Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de wasmachine ontkoppelen

Om de wasmachine te ontkoppelen, moet je eerst de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je veilig werkt.
Volg deze stap-voor-stap handleiding:

Schakel de energie uit: haal de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Als je niet zeker weet welke stekker bij de wasmachine hoort, kun je de hoofdschakelaar van het elektriciteitsnet uitzetten om elk risico te vermijden.

Sluit het water af: draai de waterkraan dicht die de wasmachine van water voorziet. Je vindt deze meestal vlak bij de aansluiting van de wasmachine. Als je de kraan niet kunt vinden, kun je het water in jouw hele huis afsluiten.

Verwijder de waterslangen: er zijn meestal twee slangen aan de achterkant van de wasmachine: een voor koud water en een voor warm water. Gebruik een verstelbare moersleutel om deze los te draaien. Houd een handdoek bij de hand voor het geval er water lekt.

Ontkoppel de afvoerslang: dit is de slang die gebruikt wordt om het water af te voeren na een wasbeurt. Trek deze voorzichtig uit de afvoer.

Verwijder de elektrische aansluitingen: als er een directe elektrische aansluiting is, moet je wellicht ook deze ontkoppelen. Dit moet met grote zorg gebeuren en als je niet zeker bent van wat je doet, kan het raadzaam zijn een professional in te schakelen.

Verplaats de wasmachine: nu de wasmachine volledig is losgekoppeld, kun je deze voorzichtig verplaatsen. Afhankelijk van het model kan de wasmachine erg zwaar zijn, dus je kunt overwegen om aan iemand hulp te vragen of een transportwagen te gebruiken.

Het ontkoppelen van een wasmachine is meestal een eenvoudig proces, maar het vereist wel voorzichtigheid en aandacht voor details. Als je onzeker bent over een van de stappen, aarzel dan niet om de handleiding van jouw wasmachine te raadplegen of een professional in te schakelen.

Connecting the washer dryer combo hoses 1 scaled

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review