Veelgestelde vragen

Waarom maakt mijn wasmachine veel lawaai tijdens het centrifugeren

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw wasmachine veel lawaai maakt tijdens het centrifugeren. Het is belangrijk om te weten dat sommige geluiden normaal zijn, maar excessief lawaai kan duiden op een probleem dat aandacht vereist.

De lading in je wasmachine kan ongebalanceerd zijn. Als je kleren zich tijdens de wascyclus naar één kant van de trommel verplaatsen, kan dit een onevenwichtige belasting veroorzaken, wat resulteert in trillingen en lawaai tijdens het centrifugeren. Het opnieuw verdelen van de kleding kan dit probleem oplossen.

Mogelijks zijn de schokdempers van jouw wasmachine versleten of beschadigd. Schokdempers zijn ontworpen om de trommel stabiel te houden tijdens de was- en centrifugeercycli. Als ze niet goed werken, kan de trommel meer bewegen dan normaal, wat een luid geluid kan veroorzaken. In dit geval moet je mogelijk de schokdempers vervangen.

Er kan een probleem zijn met de lagers van de wasmachine. Als deze versleten of beschadigd zijn, kunnen ze een luid ratelend of bonkend geluid veroorzaken tijdens de centrifugeercyclus. Dit is een ernstig probleem dat onmiddellijke aandacht vereist, omdat het negeren ervan kan leiden tot verdere schade aan je wasmachine.

Misschien zit er wel een object vast tussen de binnen- en buitentrommel van jouw wasmachine. Dit kan variëren van munten tot knopen of andere kleine voorwerpen. Deze voorwerpen kunnen een hard, tikkend geluid maken als de wasmachine draait.

In alle gevallen, als het geluid blijft bestaan na het proberen van de eenvoudige oplossingen, is het het beste om een professional in te schakelen om je wasmachine te onderzoeken. Het is altijd beter om veilig te zijn en eventuele schade aan je machine te voorkomen.

Washing machine happy woman with washing machine

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review