Beste inbouw wasdroger

Wat is een inbouw wasdroger?

Een inbouw wasdroger is een wasdroger die je kunt inbouwen in een keuken of een kast in de badkamer. Hierdoor gaat de wasdroger perfect op in jouw interieur.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste inbouw wasdrogers van 2025.

Beste inbouw wasdroger van 2025

1

AEG TR86CBC86 AbsoluteCare

2

AEG TR71CWZ84 SensiDry

3

AEG TR969M6C AbsoluteCare Plus

Laatste update 2 april 2025

Beste inbouw wasdroger van 2025

1

AEG TR86CBC86 AbsoluteCare

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
2

AEG TR71CWZ84 SensiDry

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A++
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG TR969M6C AbsoluteCare Plus

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 63 dB
Bekijk review
1

AEG TR86CBC86 AbsoluteCare

De AEG TR86CBC86 droogt kleding zorgvuldig en is zeer energiezuinig.

De best geteste inbouw wasdroger van 2025 is de AEG TR86CBC86 AbsoluteCare. De AEG TR86CBC86 AbsoluteCare warmtepompdroger is een energiezuinige keuze met een A+++ energielabel, waardoor je jaarlijks tot €154 kunt besparen. Het apparaat is uitgerust met het AbsoluteCare systeem en SensiDry technologie, die ervoor zorgen dat kleding zorgvuldig wordt behandeld en niet krimpt door te heet drogen. Met een vulgewicht van 8 kg is het geschikt voor middelgrote tot kleine wasjes en biedt het 25 verschillende droogcycli aan.

Ondanks de voordelen heeft de droger ook nadelen, zoals een 'normale' snelheidsklasse, het ontbreken van een zelfreinigende condensor en een geluidsniveau van 65 dB, wat als storend kan worden ervaren. Gebruikers prijzen de droger om zijn zorg voor kleding en energiezuinigheid, maar sommigen wensen dat het sneller zou zijn en vinden het onderhoud van de condensor en het geluidsniveau minpunten.

De droger is ideaal voor middelgrote en kleine gezinnen, en is makkelijk te bedienen met een duidelijk display en eenvoudige bediening op afstand. Het is een slimme investering voor wie waarde hecht aan het behoud van de kwaliteit van zijn kleding en tegelijkertijd wil besparen op energiekosten.
2

AEG TR71CWZ84 SensiDry

De AEG TR71CWZ84 SensiDry droogt energiezuinig en beschermt je kleding.

De AEG TR71CWZ84 SensiDry is een energiezuinige droger met een vulgewicht van 8 kg, ideaal voor middelgrote gezinnen. Het apparaat beschikt over SensiDry-technologie die kleding op lage temperatuur droogt, wat energie bespaart en de kleding beschermt.

Met 14 veelzijdige droogprogramma's, waaronder speciale cycli voor beddengoed en delicaat wasgoed, biedt het apparaat gemak en flexibiliteit. Bovendien is er een opfriscyclus voor kleding die al even ligt. Het energielabel A++ zorgt voor een besparing tot € 130 per jaar op energiekosten.

Er zijn echter ook nadelen, zoals de basis bouwkwaliteit en een 'reguliere' snelheidsklasse, wat betekent dat het niet sneller is dan andere drogers met een vergelijkbaar vulgewicht. Een ander minpunt is dat er geen afvoerslang wordt meegeleverd, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de droogprogramma's en het gebruiksgemak. Het automatisch uitschakelen en de stille werking worden ook gewaardeerd. Enkele gebruikers merken op dat de aanschaf en installatie van een afvoerslang als nadeel wordt ervaren.

De droger is een goede keuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige droger met een groot vulgewicht en handige functies. De SensiDry-technologie en de mogelijkheid om aan te sluiten op de waterafvoer zijn significante voordelen die bijdragen aan een efficiënte wasroutine.
3

AEG TR969M6C AbsoluteCare Plus

De AEG TR969M6C AbsoluteCare Plus droogt energiezuinig en zorgzaam voor je kleding.

De AEG TR969M6C AbsoluteCare Plus is een geavanceerde droger met functies zoals 3D-scantechnologie voor een gelijkmatige droging en SensiDry-technologie die op lage temperatuur droogt, wat zowel energiezuinig is als goed voor je kleding. De droger heeft een ruime laadcapaciteit van 9 kg, wat ideaal is voor grote gezinnen of het drogen van veel kleding tegelijk.

Belangrijke voordelen zijn de AbsoluteCare-functie voor langdurige kledingzorg en het A+++ energielabel, wat betekent dat het apparaat een van de meest energiezuinige drogers op de markt is. Dit draagt bij aan lagere energiekosten en is beter voor het milieu.

Aan de andere kant heeft de droger enkele nadelen, zoals het ontbreken van een zelfreinigende condensor, wat betekent dat je handmatig onderhoud moet plegen. Met een geluidsniveau van 63 dB kan het apparaat als luid worden ervaren en de diepte van 66,3 cm kan een uitdaging zijn voor kleinere ruimtes.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met complimenten voor de efficiëntie en energiezuinigheid van de droger. De 3D-scantechnologie zorgt voor een superieure droogervaring en helpt kleding langer mooi te blijven. De grote laadcapaciteit is perfect voor grotere huishoudens. Het is belangrijk om de condensor regelmatig handmatig te reinigen voor optimaal onderhoud van het apparaat.

Hoe bouw je een wasdroger in

Wasmachines en drogers zijn niet de mooiste apparaten. Om je washok, keuken of badkamer wat netter te laten ogen, kun je je wasmachine en wasdroger inbouwen. Zo vormen ze een geheel met de rest van de ruimte, of kun je ze zelfs verstoppen achter een deur of gordijntje. Hiervoor zijn speciale kasten te koop, maar je kunt deze apparaten ook in een lege nis in je keuken plaatsen – mits de afmetingen het toelaten.

Wil jij je wasdroger inbouwen, maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Hieronder lees je stap voor stap hoe je je droger inbouwt.

Stap 1

Start met het weghalen van je oude wasdroger, als die er nog staat. Houd een emmer en/of handdoek bij de hand voor het eventuele lekken bij het loskoppelen van de afvoerslang – mits de droger is aangesloten op je waterafvoer. Sleep de oude wasdroger van zijn plek en maak voldoende ruimte voor de nieuwe wasdroger.

Stap 2

Sluit de nieuwe wasdroger aan op de stroomtoevoer en op de waterafvoer indien je hiervan gebruik wilt maken.

Stap 3

Plaats de droger in de nis of kast en zorg ervoor dat hij waterpas staat. De meeste wasdrogers staan op pootjes die je kunt verstellen door eraan te draaien.

Stap 4

Controleer of de wasdroger werkt door een kort droogprogramma aan te zetten en ga na of het vocht afgepompt wordt – of, in geval van een wasdroger met reservoir, door de vochtbak te checken en legen.

Wat moet je weten van een inbouw wasdroger

Het is mogelijk om een wasdroger in te bouwen. Hierdoor ziet de ruimte met je wasdroger en wasmachine en gauw een stuk netter uit! Je hebt hiervoor geen een speciale wasdroger nodig, maar let wel goed op de afmetingen. De wasdroger mag niet groter zijn dan de nis of de kast waarin je hem wilt plaatsen. Als je je wasdroger bovenop je wasmachine wilt zetten – met of zonder kast – is het belangrijk dat de wasdroger niet groter is dan je wasmachine. Je kunt je wasmachine niet bovenop je droger plaatsen, omdat wasmachines veel zwaarder zijn dan wasdrogers.
Je kunt een warmtepompdroger prima inbouwen. Je kunt hem bijvoorbeeld in een nis in je keuken of bijkeuken plaatsen, of in een kast op de zolder of in de badkamer. Op deze manier vormt je wasdroger meer een geheel van de rest van de ruimte, waardoor het allemaal rustiger en netter oogt. Voor het inbouwen van je warmtepompdroger moet je wel goed letten op de afmetingen van de droger en de kast/nis waar je hem in wilt bouwen. Ook moet er een geschikte stroomvoorziening in de buurt zijn en een watertoevoer indien je hiervan gebruik wilt maken.
Er zijn speciale kasten te koop voor het inbouwen van wasdrogers. Vaak plaats je hier zowel een wasmachine als een droger in om je washok, badkamer of zolder zo strak mogelijk in de richten. Dergelijke wasmachine/droger kasten worden ook wel ‘wastorens’ genoemd. In de meeste gevallen bouw je de wasdroger bovenop de wasmachine, maar er zijn ook kasten waarbij de wasmachine en droger naast elkaar staan.