Beste wasmachine voor 2 personen of een stel

Wat is een wasmachine voor 2 personen of een stel?

Een wasmachine voor 2 personen of een stel is een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van 2 personen. Zo verspil je geen energie en water omdat je niet een was draait met een halfvolle trommel.

Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine voor 2 personen of een stels van 2024.

Beste wasmachine voor 2 personen of een stel van 2024

1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

2

AEG LR86CB86 PowerCare

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

Laatste update 13 juni 2024

Beste wasmachine voor 2 personen of een stel van 2024

1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

AEG LR86CB86 PowerCare

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A-20%
Geluidsniveau: 75 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 71 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Deze wasmachine is energiezuinig en heeft een snelle QuickPowerWash functie.

De best geteste wasmachine voor 2 personen of een stel van 2024 is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0. De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een efficiënte en energiezuinige wasmachine die uitblinkt in zijn prestaties. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt water efficiënt over het wasgoed gesproeid, wat zorgt voor grondige reiniging met minder water- en energieverbruik.

CapDosing is een speciale functie die bescherming biedt aan delicate stoffen zoals wol en zijde door middel van wasmiddelcapsules. De QuickPowerWash functie wast een halve lading in slechts 49 minuten, ideaal voor snelle wasbeurten. Met een hoog vulgewicht van 8 kg is de machine geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Gebruikers waarderen de stille werking, vooral tijdens het centrifugeren met 1600 toeren per minuut.

Een nadeel is het ontbreken van TwinDos, waardoor je zelf de hoeveelheid wasmiddel moet doseren. De machine is aan de prijzige kant en biedt geen volledige bediening op afstand. Toch zijn gebruikers tevreden over de energiezuinigheid en de gebruiksvriendelijke app die meldingen stuurt bij een voltooide was. De wasmachine is aan te raden voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, ondanks de hogere prijs.
2

AEG LR86CB86 PowerCare

De AEG LR86CB86 bespaart energie en tijd door zijn hoge centrifugeersnelheid en efficiëntie.

De AEG LR86CB86 PowerCare is een efficiënte wasmachine met het PowerCare-systeem voor een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel en de ProSteam stoomfunctie die het strijken vermindert. Het apparaat is energiezuinig met een A-20% label en heeft een hoge centrifugeersnelheid van 1600 tpm, waardoor wasgoed droger uit de trommel komt. Het beschikt over een snel wasprogramma van 59 minuten voor een halfvolle trommel.

Belangrijke voordelen zijn de energiebesparing die kan oplopen tot € 360 over de levensduur van de machine, en de tijdbesparing door de hoge centrifugeersnelheid. Gebruikerservaringen benadrukken de efficiëntie en de stille werking tijdens het wassen.

Echter, de machine mist de AbsoluteCare technologie en automatische wasmiddeldosering, en heeft een geluidsniveau van 75 dB bij het centrifugeren. Gebruikers hebben positieve ervaringen met de droogresultaten en de prestaties, maar een gebruiker merkte op dat er geen geur is na het stomen zonder toevoeging van geurstoffen. De wasmachine is geschikt voor kleine tot grote wasladingen en biedt flexibiliteit voor verschillende huishoudelijke behoeften.

Belangrijke overwegingen zijn het ontbreken van de AbsoluteCare technologie en handmatige wasmiddeldosering, wat voor sommigen onhandig kan zijn. Desondanks is de AEG LR86CB86 een goede investering voor wie efficiëntie en prestaties belangrijk vindt.
3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

De LG GC3V708S2 wast snel en grondig met de TurboWash 39-functie.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een efficiënte wasmachine die uitblinkt in snelheid en grondigheid, met de TurboWash 39 functie die in slechts 39 minuten een half vulgewicht schoonmaakt.

De Stoom+ cyclus verwijdert allergenen, bacteriën en vermindert kreukels, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. AI DD technologie past trommelbewegingen aan op basis van gewicht en textuur van het wasgoed, waardoor kleding minder snel slijt.

De machine is geluidsarm en energiezuinig, wat zowel financieel als ecologisch voordelen biedt. Echter, er zijn nadelen zoals het ontbreken van automatische wasmiddeldosering, geen trommelverlichting en een lawaaierige watertoevoer.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de snelheid van de TurboWash functie, de stille werking en de AI DD technologie gewaardeerd worden. Kritiek is er op het ontbreken van automatische dosering en trommelverlichting, en het geluid van de watertoevoer. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wordt aanbevolen voor zijn balans tussen efficiëntie en gebruiksgemak.

Vulgewicht van een wasmachine voor 2 personen of een stel

Voor of huishouden van 2 personen of een stel, is een wasmachine van 8 kg de beste grootte. Een 8 kg wasmachine is relatief klein, wat ideaal is voor een huishouden van 2 personen omdat je geen wasgoed op hoeft te sparen om met een volle trommel te wassen. Zo voorkom je dat je onnodig veel water of energie verbruikt.
Verwacht je binnenkort een nieuwe huisgenoot of een gezinsuitbreiding? Dan kan het wellicht handig zijn om te kijken naar wasmachines met 8 kg vulgewicht. Maar over het algemeen is 8 kg vulgewicht perfect voor een huishouden van 2 personen.

Vulgewicht per huishouden

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel wasgoed er per wasbeurt in de trommel past. Bij het kopen van een nieuwe wasmachine, is het heel belangrijk om naar de hoeveelheid vulgewicht te kijken, omdat je onnodig veel water en energie verbruikt als de wasmachine te groot of te klein is.

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen raden we een wasmachine met 6 tot 8 kg vulgewicht aan. 
  • Als je met 3 of 4 personen bent, is 8 of 9 kg vulgewicht het beste. 
  • Ben je met 5 personen of meer? Dan raden we een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht.

Alternatieven voor een wasmachine voor 2 personen of een stel

Als je een wasmachine met 8 kg vulgewicht wilt kopen, heb je de keuze tussen aan aantal alternatieven. Natuurlijk heb je de ‘reguliere’ wasmachine, met zo veel of zo weinig opties en functies als je wilt. Maar je kunt ook kiezen voor een bovenlader wasmachine – die de deur naar de trommel aan de bovenkant heeft zitten – of een was-droogcombinatie – een wasmachine en een droger in één. Waarom zou je kiezen voor een bovenlader of een was-droogcombinatie? Dat leggen we je hieronder uit!

Bovenlader wasmachine

De meeste mensen kiezen voor een voorlader wasmachine, voornamelijk omdat er hier meer modellen van zijn en omdat je je droger er bovenop kunt zetten. Maar de bovenlader wasmachines kent ook een aantal voordelen!

Allereerst kan het fijn zijn dat de deur aan de bovenkant zit. Hierdoor hoef je namelijk minder te bukken als je je wasgoed in- of uit wilt laden. Daarnaast zijn bovenladers ook altijd iets hoger dan voorladers, waardoor je nog makkelijker bij de trommel kan. Dit maakt de bovenlader wasmachines de ideale wasmachine voor veel ouderen of mensen met rugklachten.

Naast dat de bovenlader iets hoger is, is hij ook een stuk smaller (40 cm in plaats van 60 cm). Qua diepte zit er ook een verschil tussen de twee modellen; een voorlader is 60 tot 70 cm, terwijl een bovenlader altijd 60 cm diep is. Hierdoor kun je deze wasmachines vaak makkelijker kwijt. In een klein washok of een kleine badkamer, is een bovenlader makkelijker te plaatsen.

Ten slotte zijn er een stuk minder bovenladers dan voorladers, wat het makkelijker maakt om een specifiek model te kiezen. Daarnaast hebben ze minder poespas; minder verschillende opties en programma’s, waardoor ze eenvoudig zijn in gebruik.

Wasdroogcombinatie

Een was-droogcombinatie maakt het mogelijk om met één apparaat zowel te wassen als te drogen. En dit neemt verschillende voordelen met zich mee. Door te kiezen voor een was-droogcombinatie bespaar je ruimte. Zowel wasmachines als drogers zijn grote appraten die veel plek in beslag nemen. Door te kiezen voor een was-droogcombinatie kun je die ruimte aan iets anders besteden.

Daarnaast kun je ook geld besparen door voor een was-droogcombinatie te kiezen. Vaak is de aanschaf van een wasmachine én een droger namelijk duurder dat de aanschaf van enkel een was-droogcombinatie.

Daar bovenop komt ook nog eens dat je tijd kunt besparen door te kiezen voor een was-droogcombinatie. Je hoeft je net-gewassen wasgoed namelijk niet over te plaatsen naar je droger. Je wasgoed wordt schoon én droog in hetzelfde apparaat. Afhankelijk van je wasmachine en het type wasgoed, kun je vooraf instellen dat er een droogprogramma begint nadat het wasprogramma is afgelopen.

Wat moet je weten van een wasmachine voor 2 personen of een stel

Voor een huishouden van 2 personen, bijvoorbeeld 2 huisgenoten of een stel zonder (thuiswonende) kinderen, raden wij een wasmachine aan met 8 kg vulgewicht. Dit is een relatief kleine wasmachine, die je toch genoeg ruimte geeft van al het wasgoed van 2 personen. Met een wasmachine van 8 kg hoef je geen wasgoed op te sparen om de trommel vol te krijgen.

Verwacht je binnenkort een kindje, of een derde huisgenoot? In dat geval kan het slim zijn om naar wasmachines met 9 kg vulgewicht te kijken. Maar over het algemeen raden we een 8 kg vulgewicht aan.

Er zijn helaas niet veel recente cijfers over het wasgedrag van Nederlanders. In 2016 deed CBS hier voor het laatst onderzoek naar. Daaruit bleek dat Nederlanders gemiddeld 0,24 wasjes draaien per persoon per dag. Voor een huishouden van 2 personen komt dat neer op 3,36 wasjes per week; dus gemiddeld wassen 2 personen 3 a 4 keer per week.