Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wasmachine

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw behoeften en levensstijl.

Let op de capaciteit van de wasmachine.
Hoeveel kilo wasgoed kan het in één keer wassen? Dit is vooral belangrijk als je een groot huishouden hebt of als je regelmatig veel was hebt. Voor eenpersoonshuishoudens is een capaciteit van 5 tot 7 kilogram vaak voldoende, terwijl grotere huishoudens wellicht een machine nodig hebben die 8 kilogram of meer kan wassen.

Controleer het energieverbruik. 
Dit wordt aangegeven met een energielabel dat varieert van A+++ (zeer energiezuinig) tot D (minst energiezuinig). Het kiezen van een energiezuinig model kan je op de lange termijn geld besparen op je energierekening.

Draaisnelheid van de trommel. 
Een ander belangrijk aspect is de draaisnelheid van de trommel, uitgedrukt in toeren per minuut (tpm). Een hogere draaisnelheid zorgt ervoor dat je kleding minder vochtig uit de machine komt, wat de droogtijd kan verkorten.

Speciale programma’s en functies.
Denk aan programma’s voor specifieke soorten kleding, zoals wol of zijde, of functies zoals uitgestelde start, waarmee je de wasmachine kunt instellen om op een later tijdstip te starten.

Overweeg steeds de prijs en duurzaamheid van de wasmachine. Hoewel duurdere modellen vaak meer functies en een hogere energie-efficiëntie hebben, wil je er ook zeker van zijn dat je investering op de lange termijn standhoudt. Het is dus nuttig om reviews te lezen om zo een idee te krijgen van de ervaringen van andere mensen met het model dat je overweegt.

Let dus op bij het kopen van een wasmachine, op de capaciteit, het energieverbruik, de draaisnelheid, de beschikbare programma’s en functies, alsook de prijs en duurzaamheid. Met deze factoren in gedachten kun je een wasmachine kiezen die het beste past bij jouw behoeften en levensstijl.

Buying a dryer men in the store

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review