Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het verhuizen van een wasmachine

Het verhuizen van een wasmachine kan een uitdagende taak lijken, vooral als je het voor de eerste keer doet. Deze handleiding bevat een reeks veelgestelde vragen om je te helpen het proces te begrijpen en je wasmachine veilig te verplaatsen. We bespreken het veilig vastzetten van de trommel, het optillen van de wasmachine en andere relevante aspecten om je taak gemakkelijker en minder tijdrovend te maken.

Inhoudsopgave

Hoe verhuis ik een wasmachine?

Het verhuizen van een wasmachine kan een flinke klus zijn, maar met de juiste stappen en voorbereidingen is het goed te doen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

Voorbereiding: Zorg ervoor dat je wasmachine volledig leeg en uitgeschakeld is. Het is bovendien raadzaam om de water- en elektriciteitsvoorziening los te koppelen.

Reinigen: Maak je wasmachine schoon en droog voordat je deze verplaatst. Dit vermindert de kans op schimmelgroei tijdens de verhuizing.

Beveilig de onderdelen: Het is belangrijk om losse onderdelen zoals de deur en slangen vast te zetten. Het vastzetten van de trommel wordt in de volgende vraag behandeld.

Verplaatsing: Gebruik een steekwagen of trolley om de wasmachine te verplaatsen. Til de wasmachine nooit alleen op, maar vraag altijd om hulp om blessures te voorkomen.

Transport: Als de wasmachine in een voertuig wordt geladen voor transport, zorg er dan voor dat deze goed vastgezet is om beweging tijdens de reis te voorkomen.

Vergeet niet om na de verhuizing de wasmachine opnieuw aan te sluiten op de water- en elektriciteitsvoorziening. Het is ook een goed idee om een proefwas te draaien om te controleren of de wasmachine nog steeds naar behoren functioneert.

Moving a washing machine washing machine in the car

Hoe kan ik de trommel van de wasmachine vastzetten?

Het vastzetten van de trommel van je wasmachine is een belangrijke stap bij het verplaatsen van het apparaat. Het voorkomt dat de trommel tijdens het transport beweegt en mogelijk beschadigd raakt. Hier volgen de stappen die je kunt volgen:

Zoek de transportbouten: Wanneer je een wasmachine koopt, worden er vaak transportbouten meegeleverd. Deze zijn speciaal ontworpen om de trommel tijdens het transport op zijn plaats te houden. Als je ze niet meer hebt, neem dan contact op met de fabrikant van je wasmachine om vervangende bouten te kopen.

Plaats de transportbouten: De plaatsing van de transportbouten verschilt per wasmachine. Over het algemeen vind je aan de achterkant van je wasmachine gaten waar de bouten ingedraaid kunnen worden. Draai ze stevig vast om de trommel op zijn plaats te houden.

Controleer de trommel: Na het plaatsen van de transportbouten, open je de deur van de wasmachine en probeer je de trommel te bewegen. Als het goed is, is deze nu vastgezet en beweegt deze niet of nauwelijks.

Vergeet niet om de transportbouten te verwijderen nadat de wasmachine is verhuisd en voordat je hem opnieuw in gebruik neemt. Het laten zitten van de transportbouten kan de werking van de wasmachine verstoren en tot beschadigingen leiden.

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review

Hoe til ik de wasmachine naar boven?

Het tillen van een wasmachine, met name naar boven, kan een uitdaging zijn vanwege het gewicht en de omvang van het apparaat. Daarom is het essentieel om voorzichtig te zijn en de juiste technieken te gebruiken om blessures te voorkomen. Volg deze stappen voor een veilige en efficiënte verplaatsing:

Zorg voor hulp: Een wasmachine is te zwaar om alleen te tillen. Zorg er dus voor dat je een of twee extra mensen hebt om je te helpen.

Gebruik het juiste gereedschap: Maak gebruik van een steekwagen of een trolley. Deze tools helpen om het gewicht van de wasmachine beter te verdelen en maken het verplaatsen gemakkelijker.

Pas de juiste tiltechniek toe: Zorg ervoor dat je vanuit je knieën tilt en niet vanuit je rug. Houd de wasmachine zo dicht mogelijk bij je lichaam om de belasting op je rug te verminderen.

Plan je route: Controleer de route die je moet afleggen en zorg ervoor dat deze vrij is van obstakels. Zorg ook voor voldoende ruimte op de trap, zodat de wasmachine er gemakkelijk doorheen past.

Neem je tijd: Haast je niet. Het is belangrijker om de wasmachine veilig naar boven te krijgen dan om het snel te doen. Neem pauzes als je moe wordt en wees voorzichtig bij elke stap.

Het tillen van zware objecten kan gevaarlijk zijn, dus als je je niet comfortabel voelt bij het tillen van de wasmachine, overweeg dan om professionele verhuizers in te huren. Zij hebben de ervaring en de apparatuur om dit soort taken veilig en efficiënt uit te voeren.