Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de garantie van wasmachines

Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine is het van belang te weten hoe betrouwbaar en goed presterend het apparaat is. Een cruciale factor hierbij is de garantieperiode. In dit artikel behandelen we enkele veelgestelde vragen over garanties voor wasmachines in het algemeen, met speciale aandacht voor de modellen van Miele. We hebben deze vragen op een gestructureerde wijze geordend om je een duidelijk en volledig overzicht te bieden.

Inhoudsopgave

Hoe lang is de garantie op een wasmachine?

Het kan variëren per merk en model, maar over het algemeen geldt voor wasmachines in Nederland een garantieperiode van 2 jaar. Deze garantieperiode begint te lopen vanaf de aankoopdatum. Dit betekent dat als er tijdens deze periode iets misgaat met je wasmachine, dat niet jouw schuld is, de fabrikant of leverancier verantwoordelijk is voor de reparatie of vervanging.

Het is belangrijk om je aankoopbewijs te bewaren, omdat dit vaak dient als jouw garantiebewijs. Sommige fabrikanten bieden ook de mogelijkheid om je wasmachine te registreren voor garantiedoeleinden.

Let op, de garantie dekt meestal geen schade die wordt veroorzaakt door onjuist gebruik of ongelukken. Ook slijtage door normaal gebruik valt meestal niet onder de garantie. Het is daarom verstandig om de voorwaarden van de garantie goed te lezen.

Energy efficient dryer store

Hoe lang is de garantie op een Miele wasmachine?

Miele is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige apparaten en dit geldt ook voor hun garantiebeleid. De standaard garantieperiode voor een Miele wasmachine is 2 jaar, net zoals bij de meeste andere merken. Echter, Miele biedt je de mogelijkheid om deze standaardgarantie uit te breiden.

Bij aankoop van een Miele wasmachine heb je de optie om tegen een extra vergoeding de garantie te verlengen tot 5 of zelfs 10 jaar. Dit is de Miele Service Certificaat. Met deze uitgebreide garantie ben je verzekerd van een lange periode zonder onvoorziene reparatiekosten.

Het is belangrijk te benadrukken dat, net als bij de standaard garantie, schade door onjuist gebruik of slijtage door normaal gebruik over het algemeen niet gedekt wordt. Raadpleeg altijd de specifieke garantievoorwaarden die bij je apparaat worden geleverd voor de volledige details.

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review