Veelgestelde vragen

Wat is een aquastop voor een wasmachine

Een aquastop is een beveiligingsfunctie die je kunt vinden in veel moderne wasmachines. Het systeem is ontworpen om overstromingen te voorkomen in het geval van een lekkage in de wasmachine. Hier is hoe het werkt en waarom het nuttig zou kunnen zijn voor je wasmachine.

Stel je voor dat je je wasmachine aanzet en dan het huis verlaat of naar een andere kamer gaat. Als er onverhoopt een lekkage ontstaat, bijvoorbeeld door een gescheurde slang, kan het water ongecontroleerd blijven stromen. Dit kan aanzienlijke waterschade in je huis veroorzaken. Het Aquastop-systeem is speciaal ontworpen om dit probleem te voorkomen.

Het systeem gebruikt een speciale elektronische sensor om de waterstroom in de machine te detecteren. Als er een plotselinge verandering in de waterstroom is die een lekkage kan aangeven, zal het systeem automatisch de watertoevoer naar de machine afsluiten. Dit betekent dat zelfs als er een probleem is in de machine, je woning beschermd is tegen overstromingen.

Het aquastop-systeem kan worden geïntegreerd in de watertoevoerslang of in de wasmachine zelf. Sommige systemen hebben een dubbelwandige slang waarbij de buitenste laag van de slang dient als een beschermende barrière. Als de binnenste slang breekt, wordt het water in de buitenste slang gedetecteerd door de sensor, en de watertoevoer wordt afgesloten.

Dit systeem geeft je extra gemoedsrust als je je wasmachine gebruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke overstromingen en de dure reparaties die hieruit kunnen voortvloeien. Het is een slimme investering als je je huis wilt beschermen en als je zorgeloos je wasmachine wilt kunnen gebruiken.

Build quality of a dryer woman with smartphone and dryer

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review