Beste inbouw wasdroogcombinatie

Wat is een inbouw wasdroogcombinatie?

Een inbouw wasdroogcombinatie is een wasdroogcombinatie die je kunt inbouwen in een kast in de badkamer of keuken. Hierdoor gaat de wasdroogcombinatie perfect op in jouw interieur.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste inbouw wasdroogcombinaties van 2025.

Beste inbouw wasdroogcombinatie van 2025

1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

2

AEG LWR7586CUB DualSense UniversalDose – 8/5 kg

3

Bosch WNA13400NL – 8/5 kg

Laatste update 26 januari 2025

Beste inbouw wasdroogcombinatie van 2025

1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

Vulgewicht: 10 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: C
Geluidsniveau: 76 dB
Bekijk review
2

AEG LWR7586CUB DualSense UniversalDose – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: D
Geluidsniveau: 76 dB
Bekijk review
3

Bosch WNA13400NL – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 70 dB
Bekijk review
1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

De AEG LWR9516BN4 bespaart energie en maakt het wassen gemakkelijker.

De best geteste inbouw wasdroogcombinatie van 2025 is de AEG LWR9516BN4 10/6kg. De AEG LWR9516BN4 10kg/6kg is een was-droogcombinatie die zich richt op energiebesparing en gebruiksgemak, met een wascapaciteit van 10 kg en een droogcapaciteit van 6 kg. Het apparaat is voorzien van SensiDry technologie, wat zorgt voor een lagere droogtemperatuur, waardoor kleding beschermd blijft tegen krimp en kleurverlies.

De machine is energiezuinig met een C-label, heeft handige programma's zoals 'NonStop 3h/3kg' en Steam Refresh, en biedt extra bescherming tegen waterschade door een bodem leksensor en overloopbeveiliging.

Gebruikerservaringen tonen aan dat de machine eenvoudig in gebruik en onderhoud is, maar dat het geluidsniveau tijdens het centrifugeren als storend kan worden ervaren. Regelmatig onderhoud van het wasmiddelbakje is noodzakelijk voor optimale prestaties.

De AEG LWR9516BN4 is geschikt voor grote gezinnen en zij die op zoek zijn naar een betrouwbare was-droogcombinatie die zorg draagt voor hun kleding.
2

AEG LWR7586CUB DualSense UniversalDose – 8/5 kg

De AEG LWR7586CUB heeft ProSteam, DualSense technologie en een hygiënische 60°C cyclus.

De AEG LWR7586CUB DualSense UniversalDose is een geavanceerde was-droogcombinatie met verschillende nuttige functies. De machine heeft een UniversalDose wasmiddellade die geschikt is voor waspods, vloeibaar wasmiddel en poederwasmiddel, wat het wasproces efficiënter maakt.

De ProSteam stoomfunctie vermindert kreukels en verfrist kleding, waardoor strijken minder nodig is. DualSense technologie zorgt voor een aangepaste behandeling van verschillende stoffen, terwijl de hygiëne cyclus op 60°C wast en bacteriën verwijdert, ideaal voor allergieën. Met een ruim vulgewicht van 8kg voor wassen en 5kg voor drogen, is de machine geschikt voor grotere wasladingen.

Ondanks deze voordelen mist de machine een AutoDose functie, waardoor je zelf wasmiddel moet doseren. Het droogvulgewicht is beperkt tot 5kg, wat niet optimaal is voor grote hoeveelheden wasgoed. Bovendien is de energiezuinigheid met een D-label voor verbetering vatbaar.

Gebruikerservaringen tonen aan dat de ProSteam en UniversalDose lade zeer gewaardeerd worden. De machine kan op afstand bediend worden, wat extra gemak biedt. Echter, sommige gebruikers missen de AutoDose functie en zouden een groter droogvulgewicht en betere energiezuinigheid prefereren. De AEG LWR7586CUB DualSense UniversalDose is desalniettemin een sterke kandidaat voor wie op zoek is naar een efficiënte was-droogcombinatie.
3

Bosch WNA13400NL – 8/5 kg

De Bosch WNA13400NL is een efficiënte was-droogcombinatie, ideaal voor compacte leefruimtes.

De Bosch WNA13400NL - 8/5kg is een wasmachine-droger combinatie met een vulgewicht van 8 kg voor wassen en 5 kg voor drogen, wat hem geschikt maakt voor kleine huishoudens. Het apparaat is uitgerust met handige functies zoals Wash&Dry 60', waarmee je snel een kleine hoeveelheid wasgoed kunt wassen en drogen, en de SpeedPerfect functie, die de was tot 65% sneller laat draaien zonder in te boeten op kwaliteit. Dankzij het AutoDry systeem wordt overdrogen voorkomen en het apparaat is met 70 dB tijdens het centrifugeren opvallend stil.

Echter, de machine heeft geen anti-vlekken systeem of AllergiePlus cyclus, wat als een nadeel kan worden beschouwd voor mensen die met hardnekkige vlekken of allergieën te maken hebben. Ook is de energieklasse E niet de meest zuinige optie beschikbaar. Gebruikerservaringen zijn grotendeels positief, waarbij de stille werking en de combinatie van wassen en drogen in één apparaat worden gewaardeerd. Toch zijn er opmerkingen over de minder effectieve droogfunctie bij een volle belading en het ontbreken van specifieke functies voor het verwijderen van allergenen.

Hoe bouw je een wasdroogcombinatie in

Het inbouwen van je wasdroogcombinatie heeft verschillende voordelen:

  1. Een inbouw wasdroogcombinatie neemt nog minder plek in beslag omdat hij netjes wordt opgeborgen, bijvoorbeeld onder je aanrecht;
  2. Er bestaat geen strakkere manier om je wasdroocombinatie te plaatsen, door hem in te bouwen gaat hij perfect op in de rest van je interieur omdat hij achter een (keuken)deurtje komt te staan.
Tevens is het inbouwen van een wasdroogcombinatie niet zo’n grote klus als je misschien zou verwachten. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je je nieuwe wasdroogcombinatie inbouwt.

1. Sluit de wasdroogcombinatie aan

Zet de wasdroogcombinaite op zijn plaats, sluit hem aan op de elektriciteitsvoorziening, de watertoevoer, de waterafvoer (als je daarvan gebruikmaakt) en verwijder de transportbouten. Zorg er ook voor dat de inbouw wasdroogcombinatie waterpas staat. De meeste wasdroogcombinaties hebben hiervoor wieltjes aan de poten waarmee je de exacte hoogte in kan stellen.

2. Plaats de scharnieren in de deur

Hiervoor heb je bij je inbouw wasdroogcombinatie scharnieren bijgeleverd gekregen. Monteer deze als eerst in de deur door het deurdeel van de scharnieren in de voorgeboorde potgaten in de deur te plaatsen. Schroef het scharnier vast aan het deurpaneel. Hoe dit exact moet gebeuren, lees je in de handleiding van je inbouw wasdroogcombinatie.

3. Monteer de deur

Zitten de scharnieren aan de deur? Dan kan je nu de deur aan de wasdroogcombinaite monteren. Je inbouw wasdroogcombinatie beschikt over voorbereide scharniersteunen of scharniergaten. Schuif en/of schroef de scharnieren op de juiste plaats, ook hiervan vind je een uitgebreide uitleg in de handleiding van je wasdroogcombinatie. Zorg ervoor dat het deurpaneel netjes is uitgelijnd met de rest van je keukenkasten.

4. Monteer de magneet

Wasdroogcombinaties kunnen best hard trillen, vooral tijdens het centrifugeren. Om te voorkomen dat de deur opentrilt, monteer je de bijgeleverde magneet. Soms zit deze standaard op de inbouw wasdroogcombinatie, maar niet altijd. Monteer deze op de daarvoor bestemde plaats op de wasdroogcombinatie en meet waar het magnetische vlak op de deur gemonteerd moet worden. In de handleiding lees je hoe je deze exacte op het deurpaneel bevestigd.

Wat moet je weten van een inbouw wasdroogcombinatie

Een inbouw wasdroogcombinatie is een apparaat waarmee je zowel kan wassen als kan drogen, die je inbouwt in een nis, bijvoorbeeld in je keuken. Een groot voordeel van wasdroogcombinaties is dat ze minder plek in beslag nemen dan losse wasmachines en wasdrogers. Door je wasdroogcombinatie in te bouwen, is hij heel netjes opgeborgen onder een aanrecht of in een kast. Hierdoor neemt hij nog minder plek in beslag. Daarnaast gaat hij beter op in de rest van de ruimte, omdat je hem gemakkelijk achter een deurpaneel inbouwt. Hierdoor staat de wasdroogcombinatie niet langer in het zicht.