Veelgestelde vragen

Wat kan er gedaan worden tegen een trillende wasmachine

Een trillende wasmachine kan behoorlijk hinderlijk zijn en kan zelfs schade veroorzaken aan je vloer of muren. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit probleem aan te pakken.

Niveaucontrole: het is belangrijk om eerst te controleren of je wasmachine wel goed waterpas staat. Als dat niet het geval is, kan de machine gaan trillen tijdens het centrifugeren. De meeste wasmachines hebben verstelbare pootjes aan de onderkant waarmee je het apparaat kunt nivelleren. Gebruik een waterpas om te controleren of de wasmachine goed staat.

Juiste belading: probeer je wasmachine niet te overbeladen. Te veel wasgoed in de machine kan leiden tot onbalans, wat trillingen kan veroorzaken. Ook te weinig wasgoed kan problemen geven. Het is daarom aanbevolen om altijd de aanwijzingen van de fabrikant te volgen over hoeveel wasgoed je in de machine kunt doen.

Anti-trillingsmatten: je kunt ook een anti-trillingsmat onder de wasmachine plaatsen. Deze matten zijn meestal gemaakt van rubber en helpen de trillingen te absorberen en het geluid te dempen.

Schokdempers: als jouw wasmachine nog steeds trilt ondanks bovenstaande oplossingen, kan het zijn dat de schokdempers of de veren van de wasmachine versleten zijn. In dit geval is het mogelijk dat je de schokdempers of de veren moet vervangen. Dit is een klus die je wellicht aan een professional wilt overlaten.

Professionele hulp: als het probleem blijft aanhouden, is het aan te raden om een technicus in te schakelen. Deze kan de machine inspecteren en repareren, zodat het trillen stopt.

Het is belangrijk om een trillende wasmachine zo snel mogelijk aan te pakken, want naast de geluidsoverlast kan het ook leiden tot ernstigere problemen zoals schade aan de machine zelf of aan jouw huis. Door deze stappen te volgen, kun je de trillingen van je wasmachine verminderen of zelfs volledig stoppen.

Washing machine vibrates washing machine in the light room

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review