Veelgestelde vragen

Hoe vol mag je een wasmachine stoppen

Het is cruciaal om te weten hoe vol je een wasmachine mag stoppen. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur van je machine, maar ook voor de efficiëntie van het wasproces en voor de zorg voor je kleding.

Over het algemeen mag je een wasmachine tot ongeveer driekwart vullen. Het exacte volume is echter afhankelijk van het soort kleding dat je wilt wassen.

Als je bijvoorbeeld katoenen kleding wast, die veel water absorbeert en zwaarder wordt, moet je de trommel minder vol doen dan wanneer je synthetische kleding wast. Een vuistregel is dat je je hand vrij tussen de bovenkant van de was en de bovenkant van de trommel moet kunnen bewegen. Op deze manier krijgen de kledingstukken genoeg ruimte om te bewegen, waardoor het wasmiddel en het water beter door de stoffen kunnen dringen en je was dus schoner wordt.

Als je de wasmachine te vol stopt, kan dit resulteren in een slecht gewassen was. De kledingstukken hebben dan niet genoeg ruimte om te bewegen, waardoor het wasmiddel en het water niet overal goed bij kunnen. Dit kan leiden tot ongelijkmatig schoongewassen kleding en zelfs tot slijtage van je kleding en je machine.

Dus om te concluderen, hoewel het verleidelijk kan zijn om zoveel mogelijk in je wasmachine te stoppen om tijd te besparen, moet je er altijd voor zorgen dat je machine niet te vol is. Het correct vullen van je wasmachine helpt bij het beschermen van je kleding en het verlengen van de levensduur van je machine. Bovendien resulteert het in een efficiënter en schoner wasproces.

Filling the washing machine loading washing machine

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1973025

Siemens WM14N206NL

De Siemens WM14N206NL wasmachine biedt een smartFinish stoomfunctie voor het verminderen van rimpels en een varioSpeed optie om wasbeurten tot 60% sneller te voltooien. Het heeft een ruime laadcapaciteit van 8kg en iSensoric sensoren voor efficiënt energieverbruik, wat kan leiden tot een besparing van €290 op energiekosten. Echter, het mist functies zoals intelligentDosing en een volledige snelle wascyclus.

Lezen
1928176

Beko B3WT59610W IronFast

De Beko B3WT59610W IronFast is een energiezuinige wasmachine met een A-label, die het strijken vereenvoudigt met de IronFast stoomfunctie en vlekken verwijdert met StainExpert. Het heeft een capaciteit van 9 kg en HomeWhiz connectiviteit voor extra programma’s. Nadelen zijn het geluidsniveau van 78 decibel tijdens centrifugeren, geen automatische wasmiddeldosering, en een diepte van 58 cm die mogelijk te groot is voor sommige ruimtes.

Lezen
1888835

Bosch WGG244Z5NL

De Bosch WGG244Z5NL is een efficiënte en stille wasmachine met functies zoals Iron Assist en SpeedPerfect. Met een laadvermogen van 9 kg en een energielabel A is het apparaat zowel ruim als energiezuinig. Echter, het mist functies zoals i-DOS en app-bediening, en sommige programma’s duren langer dan verwacht. Gebruikers waarderen de stilte en het gebruiksgemak.

Lezen