Veelgestelde vragen

Wat mag er bij elkaar in de wasmachine

Bij het doen van de was is het belangrijk om zorgvuldig te zijn met wat je bij elkaar in de wasmachine plaatst. Het mixen van de verkeerde items kan leiden tot verkleuring of beschadiging van je kleding.

Sorteer steeds de was op kleur: witte kleding moet je apart wassen van gekleurde kleding om verkleuring te voorkomen. Het is ook een goed idee om donkere en lichte kleuren apart te houden.

Hou rekening met de soort stof: delicate stoffen zoals zijde of wol hebben een speciale behandeling nodig en mogen niet worden gemengd met zwaardere stoffen zoals denim. Je kunt deze speciale items het beste met de hand wassen of op een delicate cyclus in de machine wassen.

Volg de wasinstructies op het etiket van je kleding: de labels op je kleding geven specifieke informatie over de temperatuur en het type wascyclus dat je moet gebruiken. Als je de instructies nauwgezet volgt, verleng je de levensduur van je kleding en voorkom je mogelijke schade.

Overbelast je wasmachine niet: het is van essentieel belang om de juiste hoeveelheid wasgoed in je wasmachine te plaatsen. Overbelasting moet worden vermeden, omdat dit zowel de wasprestaties kan verminderen als schade aan de machine kan veroorzaken. Zorg er tevens voor dat je het geschikte type wasmiddel en de juiste hoeveelheid gebruikt.

Dus door je kleding te sorteren op kleur, stof en de wasinstructies te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kleding schoon wordt zonder schade op te lopen. Neem je tijd om deze stappen te volgen, en je kleding zal er langer fris en nieuw uitzien.

Washer dryer combo experiences woman loading washer dryer combo 1

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review