Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een wasdroger weer fris laten ruiken

Het handhaven van een frisse geur in je wasdroger is vrij eenvoudig met regelmatige onderhoudsbeurten. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je wasdroger weer fris ruikt.

Reinig de pluizenfilter: na elke wasbeurt moet je de pluizenfilter schoonmaken. Hierdoor kan de lucht vrij door de droger circuleren en worden de geuren verminderd.

Ventilatiekanalen reinigen: over tijd kunnen de ventilatiekanalen van je droger verstopt raken met pluisjes en andere vuilresten, wat een muffe geur kan veroorzaken. Reinig de kanalen regelmatig volgens de aanbevelingen van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de lucht goed kan circuleren.

Reinig de trommel: maak de trommel van je wasdroger eens per maand schoon met een mengsel van gelijke delen water en azijn. Dit helpt om zeepresten en opgehoopte chemische resten die een onaangename geur kunnen veroorzaken, te verwijderen.

Gebruik geurige doekjes: Er zijn speciale doekjes verkrijgbaar die ontworpen zijn om geurtjes in de droger te verminderen.

Gebruik azijn: Plaats een kopje witte azijn in de droger en laat het draaien op een lege, hoge temperatuurcyclus. Azijn helpt geurtjes te neutraliseren.

Gebruik baking soda: Strooi een beetje baking soda op de bodem van de droger en laat het een nacht zitten. Veeg het de volgende dag schoon.

Ventileer de ruimte: Zorg ervoor dat de ruimte waarin de droger staat goed geventileerd is. Frisse lucht helpt bij het verminderen van onaangename geurtjes.

Laat de deur open staan: Laat na gebruik de deur van de droger openstaan zodat eventueel achtergebleven vocht kan verdampen.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je wasdroger een aangename, frisse geur heeft en klaar is voor het volgende gebruik. Je zult merken dat je kleding frisser ruikt en voelt na het drogen.

How often should you empty a condenser dryer cleaning 2

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review