Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn wasdroger kapot is

Het is natuurlijk vervelend als je wasdroger kapot is. Voordat je een nieuwe koopt of een professional inhuurt om het probleem te onderzoeken, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om het probleem zelf te proberen op te lossen.

  1. Controleer of het probleem niet veroorzaakt wordt door een stroomstoring. Kijk of de stekker goed in het stopcontact zit en of er stroom op het stopcontact staat. Dit kun je bijvoorbeeld controleren door een ander elektronisch apparaat aan te sluiten op hetzelfde stopcontact.
  2. Kijk of de droger goed ingesteld is. Het kan zijn dat je per ongeluk een instelling hebt veranderd of een programma hebt geselecteerd die de droger doet stoppen. Controleer de handleiding om zeker te zijn dat je de correcte instellingen gebruikt.
  3. Reinig ook regelmatig het pluizenfilter. Als dit filter verstopt raakt, kan de droger niet naar behoren functioneren. Het is belangrijk om na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken om te voorkomen dat de droger oververhit raakt of niet goed droogt.
  4. Ook kan het helpen om de condensor (als je een condensdroger hebt) te controleren en schoon te maken. Dit moet normaliter elke paar maanden gebeuren, maar het kan nodig zijn om het vaker te doen, afhankelijk van hoe vaak je jouw droger gebruikt.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, is het waarschijnlijk tijd om een professional in te schakelen. Het kan zijn dat een onderdeel vervangen moet worden of dat er een meer ingewikkeld probleem is dat je niet zelf kunt oplossen.

Onthoud dat het soms voordeliger kan zijn om een nieuwe droger te kopen in plaats van een oude te repareren, vooral als je droger al vele jaren oud is. Het is ook een kans om een energie-efficiënter model te kiezen, wat je op lange termijn geld kan besparen.

Dryer does not dry properly clothes and woman 1

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review