Meesterlijke gids: zo installeer je jouw inbouw wasmachine zonder gedoe

Het installeren van een inbouw wasmachine omvat enkele cruciale stappen. Allereerst de oude machine verwijderen en de installatieplek voorbereiden, met voldoende ruimte, een vlakke ondergrond en toegang tot water, afvoer en stopcontact. Na het uitpakken van de nieuwe machine, deze op zijn plaats zetten en correct aansluiten op water, afvoer en stroom. Onderhoud is essentieel voor een lange levensduur, inclusief regelmatige reiniging en maandelijkse hoge temperatuur wasbeurten. Veel voorkomende problemen hebben eenvoudige oplossingen.
Inhoudsopgave

Stap Voor Stap Handleiding

Bij het installeren van een inbouw wasmachine zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet volgen. Hieronder wordt in detail beschreven wat je nodig hebt en hoe je het moet doen.

De benodigdheden

Om te beginnen, laten we het hebben over wat je nodig hebt. Het is niet nodig om te stressen – de lijst is vrij eenvoudig. Een waterpas voor het nivelleren van de machine, een meetlint voor het meten van de installatie ruimte, een verstelbare sleutel voor het aansluiten van de watertoevoer en afvoer, een schroevendraaier en wat basisgereedschap. Natuurlijk heb je ook jouw nieuwe wasmachine nodig!

Oude wasmachine verwijderen

Voordat we beginnen met de installatie van de nieuwe wasmachine, moeten we eerst de oude wasmachine verwijderen. Zorg ervoor dat je de stroom en het water afsluit voordat je dit doet. Het is een goed idee om een paar handdoeken bij de hand te hebben voor het geval er nog water in de slangen zit. Volg vervolgens gewoon de stappen om de oude machine veilig los te koppelen.

De nieuwe inbouw wasmachine voorbereiden

Zodra de oude wasmachine uit de weg is, kun je beginnen met het uitpakken van jouw nieuwe inbouw wasmachine. Het is een goed idee om een overzicht te hebben van de verschillende onderdelen van de wasmachine, zoals de watertoevoer en afvoerslangen, de stroomkabel en de bijgeleverde accessoires.

Installatie locatie voorbereiden

Voordat je de wasmachine installeert, wil je ervoor zorgen dat de installatie locatie klaar is. Dit betekent dat je moet meten en controleren of de ruimte groot genoeg is voor de wasmachine. Je wilt ook zorgen voor een vlakke ondergrond en gemakkelijke toegang tot een waterbron, afvoer en stopcontact.

De wasmachine installeren

Nu we alles klaar hebben, kunnen we eindelijk beginnen met de installatie van de wasmachine. De eerste stap is om de wasmachine op zijn plaats te zetten. Vervolgens sluit je de watertoevoer en afvoer aan. Zorg ervoor dat de slangen stevig vastzitten, maar draai ze niet te strak aan – je wilt de verbindingen niet beschadigen. Als laatste sluit je de stroomvoorziening aan. Voila! Je hebt zojuist jouw inbouw wasmachine geïnstalleerd.
Washing machine vibration dampers worker install a washing machine

De beste wasmachines van 2024

1

AEG LF62CS86 ProSense

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 75 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

AEG LR86CB86 PowerCare

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A-20%
Geluidsniveau: 75 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review

Na de installatie

Gefeliciteerd! Je hebt met succes jouw nieuwe inbouw wasmachine geïnstalleerd. Maar wat nu? Hier zijn een paar dingen die je moet weten over het gebruik en onderhoud van jouw nieuwe wasmachine.

De eerste was draaien

Als je jouw eerste was draait, zorg er dan voor dat je de instructies in de handleiding volgt. Elke wasmachine is anders, dus het is belangrijk dat je de instructies van de fabrikant volgt. En maak je geen zorgen als er iets misgaat tijdens de eerste wasbeurt. Het is normaal om wat problemen te ondervinden, zoals een lichte geur of een klein beetje water dat uit de machine komt. Dit is meestal niet iets om je zorgen over te maken en kan meestal gemakkelijk worden opgelost.

Onderhoud van de inbouw wasmachine

Het onderhouden van jouw inbouw wasmachine is de sleutel tot een lange levensduur. Reinig de machine regelmatig, vooral de rubberen deurring en de wasmiddellade. Het is ook een goed idee om de machine minstens een keer per maand op een hoge temperatuur te laten draaien om eventuele resten of opbouw te verwijderen.

En als je problemen ondervindt met jouw wasmachine, raak dan niet in paniek. De meeste problemen zijn gebruikelijk en hebben eenvoudige oplossingen. Bijvoorbeeld, als jouw wasmachine niet draait, controleer dan of de deur goed is gesloten. Als de machine niet goed afvoert, controleer dan de afvoerslang op eventuele blokkades. Met een beetje probleemoplossing en regulier onderhoud, blijft jouw inbouw wasmachine vele jaren in topconditie!

Veelgestelde vragen

Nee, dat hoeft niet per se. Hoewel het handig kan zijn om een professional te hebben, kun je het zeker zelf doen als je je comfortabel voelt met het volgen van de instructies. Zorg ervoor dat je de instructies in de handleiding nauwkeurig volgt om problemen te voorkomen.
Als je merkt dat jouw wasmachine na installatie lekt, controleer dan eerst alle aansluitingen. Soms kan een kleine aanpassing het probleem al oplossen. Als het lekken aanhoudt, kan het zijn dat er een onderdeel beschadigd is. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met de fabrikant of een professional.
Over het algemeen is het een goed idee om jouw wasmachine ongeveer een keer per maand schoon te maken. Dit houdt in dat je de trommel, de wasmiddellade en de deurring schoonmaakt om te voorkomen dat er schimmel of vuil opbouwt.
Ja, dat is volkomen normaal. Het is gebruikelijk dat nieuwe wasmachines tijdens de eerste paar wasbeurten een beetje ruiken. Dit komt doordat de machine nog ‘nieuw’ is. De geur zou na een paar wasbeurten moeten verdwijnen.
Een van de belangrijkste voordelen van een inbouw wasmachine is dat het naadloos in jouw keuken of bijkeuken kan worden geïntegreerd. Dit kan zowel esthetische als praktische voordelen hebben. Bovendien kan een inbouw wasmachine, afhankelijk van het model en de specificaties, meer geavanceerde functies hebben dan een vrijstaand model. Het is echter altijd belangrijk om de voor- en nadelen van elk type te overwegen voordat je een beslissing neemt.
AEG dryer dryer in room

Energiebesparing met nieuwe wasmachine

Ontdek de magie van energiebesparing met je gloednieuwe wasmachine De nieuwste wasmachinetechnologieën, zoals borstelloze motoren, afstandsbediening en beladingsoptimalisatie, zorgen voor aanzienlijke energiebesparing en dragen bij

Lezen