Veelgestelde vragen

Waarom blijft er water in de wasmachine staan

Het kan frustrerend zijn als er water achterblijft in de wasmachine. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Hier worden enkele mogelijke redenen beschreven en suggesties gegeven om het probleem op te lossen.

Verstopping in de afvoer: als de afvoer verstopt is, kan het water niet goed wegstromen. Je kunt controleren of er een verstopping is door de afvoerslang te ontkoppelen en te kijken of er vuil in zit. Als je een verstopping vindt, kun je deze verwijderen met een ontstopper of door de slang schoon te spoelen.

Probleem met de pomp: als de pomp die het water uit de wasmachine haalt defect is, blijft het water staan. Je kunt de pomp controleren op zichtbare schade of blokkades. Als je problemen met de pomp vermoedt, kun je overwegen deze te vervangen of een professional in te schakelen om dit voor jou te doen.

Probleem met het deurslot: sommige wasmachines laten het water niet weglopen als het deurslot defect is. Je kunt controleren of het deurslot goed werkt door te zien of de deur goed sluit en of er geen foutmeldingen op het display staan.

Onjuiste installatie: als de wasmachine niet goed is geïnstalleerd, kan dit ook leiden tot problemen met het weglopen van het water. Je kunt controleren of de machine waterpas staat en of de afvoerslang niet geknikt of gebogen is.

Overbelading: het te vol laden van je wasmachine kan ook leiden tot het achterblijven van water. Probeer minder kleding per wasbeurt te wassen om te zien of dit het probleem oplost.

Verouderde machine: als je wasmachine erg oud is, kunnen er ook problemen ontstaan met de interne onderdelen. In dit geval kan het raadzaam zijn om na te denken over het vervangen van de machine.

Door de bron van het probleem te identificeren, kun je de juiste stappen nemen om het overtollige water uit je wasmachine te krijgen. Als je echter niet zeker bent over het uitvoeren van deze stappen, aarzel dan niet om een technicus te raadplegen voor professioneel advies en hulp.

How often should you empty a condenser dryer cleaning

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review