Veelgestelde vragen

Hoe laat je een wasmachine leeglopen

Het leeglopen van jouw wasmachine kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals het reinigen of het oplossen van een probleem.
Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij dit proces:

Schakel de wasmachine uit: zorg ervoor dat je de wasmachine uitschakelt en de stekker uit het stopcontact haalt om elektrische schokken te voorkomen.

Zoek de afvoerslang: in de meeste wasmachines zit er aan de achterkant een afvoerslang. Je kunt deze slang loskoppelen en in een emmer of een gootsteen leggen om het water eruit te laten lopen.

Gebruik de noodafvoer: als je wasmachine een noodafvoerfunctie heeft, kun je deze gebruiken volgens de instructies in de handleiding van jouw apparaat.

Open de deur voorzichtig: als er water in de trommel zit, kun je voorzichtig de deur openen (indien mogelijk) om het water eruit te laten lopen. Pas op dat je niet te veel water in één keer loslaat, om overstromingen te voorkomen.

Verwijder blokkades: soms kan het leeglopen worden belemmerd door verstoppingen zoals achtergebleven kledingstukken of vuil. Controleer de filter en de afvoerslang en verwijder eventuele blokkades.

Controleer de pomp: als het water niet goed afvoert, kan er een probleem zijn met de afvoerpomp. Je kunt de pomp inspecteren en indien nodig schoonmaken of vervangen.

Raadpleeg een expert: als je er zelf niet uitkomt, kan het een goed idee zijn om een professional te raadplegen om mogelijke schade aan jouw wasmachine te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, kun je jouw wasmachine veilig en efficiënt leeg laten lopen. Het is altijd goed om de handleiding van je specifieke model te raadplegen, aangezien de procedures enigszins kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van jouw wasmachine.

Water lock on the washing machine repairing washing machine

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review