE

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 78 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
3

Whirlpool FFB 8469 BV BE

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 78 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Whirlpool W8 W946WB BE

De Whirlpool W8 W946WB BE is stil, energiezuinig en ideaal voor grote wasbeurten.

De best geteste Whirlpool wasmachine van 2024 is de Whirlpool W8 W946WB BE. De Whirlpool W8 W946WB BE is een stille en energiezuinige wasmachine die geschikt is voor grotere huishoudens dankzij het vulgewicht van 9 kg. Het apparaat is uitgerust met AutoDose-technologie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat zorgt voor optimale wasresultaten en een langere levensduur van kleding.

De 6th Sense laadsensor past de cyclusduur aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat tijd en energie bespaart. Een ander pluspunt is de stille werking met een geluidsniveau van slechts 71 dB, waardoor je ongestoord thuis kunt werken of ontspannen terwijl de was draait. Bovendien houdt de FreshCare+ functie je kleding tot 6 uur na de wascyclus fris en kreukvrij.

Toch zijn er enkele nadelen, zoals het ontbreken van een lekbeveiligingssysteem, wat het risico op waterschade verhoogt. Het grote formaat van de machine kan ook een probleem zijn voor kleinere wasruimtes en de wasmachine biedt geen volledige snelle wascyclus. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en efficiëntie, maar sommigen merken op dat de snelle wascyclus niet grondig genoeg is voor hun behoeften.
2

Whirlpool FFD 9469E BV BE

De Whirlpool FFD 9469E BV BE combineert een grote capaciteit met uitstekende energiezuinigheid.

De Whirlpool FFD 9469E BV BE: een energiezuinige wasmachine met veel capaciteit

De Whirlpool FFD 9469E BV BE is een wasmachine die uitblinkt in energiezuinigheid en capaciteit. Met een vulgewicht van 9 kilogram en een energielabel A, is deze wasmachine zowel ruim als zuinig in gebruik. De Steam Refresh-functie is een uitkomst voor het opfrissen van kleding zonder volledige wasbeurt, terwijl FreshCare+ zorgt dat wasgoed fris blijft na het wassen. Echter, het geluidsniveau tijdens het centrifugeren kan met 78 decibel als hoog ervaren worden.

Gebruikerservaringen en aandachtspunten

Gebruikers waarderen de grote trommelruimte en de handige stoomfuncties van de Whirlpool FFD 9469E BV BE. Toch zijn er enkele aandachtspunten, zoals het geluidsniveau tijdens het centrifugeren en het achterblijven van water in het deurrubber. Ook de toegang tot het filter kan als ongemakkelijk worden ervaren. Desondanks wordt de wasmachine aanbevolen voor zijn gebruiksgemak en capaciteit, vooral in ruimtes waar geluid minder een probleem is.
3

Whirlpool FFB 8469 BV BE

Deze wasmachine is energiezuinig, heeft een groot vulgewicht en houdt was fris.

De Whirlpool FFB 8469 BV BE wasmachine is een innovatieve keuze die jouw wasroutine efficiënter maakt. Met het Steam Refresh programma fris je kleding snel op zonder volledige wasbeurt, wat tijd en energie bespaart. Het FreshCare+ systeem houdt de was tot 6 uur na het programma fris, ideaal voor drukke schema's.

De machine is energiezuinig met een A label, wat goed is voor het milieu en je portemonnee. Met een vulgewicht van 8 kg is het geschikt voor gezinnen of voor wie veel was heeft. Het wordt geleverd met een handleiding en de nodige slangen voor installatie.

Er zijn echter ook nadelen, zoals een hoog geluidsniveau van 78 decibel tijdens het centrifugeren, een lange eco-programmaduur en waterophoping in de rubberen rand die aandacht vereist. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de vulopening en bediening op afstand. Toch zijn er opmerkingen over de lange eco-cyclus en het achterblijvende water.

Waarom is Whirlpool het beste merk wasmachine

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat huishoudelijke apparaten produceert. Ze begonnen ooit met het maken van ‘elektrische was- en wringmachines met motoraandrijving’, nu beter bekend als wasmachines en wasdrogers. Tegenwoordig maken en verkopen ze ook koelkasten, vaatwassers, magnetrons en meer vergelijkbare apparaten.

De wasmachines van Whirlpool staan niet per se bekend als de ‘beste wasmachines’. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat gebruikers van Whirlpool wasmachines ontevreden zijn over het gebruiksgemak en de prestaties. Maar alsnog beoordelen ze Whirlpool wasmachines met een 8,0 voor merktevredenheid! Waarschijnlijk omdat het relatief goedkope wasmachines zijn en de prijs-kwaliteitverhouding in orde is.

Relatief goedkoop

Voor mensen en huishoudens met een budget, zijn Whirlpool wasmachines ideaal! De aanschafprijs ligt namelijk relatief laag (circa €375,- tot €725,-). Ook de energiezuinige wasmachines van Whirlpool hebben een vriendelijk prijsje. Whirlpool wasmachines met energieklasse A en B zijn te koop vanaf ± €425,-.

6TH SENSE technologie

Whirlpool wasmachines met 6TH SENSE technologie hebben een intuïtieve bediening, wassen energiezuinig én zorgen voor perfecte wasresultaten. Tegenwoordig zijn alle Whirlpool wasmachines uitgerust met de 6TH SENSE technologie.

Voor iedere gezinsgrootte

Whirlpool bouwt wasmachines met een vulgewicht tussen 7 kg en 10 kg. Op die manier heeft Whirlpool altijd wel een wasmachine waarvan de grootte aansluit bij jouw gezinsgrootte.

Energiebesparend

Er zijn Whirlpool wasmachines beschikbaar met energieklasse A t/m E. De meeste wasmachines die ze hebben, hebben echter energieklasse A of B. Dit maakt ze energiezuinige wasmachines. Met de zuinigste wasmachines van Whirlpool kun je tot wel €270 euro besparen op je energierekening.

Hoog toerental

Ondanks dat Whirlpool wasmachines aan de goedkopere kant zijn, hebben ze allemaal een hoog toerental. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Hierdoor hoeft je wasgoed nog maar kort te drogen aan de waslijn of in de wasdroger. De meeste Whirlpool wasmachines maken 1400 rounds per minute (RPM), maar er zijn ook een aantal modellen met 1600 RPM.

Merkspecifieke functies van een Whirlpool wasmachine

Whirlpool staat bekend om zijn innovatieve technologieën die het wasproces niet alleen vereenvoudigen maar ook optimaliseren voor de beste resultaten. Hieronder volgt een uiteenzetting van de merkspecifieke functies die Whirlpool wasmachines zo uniek maken.

Whirlpool 6th SENSE technologie

De 6th SENSE technologie van Whirlpool is ontworpen om het wasproces te optimaliseren. Sensoren in de wasmachine meten de grootte van de lading en passen automatisch het watergebruik, de temperatuur en de tijd aan. Dit zorgt niet alleen voor een efficiëntere wascyclus, maar helpt ook energie te besparen. De intelligente sensoren detecteren de mate van vervuiling en stellen het programma daarop af, waardoor je kleding altijd met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld.

Whirlpool FreshCare+ systeem

Het FreshCare+ systeem is een andere innovatieve functie die ervoor zorgt dat je wasgoed langer fris blijft, ook als je het niet direct uit de wasmachine kunt halen. Dit systeem gebruikt een combinatie van delicate stoom en draaibewegingen om je kleding fris te houden tot wel 6 uur na het einde van de wascyclus. Het is de perfecte oplossing voor drukke mensen die niet altijd meteen hun was kunnen ophangen.

Whirlpool Refresh functie

Soms heeft je kleding geen volledige wasbeurt nodig, maar gewoon een opfrissing. De Refresh functie van Whirlpool is hier ideaal voor. Deze functie gebruikt stoom om geurtjes en kreukels uit je kleding te verwijderen, waardoor het weer fris en klaar is om te dragen. Het is een snelle en energie-efficiënte manier om je kleding op te frissen zonder een volledige wascyclus te doorlopen.
Deze merkspecifieke functies van Whirlpool wasmachines laten zien hoe het merk zich inzet om jouw waservaring te verbeteren. Door slimme technologie te combineren met zorg voor je kleding, biedt Whirlpool je de mogelijkheid om op een efficiënte en effectieve manier voor je wasgoed te zorgen.

Wat moet je weten van een Whirlpool wasmachine

Consumenten die eerder een Whirlpool wasmachine hebben gekocht hebben de wasmachine beoordeeld met een gemiddelde score van een: 9.4. In totaal zijn de Whirlpool wasmachines 2.628 keer beoordeeld.
De gemiddelde prijs van een Whirlpool wasmachine ligt tussen de: 379 en 799 euro.
De Consumentenbond ondervraagt gebruikers van bepaalde wasmachine merken regelmatig over hun wasmachines. Daarbij onderzoeken ze ook hoelang hun wasmachines meegaan. Uit dat onderzoek blijkt dat Whirlpool wasmachines gemiddeld 10,9 jaar meegaan. De gemiddelde levensduur van een wasmachine is ongeveer 13,4 jaar.