Veelgestelde vragen

Wat betekent spoelen bij een wasmachine

Het proces van “spoelen” is een onmisbaar onderdeel van het wasproces in een wasmachine. Nadat je kleding is gewassen met zeep en water, is het noodzakelijk om zeepresten te verwijderen om te voorkomen dat deze achterblijven op de stof. Hierbij worden zeep en vuil grondig uit je kleding gespoeld.

In feite, na het wassen van je kleding, vult de wasmachine zich met schoon water en draait het de kleding rond. Dit helpt om de zeep en het vuil, dat losgekomen is tijdens het wassen, uit de kleding te spoelen. Het water wordt daarna afgevoerd. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald, afhankelijk van het gekozen wasprogramma op je machine.

Er zijn verschillende spoelmethoden die je wasmachine kan gebruiken. De meest voorkomende methode is “”normaal spoelen””, waarbij je wasmachine zich met water vult en de trommel rond draait. Er is ook “”sproeispoelen”” waarbij water op de kleding wordt gesproeid terwijl de trommel draait. Dit is een zuinigere manier van spoelen omdat het minder water verbruikt.

Het spoelproces is niet alleen belangrijk om zeepresten uit je kleding te verwijderen, maar ook om ervoor te zorgen dat je kleding fris ruikt en aanvoelt. Bovendien helpt het om kleding langer mooi te houden, aangezien achtergebleven zeepresten je kleding kan beschadigen.

Hoe werkt een wasmachine

Washing machine programs water and clothes in the drum 1

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review