Bosch WTX88M70NL review

Een duurzame en efficiënte keuze

De Bosch WTX88M70NL is een energiezuinige warmtepompdroger met een A+++ energielabel, zelfreinigende condensor, en AutoClean-systeem. Het AllergiePlus-programma is ideaal voor mensen met allergieën. Met een vulgewicht van 9 kg is het geschikt voor grote gezinnen. Let wel, de droger heeft een gemiddelde snelheidsklasse, is groot van formaat en biedt geen bediening op afstand. Gebruikers waarderen de energiezuinigheid en capaciteit, hoewel sommigen het gebrek aan afstandsbediening en geluidsniveau als minpunten zien.
Ga direct naar de webshop waar de Bosch WTX88M70NL verkrijbaar is voor de laagste prijs.

Wat je moet weten van de Bosch WTX88M70NL

De Bosch WTX88M70NL is een uiterst energiezuinige droger met handige functies zoals het AutoClean-systeem en de zelfreinigende condensor. Het AllergiePlus-programma maakt het een uitstekende keuze voor mensen met allergieën. Hoewel het een ‘gewone’ snelheidsklasse heeft en geen bediening op afstand biedt, biedt het toch een indrukwekkende combinatie van energiezuinigheid en capaciteit.

Alternatieve apparaten

Voordelen van de Bosch WTX88M70NL

1

A+++ energielabel

Met een A+++ energielabel is de Bosch WTX88M70NL een van de meest energiezuinige drogers op de markt. Het kan je tot €154 besparen op energiekosten in vergelijking met een condensdroger. Dit betekent niet alleen besparingen op je energierekening, maar ook een kleinere ecologische voetafdruk.

2

Zelfreinigende condensor

De zelfreinigende condensor van de Bosch WTX88M70NL is een echte game changer. Tijdens het droogproces spoelt de condensor zichzelf schoon, waardoor je dit niet zelf hoeft te doen. Dit zorgt ervoor dat de droger altijd op zijn meest energiezuinige niveau blijft werken.

3

AutoClean-systeem

Dankzij het AutoClean-systeem hoef je je geen zorgen te maken over het schoonmaken van de pluizenfilter. Deze bevindt zich nu onder de droger en hoeft pas na 20 droogcycli te worden schoongemaakt. Dat betekent minder onderhoud en meer vrije tijd.

4

AllergiePlus-programma

Als je last hebt van allergieën voor huisstofmijt, pollen of dierenharen, dan is het AllergiePlus-programma van de Bosch WTX88M70NL ideaal voor je. Dit programma helpt jeuk en huidirritatie te voorkomen door de stoffen die deze allergieën kunnen veroorzaken, effectief uit je kleding te verwijderen.

5

Groot vulgewicht

Met een vulgewicht van 9 kg is de Bosch WTX88M70NL ideaal voor grote gezinnen. Je kan al je beddengoed in één keer drogen, wat tijd en energie bespaart.

Energiezuinigheid en gemak in één: de Bosch WTX88M70NL verandert de manier waarop je droogt.

Nadelen van de Bosch WTX88M70NL

1

Gemiddelde snelheidsklasse

Hoewel de Bosch WTX88M70NL veel voordelen biedt, heeft het ook een nadeel: het heeft een ‘gewone’ snelheidsklasse. Dit betekent dat deze droger niet sneller is dan een gemiddelde droger met een vulgewicht van 9 kg of meer.

2

Groot formaat

Deze droger is vrij groot, met een diepte van 66,5 cm. Dit betekent dat het misschien niet in kleinere wasruimtes past. Het is belangrijk om dit in overweging te nemen voordat je tot aankoop overgaat.

3

Geen bediening op afstand

In tegenstelling tot sommige andere modellen op de markt, heeft de Bosch WTX88M70NL geen functie voor bediening op afstand. Dit betekent dat je de droger handmatig moet instellen, wat sommige mensen als een nadeel kunnen zien.

Ervaringen van eerdere gebruikers

Positieve ervaringen

Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden met de Bosch WTX88M70NL. Ze prijzen de energiezuinigheid en de grote capaciteit van de droger. Het AllergiePlus-programma wordt ook vaak genoemd als een groot pluspunt, vooral door mensen met allergieën.

Negatieve ervaringen

Er zijn weinig negatieve opmerkingen over de Bosch WTX88M70NL. Het grootste nadeel voor sommige gebruikers is het gebrek aan een functie voor bediening op afstand. Een paar gebruikers hebben ook opgemerkt dat de droger soms wat lawaaierig kan zijn.

Moet ik de Bosch WTX88M70NL kopen?

Als je op zoek bent naar een energiezuinige, onderhoudsarme droger met een grote capaciteit, dan is de Bosch WTX88M70NL zeker een model dat je zou moeten overwegen.
Bekijk waar de Bosch WTX88M70NL te koop is en vergelijk de prijzen.

Wat moet je weten van de Bosch WTX88M70NL

De Bosch WTX88M70NL heeft een maximaal geluidsniveau van 62 dB. Hoewel dit niet het stilste model op de markt is, is het ook niet het luidste. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden als je een stille wasruimte wilt.
Een warmtepompdroger, zoals de Bosch WTX88M70NL, is energiezuiniger dan een conventionele condensdroger. Het gebruikt warmtepomptechnologie om de lucht in de trommel te verwarmen, waardoor het minder energie verbruikt.
Het AutoClean-systeem van de Bosch WTX88M70NL houdt in dat je de pluizenfilter niet meer handmatig hoeft te reinigen. De pluizenfilter bevindt zich nu onder de droger en hoeft pas na 20 droogcycli te worden schoongemaakt.
Ja, de Bosch WTX88M70NL kan aangesloten worden op de afvoer. Hiervoor wordt een condenswaterafvoerslang van 1,5 meter meegeleverd.