Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van e40 op de wasmachine

De code “e40” op jouw wasmachine is een foutmelding die vaak te maken heeft met een probleem in de deur of het deurslot van het apparaat. Deze melding informeert je dat er mogelijk een probleem is met het sluiten of vergrendelen van de deur, en het kan verschillende oorzaken hebben.

Deur niet goed gesloten: als je de deur van jouw wasmachine niet goed hebt gesloten, kan de machine deze foutmelding geven. Het is belangrijk om te controleren of de deur stevig en correct is vergrendeld voordat je de wascyclus start.

Defect deurslot: de foutcode kan ook wijzen op een defect of beschadigd deurslot. Als het slot niet goed functioneert, kan de wasmachine niet detecteren of de deur goed gesloten is, en dit resulteert in de foutmelding.

Probleem met de sensoren: soms kan de foutcode een probleem met de sensoren van de wasmachine aangeven. Deze sensoren detecteren of de deur goed gesloten is, en een defect hierin kan ook de “e40” melding veroorzaken.

Als je deze foutmelding krijgt, kun je eerst proberen de deur stevig dicht te doen en de machine opnieuw te starten. Als het probleem aanhoudt, is het mogelijk dat je de hulp van een professionele technicus nodig hebt om het probleem met het deurslot of de sensoren te verhelpen.

Dit is een veelvoorkomende foutmelding, en het begrijpen van de betekenis kan je helpen om de situatie zelf op te lossen of de juiste hulp in te roepen. Het is altijd verstandig om de handleiding van jouw specifieke wasmachine model te raadplegen, aangezien er kleine verschillen kunnen zijn in de interpretatie van deze code tussen verschillende merken en modellen.

Types of washer dryer combos woman and washer dryer combo

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review