Veelgestelde vragen

Wat is een zwierende wasmachine

De term “zwierend” verwijst naar het stadium van de wascyclus waarin de wasmachine de kleding centrifugeert. Wanneer je de wasmachine aanzet, vul je deze met water, wasmiddel en je vuile was. Gedurende het wasproces draait de trommel, wat resulteert in een grondige reiniging van je kleding. “Zwieren” is een fase waarbij de trommel op hoge snelheid draait om het overtollige water uit de kleding te verwijderen.

Het centrifugeren is een essentiële stap in het wasproces, omdat het helpt om het overtollige water uit je kleding te verwijderen. Hierdoor wordt jouw kleding minder nat en zal deze sneller drogen. Als je jouw wasmachine gebruikt, kun je meestal kiezen hoe lang en hoe intensief het centrifugeerproces moet zijn, afhankelijk van de stof en jouw persoonlijke voorkeur.

Een zwierende wasmachine kan soms wat lawaai maken tijdens het centrifugeren, vooral als de lading ongelijk verdeeld is. Als je dit merkt, is het een goed idee om de wasmachine even te stoppen en de kleding opnieuw te verdelen, zodat de trommel gelijkmatig beladen is.

In sommige gevallen kan “zwierend” ook een negatieve bijklank hebben, waarbij het verwijst naar een wasmachine die te hard schudt of vibreert. Dit kan een teken zijn dat er iets mis is met jouw apparaat. Als je merkt dat je wasmachine excessief zwierend gedrag vertoont, is het wellicht verstandig om een technicus te raadplegen, om mogelijke schade aan je machine of jouw kleding te voorkomen.

Washing machine spinning washing machine with clothes in the room 1

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review