Veelgestelde vragen

Hoeveel oud ijzer levert een wasmachine op

De meeste wasmachines bevatten een combinatie van verschillende materialen, waaronder staal, aluminium, koper en soms zelfs messing. Het merendeel van het gewicht komt meestal van het staal, dat vaak het grootste deel van de structuur uitmaakt.

Gemiddeld kan een wasmachine tussen de 18 en 22 kilogram staal bevatten. Dit omvat de buitenste behuizing, de trommel en andere interne componenten. Daarnaast kun je ook kleinere hoeveelheden van andere metalen vinden zoals aluminium en koper, vooral in de bedrading en de motor.

Het is belangrijk om te vermelden dat voordat je het metaal inlevert bij een schrootverwerker, je eerst alle niet-metalen onderdelen, zoals plastic en rubber, moet verwijderen. Sommige schrootwerven kunnen extra kosten in rekening brengen als je dit niet doet.

De waarde van het oud ijzer dat je krijgt uit jouw wasmachine hangt ook af van de huidige prijs van schroot. Prijzen kunnen fluctueren op basis van vraag en aanbod in de markt, dus het kan handig zijn om bij verschillende schrootwerven te informeren om de beste prijs te krijgen.

Het is steeds een goed idee om contact op te nemen met jouw lokale schrootverwerker om te vragen naar de specifieke vereisten voor het inleveren van oud ijzer en andere metalen. Zij kunnen je voorzien van gedetailleerde informatie over wat je moet doen om jouw wasmachine op de juiste manier te recyclen.

Washing machine and dryer set lifetime old washer and dryer set 1

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review