Veelgestelde vragen

Hoe zet je de wasmachine aan

Het aanzetten van een wasmachine is een vrij eenvoudig proces, maar de stappen kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van jouw wasmachine. Hier is een algemene gids die je kan helpen bij het bedienen van de meeste wasmachines:

Selecteren van de was: Het eerste dat je moet doen, is jouw vuile kleren sorteren op kleur en materiaal. Witte kleren dienen bijvoorbeeld gescheiden te worden van gekleurde kleren om verkleuring te voorkomen. Bovendien hebben bepaalde stoffen, zoals wol en zijde, speciale wasbehoeften.

Laden van de wasmachine: Open de deur van de wasmachine en plaats de gesorteerde kleren erin. Zorg ervoor dat je de wasmachine niet te vol laadt, omdat dit de effectiviteit van de was kan verminderen en schade aan jouw kleren kan veroorzaken.

Wasmiddel toevoegen: Voeg wasmiddel toe in het daarvoor bestemde vakje. De hoeveelheid die je nodig hebt, hangt af van de grootte van jouw lading en de aanbevelingen van het wasmiddelmerk.

Kies het juiste programma: Selecteer op het bedieningspaneel van de wasmachine het programma dat het beste past bij de soort was die je gaat doen. Dit omvat meestal de keuze van de temperatuur en het type wasbeurt (bijvoorbeeld delicate was, snelle was, zware was, etc.).

Start de wasmachine: Om de wascyclus te starten, druk je op de startknop. Controleer of de deur goed gesloten is voordat je de wasmachine start.

Elke wasmachine is een beetje anders, dus het is altijd een goed idee om de handleiding te raadplegen die bij jouw specifieke model wordt geleverd. Veel plezier met wassen!

Washing machine 10kg big washing machine in the room

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review