Veelgestelde vragen

Hoe moet je wassen met een wasmachine

Een wasmachine is een onmisbaar hulpmiddel in het huishouden, maar het correct gebruiken ervan vergt enige kennis. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je het beste resultaat behaalt bij het wassen van je kleding met behulp van een wasmachine. Van het sorteren van je was tot het kiezen van het juiste wasmiddel en het selecteren van het passende wasprogramma, we bespreken alle belangrijke stappen om je kleding fris en schoon te houden

Sorteer je kleding: voordat je begint met wassen, is het essentieel om je kleding te organiseren. Houd lichte kleuren gescheiden van donkere kleuren om verkleuring te voorkomen

Kies het juiste wasmiddel: er bestaan diverse soorten wasmiddelen en het is cruciaal om het juiste type voor je kleding te kiezen. Raadpleeg de instructies op zowel je kledinglabels als de verpakking van het wasmiddel om de beste keuze te maken.

Laad de wasmachine: open de deur van de wasmachine en plaats je gesorteerde kleding erin. Overbelast de machine niet, want dat kan de wasprestaties verminderen.

Voeg het wasmiddel toe: afhankelijk van jouw wasmachine, voeg je het wasmiddel toe in het daarvoor bestemde vakje of direct in de trommel. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking van het wasmiddel.

Selecteer het wasprogramma: kies op het bedieningspaneel het wasprogramma dat geschikt is voor jouw type kleding. Vaak zijn er speciale programma’s voor verschillende stoffen en kleuren.

Start de wasmachine: druk op de startknop en laat de wasmachine zijn werk doen. De tijdsduur varieert afhankelijk van het gekozen programma.

Haal de kleding uit de machine: verwijder de kleding uit de machine zodra het programma is voltooid. Controleer of alle vlekken zijn verdwenen. Indien niet, behandel ze dan voordat je de kleding laat drogen.

Drogen: je kunt je kleding aan de lucht laten drogen of in een droger plaatsen, afhankelijk van het materiaal en jouw voorkeur.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kleding op de juiste manier wordt gewassen, en dat ze schoon en fris blijven. Het is altijd een goed idee om de handleiding van je specifieke wasmachine te raadplegen, omdat sommige machines extra functies of aanbevelingen kunnen hebben.

Washing machine cleaner detergent for cleaning washing machine

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review